رييس كل گمرك اعلام كرد

ترخيص يك ساعته كالاهاي اساسي و اقلام ضروري

۱۴۰۵/۰۷/۰۴ - ۰۲:۴۶:۴۹
کد خبر: ۴۰۴۶۱۶

رييس كل گمرك از نصف شدن زمان ترخيص كالا و توقف كالا در گمرك خبر داد و اعلام كرد: اكنون به‌طور ميانگين كالاها ۷۳ ساعته ترخيص مي‌شوند.

رييس كل گمرك از نصف شدن زمان ترخيص كالا و توقف كالا در گمرك خبر داد و اعلام كرد: اكنون به‌طور ميانگين كالاها ۷۳ ساعته ترخيص مي‌شوند. همچنين كالاهاي اساسي و اقلام ضروري كمتر از يك ساعت ترخيص مي‌شوند؛ چراكه اين اقلام از قبيل غلات، نهاده‌هاي دامي، روغن، دارو و تجهيزات پزشكي در مسير سبز گمركي قرار دارند. فرود عسگري، معاون وزير امور اقتصادي و دارايي  در گفت‌وگو با ايسنا، در پاسخ به اينكه در جريان جنگ ۴۰ روزه، گمركات كشور چه ميزان آسيب ديدند و آيا همه گمركات آسيب‌ديده به ظرفيت عادي بازگشته‌اند، اظهار كرد: طبيعتا با توجه به قرار گرفتن اغلب گمركات در كنار بنادر، آسيب‌هايي به آنها وارد شد اما باوجود آسيب‌ديدن برخي از گمركات كشور در ايام جنگ تحميلي سوم به ويژه گمركات استان هرمزگان، خوزستان، گمركات چابهار، انزلي، مهران و اصفهان و برخي گمركات ديگر، بلافاصله اقدامات اصلاحي يا جابه‌جايي در خصوص فضاي خدمات‌رساني انجام شد؛ به گونه‌اي كه ارائه خدمات به فعالان اقتصادي و تسهيل و تسريع در انجام تشريفات گمركي حتي زير بمباران دشمن  وقفه‌اي ايجاد  نشده است.

وي افزود: در روزهای جنگ تحميلي سوم با صدور دستورالعمل‌هاي تسهيلگرايانه ۱۱ ماده‌اي، تشريفات گمركي در رويه‌هاي مختلف گمركي از جمله صادرات، واردات و ترانزيت در وضعيت پايداري قرار داشت، در مدت جنگ تحميلي سوم، ترخيص قطعي سه ميليون تن كالاي اساسي و ۲۳۱ ميليون دلار دارو و تجهيزات پزشكي در گمرك انجام شد و واردات كشور به ۴.۵ ميليارد دلار، صادرات به سه ميليارد دلار و ترانزيت به ۱.۵ ميليون تن رسيد. در حال حاضر نيز خدمات‌رساني به فعالان اقتصادي در تمامي گمركات كشور در جريان است. رييس كل گمرك در پاسخ به اينكه با توجه به محدوديت‌ها و نگراني‌هاي ايجاد شده در مسيرهاي دريايي، وضعيت تأمين و واردات كالاهاي اساسي چگونه است و چه ميزان كالاي اساسي در بنادر و گمركات كشور موجود است، نيز گفت: در حال حاضر حدود ۴.۶ ميليون تن كالاي اساسي در بنادر كشور در حال ترخيص است. وي افزود: بيشترين حجم كالاي اساسي موجود در گمركات كشور مربوط به گمرك بندر امام خميني (ره) با حدود ۳.۲ ميليون تن است. پس از آن گمرك اميرآباد با حدود ۵۰۰ هزار تن و گمرك نوشهر با حدود ۲۰۰ هزار تن قرار دارند. معاون وزير امور اقتصادي و دارايي بيان كرد: حدود ۲۸ فروند كشتي با نزديك به ۲۰۰ هزار تن كالا در حال تخليه هستند و حدود ۶۰ فروند كشتي نيز با ۵۰۰ هزار تن كالا در لنگرگاه قرار دارند. به گفته رييس كل گمرك، كالاهاي اساسي شامل غلات، نهاده‌هاي دامي، روغن، دارو، ملزومات پزشكي و تجهيزات پزشكي از اولويت بالايي براي ترخيص برخوردار هستند و براي اين كالاها مسير سبز گمركي تعريف شده است كه با توجه به تدابير صورت گرفته از سوي دولت، گمرك و سازمان‌هاي مجوزدهنده كالاهاي اساسي و اقلام ضروري مردم در كمتر از يك ساعت در حال حاضر از گمركات ترخيص مي‌شوند. عسگري گفت: دليل اين عملكرد، تسهيلات بسيار خوبي بود كه براي ترخيص كالا در اختيار تجار و بازرگانان قرار گرفت و بخشي از اين تسهيلات نيز با اخذ مصوبات لازم از مراجع ذي‌صلاح  اجرايي شد.

 

    زمان ترخيص كالا  و توقف كالا

 در گمركات  نصف شد

وي در پاسخ به اينكه وعده وزير اقتصاد مبني بر «ترخيص سه روزه كالا » در چه مرحله‌اي قرار دارد، گفت: گمرك جمهوري اسلامي ايران در جريان جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان، مجموعه‌اي از اقدامات و دستورالعمل‌ها را با هدف تسهيل تجارت خارجي، رفع موانع صادرات و تسريع در تشريفات واردات و صادرات تدوين و اجرا كرد. اجراي اين اقدامات موجب كاهش ميانگين زمان ترخيص كالا از ۱۴۳ ساعت به ۷۳ ساعت و كاهش نزديك به ۵۰ درصدي مدت توقف كالا در گمركات كشور شده است. به گفته رييس كل گمرك، استفاده موثرتر از نظام سه‌گانه مسيرهاي گمركي (مسير سبز، زرد و قرمز) و تمركز بر كالاهاي پرريسك را از جمله اقدامات انجام‌ شده بوده و افزايش سهم كالاهاي قرار گرفته در مسير سبز، زمينه ترخيص سريع‌تر محموله‌هاي كم‌ريسك را فراهم كرده است. عسگري با بيان اينكه غلات، نهاده‌هاي دامي، روغن، دارو، ملزومات پزشكي و تجهيزات پزشكي به عنوان كالاهاي اساسي و ضروري چون از اولويت بالايي در ترخيص برخوردارند، در مسيري تحت عنوان «مسير سبز» قرار مي‌گيرند، اظهار كرد: در مسير سبز، كالا به محض اظهار توسط صاحب كالا و پس از پرداخت حقوق ورودي اجازه بارگيري دريافت مي‌كند و از بنادر و مبادي ورودي كشور ترخيص مي‌شود. معاون وزير امور اقتصادي و دارايي در پايان گفت: نقش سازمان‌هاي همجوار گمرك در فرآيند ترخيص كالا نيز همواره موثر است. در اين راستا با برگزاري نشست‌هاي مشترك و تعامل با مديران دستگاه‌هاي مرتبط و كاهش زمان پاسخگويي از سوي اين سازمان‌ها ترخيص كالا در سريع‌ترين زمان  ممكن انجام  شد.

 

بیمه ملت