در مراسم امين‌الضرب از هفت كارآفرين برتر تجليل شد

نسخه دوران صلح جواب نمي‌دهد

۱۴۰۵/۰۶/۲۳ - ۰۰:۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۰۳۰۶۷

در شرايطي كه جنگ و تشديد فشارهاي خارجي، اقتصاد ايران را در تنگنايي تازه قرار داده و هم‌زمان مشكلات ساختاري گذشته نيز همچنان پابرجاست، رييس اتاق بازرگاني تهران نسبت به كاهش قدرت خريد مردم، افت فروش بنگاه‌ها و كاهش شديد درآمدهاي دولت هشدار داد و خواستار تغيير رويكرد در سياست‌گذاري اقتصادي شد.

نجفي‌عرب: اقتصاد ايران در تنگناي پيچيده‌اي قرار گرفته است

تعادل|

در شرايطي كه جنگ و تشديد فشارهاي خارجي، اقتصاد ايران را در تنگنايي تازه قرار داده و همزمان مشكلات ساختاري گذشته نيز همچنان پابرجاست، رييس اتاق بازرگاني تهران نسبت به كاهش قدرت خريد مردم، افت فروش بنگاهها و كاهش شديد درآمدهاي دولت هشدار داد و خواستار تغيير رويكرد در سياستگذاري اقتصادي شد. محمود نجفيعرب با تأكيد بر اينكه نميتوان اقتصاد كشور را در دوران جنگ با همان قوانين و مقررات دوران صلح اداره كرد، ميگويد: شرايط جديد، تصميمهاي متناسب با اقتضائات جنگ را ميطلبد و حركت در مسير سياستهاي غيركارشناسي و سياستزده، اقتصاد ايران را بيش از پيش به بيراهه خواهد برد.

 

    بخش خصوصي ايستاده در روزهاي سخت جنگ

به گزارش تعادل، رييس اتاق بازرگاني تهران، در اختتاميه دهمين دوره جشنواره كارآفريني امينالضرب كه با حضور فعالان اقتصادي، مديران بخش خصوصي و كارآفرينان برگزار شد، اظهار كرد: برگزاري اين دوره از جشنواره، روايتگر بخشي از رنج و مقاومت ايران در ماههاي گذشته است. اين مراسم قرار بود اسفندماه سال گذشته برگزار شود، اما با گسترش سايه جنگ بر كشور، امكان برگزاري آن فراهم نشد.

محمود نجفيعرب، با اشاره به ترديدها درباره برگزاري مراسم در مقطع كنوني گفت: در نهايت دو دليل مهم باعث شد اين گردهمايي برگزار شود. نخست اينكه بخش خصوصي ايران در جريان جنگ ۱۲ روزه و ۴۰روزه با ايستادگي و تلاش، اجازه نداد حتي يك روز تأمين كالاهاي اساسي كشور با اختلال مواجه شود.

نجفيعرب ادامه داد: اين رفتار ملي و مسوولانه بايد مورد تقدير قرار ميگرفت و چه جمعي شايستهتر از فعالان بخش خصوصي كه امروز در كنار يكديگر جمع شدهاند تا از يك سال مقاومت، تلاش و مجاهدت اقتصادي اين بخش قدرداني شود.

رييس اتاق بازرگاني تهران دومين دليل برگزاري اين مراسم را نمايش توان تابآوري بنگاههاي اقتصادي در شرايط جنگي دانست و گفت: در دوران جنگ و پساجنگ، بسياري از بنگاهها تلاش كردند تا از تعديل نيروي انساني جلوگيري كنند.به گفته او، اگرچه تعديل نيرو در برخي بنگاهها اتفاق افتاد، اما گستردگي آن به اندازهاي نبود كه اقتصاد ايران را تحت تأثير جدي قرار دهد. حفظ كسبوكارهاي خصوصي و تداوم فعاليت بنگاهها در چنين شرايط دشواري، مقاومتي قابل تقدير است.نجفيعرب تأكيد كرد: جشنواره امينالضرب صرفاً مراسمي براي تقدير از چند كارآفرين نيست، بلكه فرصتي براي پاسداشت فعاليتها، تلاشها، ايستادگيها و رنجهايي است كه در ماههاي گذشته بر بخش خصوصي تحميل شده است؛ بخشي كه با وجود همه اين فشارها همچون سرو ايستاده و مقاوم باقي مانده است.او با اشاره به نقش گروههاي مختلف در عبور كشور از شرايط دشوار اظهار كرد: همه ما اينجا جمع شدهايم تا بگوييم ايران به مجاهدان ميدان، مردان فكور ديپلماسي، مردم خستگيناپذير و تلاشگران اقتصاد، يعني «كف كارخانه»، نياز دارد.

رييس اتاق تهران افزود: ايران زنده است؛ هرچند مصائب بسيار شده، زندگي دشوارتر و كار سختتر شده است. با اين حال، تاريخ نشان داده كه اين كشور حوادث و روزهاي سخت بسياري را پشت سر گذاشته و همچنان استوار باقي مانده است. نجفيعرب با بيان اينكه ايران را ميتوان ساخت و بايد زندگي آبرومند و شاد را به مردم اين كشور هديه كرد، گفت: راهحل، حفظ وحدت و انسجام ملي در كنار عمل به توصيههاي كارشناسي و خردمندانه است.

 

    از كاهش فروش بنگاهها تا افت درآمدهاي دولت

او درباره آثار جنگ و تشديد فشارهاي خارجي بر اقتصاد كشور اظهار كرد: اقتصاد ايران در تنگناي پيچيدهاي قرار گرفته است. تحريمها سختتر شده و در كنار آن، مشكلات داخلي گذشته نيز همچنان پابرجاست.

رييس اتاق بازرگاني تهران ادامه داد: درآمدهاي دولت بهشدت كاهش يافته است؛ اين در حالي است كه اقتصاد ايران حتي پيش از آغاز جنگ نيز براي دستيابي به رشد اقتصادي به سرمايهگذاري نياز داشت. اكنون شرايط دشوارتر شده و تعداد قابل توجهي از صنايع نيز در جريان حملات دشمن با آسيبهاي فيزيكي و خسارتهاي مالي مواجه شدهاند.

نجفيعرب با اشاره به وضعيت متناقض توليد و فروش در برخي بنگاهها گفت: از يك سو امكان توليد وجود دارد و موجودي كالا در انبارها افزايش يافته و از سوي ديگر، كاهش قدرت خريد مردم و رشد شديد قيمتها باعث شده فروش بسياري از كالاها بهشدت كاهش پيدا كند.او با تأكيد بر اينكه مشكلات ساختاري اقتصاد ايران همچنان پابرجاست، اظهار كرد: كوچكسازي و چابكسازي دولت، اصلاح نظام بانكي، نظام مالياتي، تأمين اجتماعي و گمركي هنوز به نتيجه نرسيده است. در نهايت، سرعت رشد اقتصاد ايران كاهش يافته و حتي منفي شده است.

رييس اتاق تهران گفت: شرايط كنوني كشور فراتر از اظهارنظرهاي معمول درباره اقتصاد است. ايران در شرايط جنگي قرار دارد و دستكم با توجه به موقعيت حساس كنوني ميتوان برخي اصلاحات مقدور و ممكن را اجرايي كرد يا حداقل شرايط عمومي اقتصاد ملي را با اقتضائات دوران جنگ هماهنگ كرد.

نجفيعرب تصريح كرد: نميتوان اقتصاد كشور را در دوران جنگ با همان قوانين و مقررات دوران صلح و به همان شيوه اداره كرد. شرايط جديد، تصميمهاي متناسب با خود را ميطلبد.

او افزود: كمترين انتظار فعالان اقتصادي از سياستمداران، درك موقعيت كنوني و اتخاذ رفتارهاي منطقي و به دور از تندروي و سياستزدگي است. عمل به علم اقتصاد تنها راه نجات است و حركت در مسير باورهاي غلط و غيركارشناسي، اقتصاد را به بيراهه خواهد برد.نجفيعرب با تأكيد بر مسووليت فعالان اقتصادي در شرايط كنوني اظهار كرد: وظيفه تكتك فعالان اقتصادي، آگاهسازي جامعه و مديران كشور است. خوشبختانه دولت به فعالان اقتصادي باور دارد و از اين رو، بيان خطرات و نارساييها در كنار توجه به منافع و مصالح كشور ميتواند چراغ راه برنامهريزي اقتصادي دولت باشد.

رييس اتاق بازرگاني تهران در ادامه به تجربه بازسازي اقتصاد ژاپن پس از جنگ اشاره كرد و گفت: در خاطرات موسس شركت پاناسونيك آمده است كه سه روز پس از حمله هستهاي به ژاپن، مديران شركت را گرد هم آورد و به آنها گفت ژاپن به شما نياز دارد و اكنون زمان بازسازي كشور است و بايد چند برابر گذشته كار كرد.

در ادامه، مسعود خوانساري، رييس بنياد امين الضرب، با اشاره به مسير يك دههاي جشنواره امين الضرب گفت اين مجموعه در حال حركت به سمت فعاليت در قالب يك بنياد گستردهتر است. او ابراز اميدواري كرد جايزه امين الضرب در آينده به جايزهاي معتبر و فراگير براي جامعه اقتصادي ايران تبديل شود و در معرفي كارآفرينان و تقويت اميد در جامعه نقش داشته باشد.

    چه كساني برگزيده دهمين جشنواره امينالضرب شدند؟

بخش اصلي اين مراسم به معرفي و تجليل از كارآفرينان برگزيده دهمين دوره جشنواره امين الضرب اختصاص داشت. ابراهيم و كاظم نصيري، بنيانگذاران گروه صنعتي دلتا و صنايع لبني رامك، از جمله برگزيدگان اين دوره بودند. كاظم نصيري در مراسم حضور يافت و تنديس امين الضرب را دريافت كرد.حميد كشاورز، بنيانگذار شركت كروز نيز به عنوان يكي ديگر از برگزيدگان دهمين دوره جشنواره معرفي و از او تقدير شد. در ادامه، فردين عاليزاد، رييس هياتمديره مجموعه سنايچ، در جمع برگزيدگان قرار گرفت و تنديس اين دوره را دريافت كرد.گودرز حكيمنژاد، بنيانگذار آبسال، نيز از ديگر برگزيدگان جشنواره بود؛ با اين حال، به دليل بستري بودن در بيمارستان امكان حضور در مراسم را نداشت و نماينده او تنديس امين الضرب را دريافت كرد.همچنين عليرضا جنتي، مديرعامل گروه صنعتي گيتيپسند، به عنوان يكي ديگر از كارآفرينان منتخب اين دوره معرفي شد. مريم زاهد، مديرعامل گروه صنعتي سبزدشت، نيز در ميان برگزيدگان دهمين جشنواره كارآفريني امين الضرب قرار داشت و از او تقدير شد. ناصر رياحي، موسس بيش از ۵۰ شركت در حوزه دارو، ديگر چهرهاي بود كه تنديس امين الضرب را دريافت كرد.برگزيدگان اين دوره پس از دريافت تنديسهاي خود، هر يك براي دقايقي از تجربه فعاليت در بخش خصوصي و مسير كارآفريني سخن گفتند. بخش قابل توجهي از سخنان آنها به دشواريهاي توليد و فعاليت اقتصادي، ضرورت اعتماد بيشتر به بخش خصوصي و حمايت از كارآفرينان اختصاص داشت.نگراني از مهاجرت جوانان، خروج سرمايه و از دست رفتن نيروي انساني و سرمايههاي اقتصادي كشور نيز در بخشي از سخنان مطرح شد. برگزيدگان بر ضرورت توجه و حمايت از بخش خصوصي، فراهم شدن شرايط مناسب براي ماندن نسل جوان و حفظ سرمايهها در كشور تاكيد كردند.

 

بیمه ملت