حمايت زيرساختي از حوزه اقتصاد ديجيتال ضروري است

۱۴۰۵/۰۶/۱۲ - ۰۱:۳۶:۰۲
کد خبر: ۴۰۱۷۱۰

رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران در دومين روز برگزاري بيست‌ونهمين نمايشگاه بين‌المللي الكامپ از پاويون اتاق و تشكل‌هاي مستقر در اين پاويون و همچنين غرفه ساير شركت‌هاي مشاركت‌كننده دراين رويداد بازديد كرد و از نزديك در جريان تازه‌ترين دستاوردها و خدمات فعالان اين حوزه قرار گرفت.

رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران در دومين روز برگزاري بيست‌ونهمين نمايشگاه بين‌المللي الكامپ از پاويون اتاق و تشكل‌هاي مستقر در اين پاويون و همچنين غرفه ساير شركت‌هاي مشاركت‌كننده دراين رويداد بازديد كرد و از نزديك در جريان تازه‌ترين دستاوردها و خدمات فعالان اين حوزه قرار گرفت. او در اين بازديد حمايت زيرساختي از حوزه اقتصاد ديجيتال را مورد تاكيد قرار داد.

 محمود نجفي‌عرب، رييس اتاق تهران در بازديد از الكامپ۲۹ كه فريدون وردي‌نژاد، دبيركل و برخي از معاونان و مديران اتاق و همچنين مازيار نوربخش، رييس كميسيون تحول، نوآوري و بهره‌وري نيز وي را همراهي مي‌كردند، در ملاقاتي رو در رو با فعالان و صاحبان غرفه‌هاي اين نمايشگاه، ضمن آشنايي با ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي اين بخش، مهم‌ترين موانع و چالش‌هاي كسب‌وكارها را از زبان آنان جويا شد. همزمان با حضور رييس اتاق تهران در پاويون اتاق، سخنگوي دولت نيز در اين پاويون حضور يافت و دقايقي را به گفت‌وگو با وي و فعالان بخش خصوصي اختصاص داد. رييس اتاق تهران در اين گفت‌وگوها با اشاره به اينكه اقتصاد ديجيتال و فناوري‌هاي مرتبط با آن از معدود حوزه‌هايي هستند كه مي‌توانند در شرايط فعلي به حركت اقتصاد كشور كمك كنند، گفت: توسعه اين صنعت مي‌تواند به افزايش بهره‌وري، شكل‌گيري كسب‌وكارهاي جديد، ايجاد اشتغال و ارتقاي ظرفيت رقابت‌پذيري اقتصاد ايران منجر شود.

نجفي‌عرب با انتقاد از تعدد دستگاه‌هاي مداخله‌گر در حوزه فناوري و اقتصاد ديجيتال گفت: لازم است يك دستگاه مشخص، مسووليت سياستگذاري و هماهنگي اين صنعت را بر عهده داشته باشد و ساير دستگاه‌ها از مداخلات مستقيم و موازي پرهيز كنند.

وي تاكيد كرد كه با اشاره به شتاب تحولات فناوري‌هاي ديجيتال در جهان گفت كه غفلت از اين حوزه مي‌تواند فاصله ايران با كشورهاي پيشرو را چندين برابر افزايش بدهد و فرصت چنداني براي آزمون و خطا باقي نمانده است.

رييس اتاق تهران در ادامه حمايت زيرساختي از فعالان حوزه اقتصاد ديجيتال را ضروري توصيف كرد و گفت: مسوولان اگر تنها دو اقدام اساسي براي اين صنعت به انجام برسانند، بخش قابل‌توجهي از مشكلات برطرف خواهد شد؛ نخست، امكان دسترسي پايدار و مناسب به اينترنت و ديگري، تامين ساير زيرساخت‌هاي مورد نياز از جمله برق و انرژي است.

نجفي عرب با بيان اينكه« قطع اينترنت به معناي قطع شريان حياتي حوزه اقتصاد ديجيتال است» افزود: هرگونه اختلال گسترده در دسترسي به شبكه، به‌طور مستقيم فعاليت شركت‌ها، متخصصان و كسب‌وكارهاي اين حوزه را تحت تاثير قرار مي‌دهد و لازم است در سياستگذاري‌هاي كشور به اين بخش به عنوان يك حوزه راهبردي و پيشران نگريسته شود.

وي با اشاره به نقش اتاق تهران در پيگيري مسائل و مطالبات بخش خصوصي توضيح داد كه اين اتاق طي سال‌هاي اخير، ظرفيت‌هاي موجود از جمله شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش‌خصوصي و همچنين تعامل با نمايندگان مجلس را براي طرح و پيگيري چالش‌هاي بنگاه‌هاي اقتصادي به كار گرفته است. نجفي‌عرب، همچنين به رييس كميسيون تحول، نوآوري و بهره‌وري اتاق تهران ماموريت داد كه با همكاري معاونت مطالعات اقتصادي و آينده‌پژوهي اتاق، گزارشي از چالش‌ها و موانع توسعه اقتصاد ديجيتال، همراه با پيشنهادها براي ارائه به مراجع ذي‌صلاح تهيه و تدوين كنند.

در اين بازديد، فعالان و مديران شركت‌هاي حوزه اقتصاد ديجيتال با اشاره به ظرفيت‌هاي اين بخش براي كمك به رشد اقتصادي و افزايش بهره‌وري، تاكيد كردند كه تداوم برخي محدوديت‌ها و موانع، روند توسعه اين بخش را با چالش مواجه كرده است.

فعالان اين حوزه همچنين با اشاره به توانمندي شركت‌هاي ايراني در ارايه محصولات و خدمات فناورانه به اين موضوع پرداختند كه كسب‌وكارهاي حوزه اقتصاد ديجيتال با وجود محدوديت‌هاي ناشي از تحريم‌ها و دشواري‌هاي محيط كسب‌وكار، توانسته‌اند بخش قابل توجهي از نيازهاي بازار را پاسخ داده و ظرفيت‌هاي خود را توسعه بدهند.

به گفته آنها، تداوم محدوديت‌هاي زيرساختي، دشواري دسترسي به منابع و تجهيزات و تعدد و پيچيدگي مقررات، همچنان از مهم‌ترين موانع رشد كسب‌وكارهاي اين حوزه بوده و بر روند فعاليت و سرمايه‌گذاري در اين بخش اثر گذاشته است.

بیمه ملت