تشییع میلیونی پیکر رهبر شهید انقلاب در قم برگزار شد

بدرقه با شکوه از قم به سوی کربلا

۱۴۰۵/۰۴/۱۷ - ۰۰:۵۴:۳۶
کد خبر: ۳۹۴۰۲۹

مراسم تشييع و بدرقه ميليوني پيكر حضرت آيت‌الله سيد علي خامنه‌اي رهبر شهيد انقلاب اسلامي امروز سه‌شنبه ۱۶ تير با حضور پرشور مردم ولايتمدار و انقلابي قم برگزار شد.

مراسم تشييع و بدرقه ميليوني پيكر حضرت آيت‌الله سيد علي خامنه‌اي رهبر شهيد انقلاب اسلامي امروز سه‌شنبه ۱۶ تير با حضور پرشور مردم ولايتمدار و انقلابي قم برگزار شد.

ساعت شش صبح نماز بر پيكر رهبر شهيد و شهداي خانواده ايشان با حضور مسوولان استاني، علما و روحانيون و اقشار مختلف مردم كه با چشمان اشك‌بار از ديشب در مسجد جمكران عزاداري كردند، توسط آيت‌الله جوادي آملي در صحن اين مسجد اقامه شد.

پس از آن مراسم تشييع پيكرهاي رهبر شهيد و شهداي خانواده ايشان از مسير بلوار پيامبر اعظم(ص) به سمت حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد.

در ميان جمعيت تشييع‌كننده، پرچم‌هاي سه‌رنگ جمهوري اسلامي ايران بيش از هر چيز به چشم مي‌آمد. پرچم‌هاي سرخ «يا لثارات الحسين (ع) » و پرچم‌هاي مزين به نام حضرت صاحب‌الزمان (عج) نيز در دست بسياري از حاضران ديده مي‌شد.

طنين فريادهاي «لبيك يا مهدي»، «ابوالفضل علمدار خامنه‌اي نگهدار»، «لبيك يا حسين»، «حسين حسين شعار ما شهادت افتخار ماست» به گوش مي‌رسيد.

در مسير تشييع رهبر شهيد در بلوار پيامبر اعظم (ص) براي رفاه حال تشييع‌كنندگان مه پاش و دستگاه‌هاي آب پاش تعبيه شده بود.

غيرايراني‌ها از مليت‌هاي مختلف هم با خانواده به اين مراسم ميليوني آمدند تا با مقتداي مسلمين تجديد ميثاق كنند و اين پيام را مخابره كنند كه «بر آن عهدي كه بستند، هستند.»

پيكر مطهر «آقاي شهيد ايران» در آغوش جمعيت گسترده عزاداران در ساعت 45: 9 دقيقه به عمود ۷۴ بلوار پيامبر اعظم رسيد.

در ميان جمعيت، حضور پرشور نوجوانان و جوانان در كنار سالمندان و خانواده‌ها جلوه‌اي ويژه به مراسم بخشيده بود، بسياري از خانواده‌ها فرزندان خردسال خود را نيز به همراه آوردند تا در اين تشييع تاريخي حضور داشته باشند و با آرمان‌هاي رهبر شهيد تجديد ميثاق كنند.

زائراني از كشورهاي مختلف نيز در اين مراسم حضور يافتند و با در دست داشتن پرچم كشورهاي ايران و مقاومت، همبستگي و همراهي ملت‌هاي مسلمان با مردم ايران را به نمايش گذاشتند، همچنين نوحه‌خواني به زبان‌هاي فارسي، عربي و اردو در بخش‌هايي از مسير تشييع، فضاي مراسم را بين‌المللي كرد.

نيروهاي امدادي، انتظامي و خدماتي نيز در نقاط مختلف مستقر بودند و تمهيدات لازم براي برگزاري مراسم در نظر گرفته شده بود. برنامه‌ريزي‌ها به‌گونه‌اي انجام شد كه زائران بتوانند با آرامش، نظم و امنيت در اين مراسم معنوي و تاريخي حضور پيدا كنند و از خدمات پيش‌بيني‌شده بهره‌مند شوند.

نيروهاي جهادي در حوزه‌هاي پزشكي، پرستاري و امداد رساني نيز در مراسم تشييع پيكر مطهر شهيد در شهر مقدس قم در حال خدمت رساني بودند.

بسيجيان براي عبور راحت خودرو حامل پيكر شهدا حلقه‌اي شكل دادند و در اين ميان چفيه‌ها و لباس‌هاي مردم را با پيكر شهدا متبرك مي‌كردند. پرچم‌هاي «لبيك يا خامنه‌اي» و «يا لثارات الخامنه‌اي» به رنگ قرمز در دستان مردم ديده مي‌شد، احساسات مردم ديدني نه بلكه ستودني بود كه با وجود شرايط جوي نامناسب حاضر به ترك اين بدرقه تاريخي نشدند.

پيكر مطهر رهبر شهيد و شهداي خانواده ايشان در ساعت 50: 10 دقيقه به عمود ۲۸ رسيد.

ايمان عطارزاده، سخنگوي ستاد تشييع رهبر شهيد انقلاب در اين باره اظهار كرد: بعد از رستاخيز مردم تهران در تشييع پيكر امام‌شهيدمان، امروز قيام مردم قم در بدرقه آقاي شهيد ايران، در تاريخ اين خاك مقدس ماندگار شد. اين حماسه، به بركت حضور همان ‌مردم ‌مبعوث‌شده‌اي شكل گرفت كه آقاي شهيدمان در وصف آنها گفته بود: «اين‌مردم خودشان كار را تمام‌ مي‌كنند.»

احمد دنيامالي، وزير ورزش و جوانان به همراه سلطاني مديركل ورزش و جوانان استان قم، با حضور در اين آيين باشكوه، در كنار اقشار مختلف مردم و مسوولان، به مقام شامخ حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي، قائد شهيد امت اداي احترام كردند.

در ميان انبوه جمعيت، پلاكاردها و دست‌نوشته‌هايي با مضامين محكوميت جنايتكاران و درخواست انتقام از ترامپ و نتانياهو خودنمايي مي‌كرد؛ پيام مردمي كه باور دارند شهادت پايان راه نيست، بلكه آغازي براي استمرار مسير مقاومت است.

از حوالي ساعت 45: 11دقيقه ظهر امروز (سه‌شنبه ۱۶ تير) پيكر مطهر رهبر شهيدمان در ميان گريه‌هاي مردم قم كه عاشقانه با رهبر خود وداع كردند و بيعت خود را با رهبر معظم انقلاب را از شامگاه ۱۵ تير فرياد زدند، براي انتقال به عراق به تهران منتقل شد و قرار است پيكر ايشان در شهرهاي نجف و كربلا و در حرم مطهر امام علي (ع) و حرم‌هاي مطهر امام حسين (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) تشييع شود. پيكر رهبر شهيد، پس از تشييع در تهران، قم و عراق، روز پنجشنبه (۱۸ تير) وارد مشهد الرضا (ع) خواهد شد و در جوار بارگاه منور و ملكوتي ثامن‌الحجج، حضرت علي‌ابن‌موسي‌الرضا (ع) به خاك سپرده خواهد شد.

اقامه نماز بر پيكر آقاي شهيد انقلاب و خانواده ايشان توسط آيت‌الله جوادي آملي در مسجد جمكران برگزار شد. صبح روز سه‌شنبه ۱۶ تير مراسم اقامه نماز بر پيكر مطهر قائد شهيد انقلاب اسلامي حضرت آيت‌الله‌العظمي خامنه‌اي (ره) و شهداي خانواده ايشان، با حضور مسوولان، علما و ميليون‌ها نفر از عزاداران در مسجد جمكران و در مسير بلوار پيامبر اعظم (ص) برگزار شد.

نماز ميت دوبار و به ترتيب بر پيكر آقاي شهيد انقلاب و بر شهيده سيده بشري حسيني خامنه‌اي، شهيد مصباح‌الهدي باقري، شهيده زهرا حدادعادل و زهرا محمدي گلپايگاني نوه ايشان خوانده شد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، حضور بي‌نظير مردم در مراسم تشييع رهبر شهيد را جلوه‌اي از اقتدار ملي و تحقق وعده الهي دانست و گفت: ملت ايران با انسجام و وحدت حول محور آيت‌الله سيدمجتبي خامنه‌اي، راه رهبر شهيد را ادامه خواهند داد.

آيت‌الله صادق آملي لاريجاني در جريان حضور در مراسم تشييع پيكر رهبر شهيد انقلاب، با بيان اينكه اين تشييع در دنيا بي‌نظير است، اظهار كرد: وعده حق رهبر عزيز و شهيدمان محقق شد و ملت مبعوث‌شده به ميدان آمدند. اين حضور پرشور جلوه اقتدار و عظمت نظام جمهوري اسلامي و اراده ملت ايران براي ايستادگي در برابر دشمنان است.

وي ادامه داد: اين حضور پرشور جلوه تحقق وعده الهي براي نصرتِ ملت مبعوث‌شده است. حضور مردم فقط براي تشييع امام شهيد نيست، بلكه حمايت از راهبرد عظيم امام شهيدمان در جبهه مقاومت و ايستادگي در برابر ظلم و استكبار امريكا است.

آملي لاريجاني يادآور شد: ايستادگي و مقاومت براي ادامه راه امام شهيدمان پيام مهم اين حضور پرشور است. ملت ايران با انسجام و وحدت حول محور آيت‌الله سيدمجتبي خامنه‌اي، راه رهبر شهيدمان را ادامه خواهند داد.

رييس كميسيون امور داخلي كشور و شوراها در مجلس تأكيد كرد: قدر مسلم دشمن برنامه داشت تا از طريق گروهك‌هاي مسلح، چه در بيرون از كشور و چه در داخل كشور، امنيت مراسم وداع و تشييع پيكر رهبر شهيد انقلاب را به خطر بيندازد اما دستگاه‌هاي اطلاعاتي، امنيتي، نظامي و نيروهاي انتظامي واقعاً تلاش كردند و امنيت مراسم در اوج خود قرار داشت.

محمدصالح جوكار، نماينده مردم يزد در مجلس شوراي اسلامي، در پاسخ به اين پرسش كه امنيت، نظم و همراهي مردم در مراسم وداع و تشييع پيكر رهبر شهيد انقلاب در تهران را چگونه ارزيابي مي‌كنيد گفت: در طول تاريخ اين مراسم واقعاً رويدادي بي‌سابقه بود كه مردمي داغدار در سوگ رهبر و امام شهيدشان اينگونه به صحنه آمده و او را بدرقه كنند.

وي در ادامه اظهار كرد: مراسم وداع و تشييع پيكر رهبر شهيد انقلاب، نمايشي از اقتدار با حضور اقشار مختلف، مردان و زنان با سليقه‌هاي مختلف بود. مردم از جغرافياي سراسر كشور همه جمع شدند و يك‌صدا فرياد مي‌زدند كه جلاداني كه امام را به شهادت رساندند بايد مجازات شوند.

رييس كميسيون امور داخلي كشور و شوراها در مجلس با تاكيد بر اينكه همراهي مردم در برگزاري اين مراسم نمايش انسجام، وحدت و افزايش قدرت بازدارندگي و نماد قدرت بسيج‌كننده نظام جمهوري اسلامي بود تصريح كرد: اين حضور را مي‌توان از ابعاد مختلف بررسي كرد. هنگامي كه امام امت براي اين ملت و كشور فدا شد، امروز اين همه مردم آمدند تا اعلام كنند كه مسير امامشان را ادامه مي‌دهند، راه امام ادامه دارد و اين حضور، بيعتي مجدد با رهبر معظم انقلاب، حضرت امام سيد مجتبي خامنه‌اي بود.

نماينده مردم يزد در مجلس با اشاره به گستردگي حضور مردم در اين مراسم افزود: اينكه جمعيتي از سراسر كشور به تهران آمدند و سپس در قم، در روزهاي آينده در مشهد مقدس، نجف و كربلا براي بدرقه امام شهيدشان حضور پيدا مي‌كنند، نشان‌دهنده عظمت اين حركت است.

اين نماينده مجلس درباره امنيت مراسم نيز اظهار كرد: اين امنيت، پيش از هر چيز، ناشي از انضباط خودساخته مردم بود. اين مردم بودند كه امنيت‌ساز اين مراسم باشكوه شدند، اما نبايد چشمانمان را بر تلاش كساني كه اين امنيت را ايجاد كردند ببنديم.

جوكار در ادامه بيان كرد: قدر مسلم دشمن برنامه داشت تا از طريق گروهك‌هاي مسلح، چه در بيرون از كشور و چه در داخل كشور، امنيت مردم را به خطر بيندازد، اما دستگاه‌هاي اطلاعاتي، امنيتي، نظامي و نيروهاي انتظامي واقعاً تلاش كردند، به مردم خدمت كردند و امنيت مراسم در اوج خود قرار داشت.

وي در ادامه با بيان اينكه مردم نيز در دل جمعيت يكديگر را ياري مي‌كردند گفت: موكب‌هايي كه به همت مردم برپا شده بود، به مردم خدمت‌رساني مي‌كردند كه اين موضوع ارزش كمي نيست. اين ارزش‌ها در ايران اسلامي اوج اقتدار، عظمت و صلابت خروشان اين ملت را نشان مي‌دهد. دشمني كه بخواهد امنيت اين مردم را به خطر بيندازد، قدر مسلم زير پاي استوار مردم لگدمال خواهد شد.

جوكار در ادامه بيان كرد: من مي‌دانم دشمنان، جهان كفر در برابر اسلام و كافران در برابر مومنان، به اين سادگي بنا نيست درس بگيرند، اما براي تمام جهانيان اثبات شد كه اقدامي كه انجام دادند، يعني به شهادت رساندن رهبر ما، نه نشانه قدرت، بلكه اوج رذالت، پستي و شرارت دشمن بود.

وي در پايان بيان كرد: امامي كه در حال خدمت به مردم بود به شهادت رسيد، اما راه امام شهيد ادامه دارد و همان مسير با قدرت بيشتر ادامه خواهد يافت. رهبر شهيد ما فرمودند اين ملت مبعوث خواهد شد و امروز ملت مبعوث شده است و ما عظمت اين ملت را در برابر قدرت‌هاي پوشالي دنيا مشاهده مي‌كنيم.

همزمان با ادامه تشييع پيكر مطهر رهبر شهيد انقلاب در شهر مقدس قم رسانه‌هاي انگليسي زبان سراسر جهان برگزاري چهارمين روز از اين مراسم را به‌طور گسترده پوشش دادند.

شبكه سي‌ان‌ان با انتشار فيلمي از مراسم باشكوه تشييع پيكر رهبر شهيد در قم گزارش داد: «مراسم تشييع پيكر آيت‌الله علي خامنه‌اي، رهبر فقيد ايران روز (سه‌شنبه) نيز ادامه دارد و اكنون در شهر مقدس قم در حال برگزاري است.»

خبرگزاري رويترز با انتشار تصاويري از برگزاري اين مراسم در قم به حضور گسترده مردم در اين شهر مركزي ايران اشاره كرد و اين مراسم را نشان‌دهنده مقاومت ايران و نظم جديد منطقه‌اي توصيف و تاكيد كرد: مراسم تشييع آيت‌الله علي خامنه‌اي، رهبر فقيد ايران، چيزي بيش از يك وداع ملي بود. سيل عزاداران پيامي به ايالات متحده و اسراييل مبني بر اين فرستاد كه تلاش آنها براي فروپاشي جمهوري اسلامي شكست خورده است.

خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز نوشت: سوگواران ايراني در شهر قم با حضور گسترده ياد رهبر فقيد خود را گرامي داشتند.

شبكه خبري الجزيره در گزارش خود از برگزاري اين مراسم نوشت: صدها هزار عزادار در مسجد جمكران، واقع در جنوب قم براي مراسم تشييع پيكر آيت‌الله علي خامنه‌اي، رهبر فقيد ايران گرد هم آمدند. قرار است اين مراسم در شهرهاي مقدس نجف و كربلا در عراق ادامه يابد و سپس در زادگاه او، مشهد به خاك سپرده شود.

روزنامه الشرق الاوسط گزارش داد: صدها هزار نفر روز سه‌شنبه در شهر قم ايران در چهارمين روز از مراسم تشييع پيكر رهبر فقيد، آيت‌الله علي خامنه‌اي به خيابان‌ها آمدند.

الشرق الاوسط افزود: تصاوير منتشر شده از قم نشان مي‌داد كه خيابان‌ها مملو از عزاداران است و جمعيت عظيم حاضر در مراسم، يكصدا شعار «مرگ بر امريكا» سر دادند، شعاري كه اغلب در تجمعات رسمي در ايران شنيده مي‌شود.

روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارونوت نوشت: تشييع پيكر آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر پيشين ايران با حضور گسترده مردم برگزار شد.

روزنامه سئول اكونوميك ديلي با اشاره به برگزاري مراسم تشييع پيكر قائد رهبر شهيد انقلاب در چند شهر در ايران و عراق و حضور گسترده مردم در آن، خاطرنشان كرد كه اين مراسم به تظاهرات بسيار بزرگ ضد امريكايي تبديل شد.

رسانه كره جنوبي به پرتاب سنگ توسط مردم عزادار تهراني به تصويري از دونالد ترامپ، رييس‌جمهور امريكا اشاره كرد و گزارش داد: اين عمل از يك آيين اسلامي در مراسم حج الهام گرفته شده است كه در آن سنگ‌ها به سمت نماد شيطان پرتاب مي‌شوند. در تشييع پيكر رهبر پيشين ايران نيز اين عمل به عنوان يك نمايش با پيامي سياسي تفسير شد كه رييس‌جمهور ترامپ را به عنوان نمادي از «شر» معرفي مي‌كرد.

همچنين رسانه‌هاي چيني، شامل شبكه سي‌جي‌تي‌ان، خبرگزاري شينهوا و روزنامه ساوت چاينا مورنينگ پست گزارش دادند كه چهارمين روز از مراسم بدرقه رهبر شهيد ايران روز سه‌شنبه در شهر قم برگزار شد و تصاويري از حضور مردم منتشر كردند. روزنامه سعودي گزت (saudigazette) نوشت: مراسم تشييع عظيمي در شهر قم ايران به عنوان بخشي از مراسم تشييع پيكر آيت‌الله علي خامنه‌اي، رهبر فقيد اين كشور برگزار شد.

رسانه عربستاني افزود: ده‌ها هزار عزادار در مسجد جمكران، در جنوب قم براي اقامه نماز ميت براي آيت‌الله خامنه‌اي گرد هم آمدند و ادامه مراسم تشييع، فردا در شهرهاي نجف و كربلا در عراق خواهد بود. همچنين هيات‌هاي مسلمان از تركيه، عراق، پاكستان و افغانستان در اين مراسم شركت كردند.

خبرنگار كانال 15 عبري گفت: مردم (امام) خامنه‌اي را در مقام شهيد و مثل يك قديس تشييع كردند؛ غرب نتوانست ايران را به زانو درآورد و همگي در مراسم تشييع از انتقام سخن گفتند.

نجف اشرف مزين به تصاوير رهبر شهيد ايران و پرچم‌هاي عراق و ايران و استقرار مواكب خدماتي در طول مسير از فرودگاه تا حرم حضرت علي (ع) براي استقبال از پيكر رهبر شهيد ايران آماده شده است.

استانداري كربلاي معلي با عنوان خير مقدم به اولين زائر اربعين امسال به پيشواز تشييع رهبر شهيد انقلاب اسلامي رفت.

استاندار كربلا روز چهارشنبه را با هدف مشاركت گسترده مردم در تشييع رهبر شهيد، تعطيل رسمي اعلام كرد.

در بيشتر خيابان‌هاي استان نجف هم تصاوير آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر شهيد انقلاب، و همچنين پرچم‌هاي عراق و ايران نصب شده و علاوه بر اين، موكب‌هاي خدماتي در طول مسير منتهي از فرودگاه نجف تا حرم مطهر امام علي (ع) و نيز در ديگر خيابان‌هاي شهر مستقر شده‌اند. اين اقدامات تنها چند ساعت پيش از آغاز مراسم تشييع پيكر شهيد آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر ايران انجام شده است.

بر اساس برنامه اعلام‌شده، مراسم تشييع آيت‌الله خامنه‌اي ساعت ۶ بامداد روز چهارشنبه در نجف برگزار خواهد شد و سپس پيكر ايشان براي برگزاري مراسم تشييع در ساعت ۴ بعدازظهر به كربلا منتقل مي‌شود.

يك منبع آگاه اعلام كرد كه علي الزيدي، نخست‌وزير عراق، شامگاه روز سه‌شنبه براي استقبال از پيكر آيت‌الله علي خامنه‌اي در فرودگاه بين‌المللي نجف حضور خواهد يافت.

پيش‌تر نيز، روز دوشنبه، سعد معن، رييس واحد اطلاع‌رساني امنيتي عراق، در ساختمان استانداري نجف نشست خبري برگزار كرد و از همگان خواست كه مراسم تشييع را سياسي نكنند و از بهره‌برداري سياسي از اين مراسم خودداري كنند.

وي در اين نشست تأكيد كرد كه هيچ شخصيتي از حضور در مراسم تشييع آيت‌الله خامنه‌اي منع نشده است. او همچنين گفت طول مسير مراسم تشييع در نجف ۶ كيلومتر و در كربلا ۵٫۸ كيلومتر خواهد بود.

پيشتر سفير ايران در بغداد گفت كه مسعود پزشكيان، رييس‌جمهور ايران، محمدباقر قاليباف، رييس مجلس شوراي اسلامي، و همچنين فرزند ارشد آيت‌الله خامنه‌اي، فردا در مراسم تشييع در عراق حضور خواهند داشت.

بیمه ملت