تذكر سازمان بازرسي به سايپا
پذيرفته نيست از سويي مردم منتظر خودرو باشند و از سوي ديگر، 52 هزار خودرو به بهانه نقص قطعه در پاركينگ باشد.
پذيرفته نيست از سويي مردم منتظر خودرو باشند و از سوي ديگر، 52 هزار خودرو به بهانه نقص قطعه در پاركينگ باشد. ذبيحالله خداييان، رييس سازمان بازرسي كل كشور، در بازديدي ميداني و سهساعته از شركت سايپا، ضمن بررسي مستقيم وضعيت خودروهاي ناقص در پاركينگ اين خودروساز، نشستي تخصصي با مديران سايپا و جمعي از قطعهسازان برگزار كرد. به گزارش خبرگزاري تسنيم، محور اصلي اين نشست، تدوين يك برنامه عملياتي دقيق براي تعيين تكليف فوري 52 هزار خودروي ناقص، ايفاي تعهدات معوق و جلوگيري از اخلال در زنجيره تامين بود. خداييان با انتقاد از انباشت تعهدات معوق اظهار داشت: پذيرفتني نيست كه از يك سو مردم در صف انتظار تحويل خودرو باشند و از سوي ديگر، 52 هزار خودرو در قالب سرمايه ملي به بهانه نقص قطعه در پاركينگها وجود داشته باشد.
وي تاكيد كرد: اين وضعيت نه تنها موجب اخلال در نظام عرضه و تقاضا شده، بلكه با دامن زدن به حاشيه قيمتها در بازار، مصداق بارز تضييع حقوق عامه است.
رييس سازمان بازرسي كل كشور در واكنش به اظهاراتي كه به بيان مساله بدون طرح راهحل ميپرداختند، تصريح كرد: ما امروز اينجا ننشستهايم تا صرفا فهرست كاستيها را مرور كنيم؛ بلكه آمدهايم تا با نگاهي راهحلمحور، بر فرآيند رفع نقص اين خودروها نظارت مستقيم كنيم تا هم مطالبات قطعهسازان پرداخت شود و هم خودروها به مشتريان تحويل شود. وي با خاطرنشان كردن اين نكته كه پيگيريهاي لازم از طريق شبكه بانكي براي تسهيل نقدينگي صورت خواهد گرفت، تاكيد كرد كه در مقابل نيز همكاري قطعهسازان با خودروسازان اجتناب ناپذير است.
رييس سازمان بازرسي كل كشور با بيان اينكه اين نهاد نظارتي هم كنار خودروساز و هم كنار قطعه ساز است، بر قابليت رفع تمامي مشكلات با همكاري همهجانبه تاكيد كرد و بيان داشت: قطعهسازان بايد هرچه سريعتر قطعات خودروهاي ناقص را در اختيار شركت سايپا قرار داده و اين شركت خودروسازي نيز به سرعت به تعهدات خود جامه عمل بپوشاند. خداييان با اشاره به وجود شركتهاي متعدد زيرمجموعه در سايپا كه فاقد كارايي لازم بوده و تنها بار هزينه اضافه بر دوش خودروساز بودهاند، گفت: خوشبختانه در سالهاي اخير تعدادي از اين شركتها كه خدمتي ارايه نميدادند يا صرفا محل دريافت حقوقهاي كلان براي اعضاي هياتمديره و افراد خاص بودند، تعيين تكليف شدهاند. با اين حال، لازم است تلاشها براي شناسايي شركتهايي كه تاثير محسوسي بر بهرهوري سايپا ندارند، ادامه يابد. وي همچنين با تاكيد بر لزوم بازگرداندن اموال غيرمولد به چرخه سرمايه افزود: ورود تامينكنندگان جديد ميتواند به عدم انحصار در صنعت خودرو به سايپا كمك شاياني كند.
خداييان در بخش ديگري از سخنان خود بر ضرورت حمايت نظام بانكي، بهويژه بانك مركزي، از صنعت خودروسازي تاكيد كرد و بيان داشت: در شرايط فعلي، بانكها بايد به ياري توليد بشتابند؛ چرا كه جمع كثيري از مردم در اين شركت خودروساز مشغول به كار هستند. هدف ما نهتنها حفظ اشتغال فعلي، بلكه افزايش درآمد خودروساز و در نتيجه، ايجاد فرصتهاي شغلي جديد است؛ لذا از هرگونه تعديل نيرو در اين صنعت بايد بهطور جدي اجتناب شود. به گفته رييس سازمان بازرسي، پيگيريها براي ايجاد هماهنگي با وزارت صمت، گمرك و معاونان اين وزارتخانه آغاز شده است. وي ضمن اشاره به رويكرد همراه و سازنده وزير صمت و معاونان ايشان در نشست مشترك با سازمان بازرسي، ابراز اميدواري كرد كه اين همكاريها به عملياتي شدن پيشنهادات و رفع موانع توليد منجر شود. رييس سازمان بازرسي همچنين از پيگيري رفع مشكلات ترخيص از طريق وزارت صمت و گمرك خبر داد. خداييان همچنين بر ضرورت حمايت دو خودروساز بزرگ كشور سايپا و ايرانخودرو از يكديگر تاكيد كرد و گفت: اين يك ضرورت استراتژيك است كه هر دو خودروساز فعال باقي بمانند. رييس سازمان بازرسي كل كشور با تاكيد بر اهميت راهبردي تكميل اين خودروها، به معاون توليدي اين سازمان ماموريت داد كه به صورت مستمر تكميل خودروهاي ناقص را پيگيري كنند. وي بر لزوم تدوين يك برنامهريزي دقيق و جامع در اين رابطه تاكيد كرد و افزود: اين برنامه بايد بهگونهاي باشد كه نهتنها در مدت زماني نه چندان طولاني، تعهدات معوق به سرانجام برسد، بلكه طلب قطعهسازان نيز تا حد قابلقبولي پرداخت شود تا آنها بتوانند در امر توليد با كمترين چالش مواجه شوند.