کالابرگ خرداد ماه 3میلیون تومانی است؟

۱۴۰۵/۰۳/۰۹ - ۱۵:۳۵:۲۷
کد خبر: ۳۸۹۲۲۰
کالابرگ خرداد ماه 3میلیون تومانی است؟

با نزدیک شدن به میانه خرداد ۱۴۰۵، موضوع شارژ اعتبار کالابرگ به یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در فضای اقتصادی و رسانه‌ای تبدیل شده است. در شرایطی که فشار تورم ناشی از تحولات خاص منطقه‌ای بر سبد معیشتی خانوارها سنگینی می‌کند، اظهارات اخیر برخی نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی از احتمال تغییر در سیاست‌های حمایتی حکایت دارد.

دولتی که بودجه سال جاری را پیش از بروز شرایط جدید و در فضای غیرجنگی تدوین کرده بود، اکنون با واقعیت‌های متفاوتی روبه‌رو شده و همین مسئله، بازنگری در رقم یارانه و کالابرگ را به موضوعی جدی و ضروری تبدیل کرده است.

در حال حاضر، مبلغ پایه کالابرگ برای دهک‌های مشمول همان یک میلیون تومان به ازای هر نفر است؛ با این حال، نشانه‌ها و اظهارنظرهای اخیر از سوی نهادهای تصمیم‌گیر نشان می‌دهد که این رقم ممکن است به‌زودی دستخوش تغییر شود. طی هفته‌های گذشته، گمانه‌زنی‌ها و صحبت‌های متفاوتی درباره افزایش اعتبار کالابرگ مطرح شده، اما هنوز هیچ‌یک به شکل رسمی ابلاغ نشده‌اند.

سخنگوی دولت نیز در روزهای اخیر اعلام کرده است که دولت در حال بررسی همه گزینه‌ها و مدل‌های حمایتی برای تقویت قدرت خرید خانوارهاست.

در همین زمینه، مهرداد بائوج لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با تأکید بر ضرورت بازنگری در رقم فعلی کالابرگ گفته است که تورم ناشی از شرایط خاص اقتصادی و جنگی، فشار زیادی بر مردم وارد کرده و دیگر نمی‌توان با ارقام قبلی از معیشت خانوارها حمایت مؤثری کرد.

به گفته لاهوتی، در نشست‌های فشرده با حضور سازمان برنامه و بودجه و رئیس‌جمهور، درباره لزوم بازنگری در رقم کالابرگ توافق شده است.

بررسی منابع مالی در دستور کار
نکته مهم در این میان، مرحله تأمین و نهایی‌سازی منابع مالی است. از آنجا که بودجه سال جاری بر اساس شرایط غیرجنگی بسته شده بود، دولت اکنون در حال تدوین لایحه اصلاح بودجه برای تأمین منابع جدید مورد نیاز این طرح حمایتی است.

در مجموع، با توجه به همسویی نسبی دولت و مجلس و همچنین ضرورت جبران کاهش قدرت خرید خانوارها، احتمال افزایش اعتبار کالابرگ در ماه جاری بسیار بالاست. به نظر می‌رسد قرار است مبلغی بیش از رقم فعلی به حساب مشمولان واریز شود تا خانوارها بتوانند کالاهای اساسی را با قدرت خرید بیشتری تهیه کنند.

زمان‌بندی واریز کالابرگ خرداد ۱۴۰۵

بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، واریز و فعال‌سازی اعتبار کالابرگ خردادماه طبق روال گذشته انجام خواهد شد و سرپرستان خانوار می‌توانند بر اساس رقم آخر کد ملی خود از اعتبار تخصیص‌یافته استفاده کنند:

۱۵ خرداد ۱۴۰۵: کد ملی‌های منتهی به ۰، ۱ و ۲
۲۰ خرداد ۱۴۰۵: کد ملی‌های منتهی به ۳، ۴، ۵ و ۶
۲۵ خرداد ۱۴۰۵: کد ملی‌های منتهی به ۷، ۸ و ۹

مهلت استفاده از اعتبار اردیبهشت

طبق اعلام سامانه کالابرگ، اعتبار مربوط به اردیبهشت ۱۴۰۵ تا پایان خردادماه قابل استفاده است. بنابراین مشمولان باید باقی‌مانده اعتبار خود را پیش از پایان مهلت مصرف کنند، زیرا پس از آن، اعتبار ماه قبل منقضی خواهد شد.

روش‌های استعلام مانده اعتبار کالابرگ

مشمولان این طرح می‌توانند برای اطلاع از موجودی و وضعیت اعتبار خود از سه روش زیر استفاده کنند:

اپلیکیشن شمیم: نصب برنامه رسمی «شمیم» و مشاهده جزئیات اعتبار
پیام‌رسان بله: مراجعه به بازوی کالابرگ در پیام‌رسان «بله»
کد دستوری USSD: شماره‌گیری #۵۰۰۱۴۶۳# برای دریافت پیامک موجودی اعتبار

بیمه ملت