دارو ليدر جديد بازار سهام ميشوند؟
سروش گرامي، كارشناس بازار سرمايه ضمن تحليل وضعيت صنعت دارو گفت: صنعت دارو در جريان جنگ و تنشهاي اخير جزو صنايعي بود كه حداقل شركتهاي بورسي آن آسيب خاصي نديدند و تا اين لحظه نيز افشاهاي منتشرشده از سوي شركتها نشان ميدهد خسارت فيزيكي قابلتوجهي متوجه اين صنعت نشده است.
صداي بورس| سروش گرامي، كارشناس بازار سرمايه ضمن تحليل وضعيت صنعت دارو گفت: صنعت دارو در جريان جنگ و تنشهاي اخير جزو صنايعي بود كه حداقل شركتهاي بورسي آن آسيب خاصي نديدند و تا اين لحظه نيز افشاهاي منتشرشده از سوي شركتها نشان ميدهد خسارت فيزيكي قابلتوجهي متوجه اين صنعت نشده است.
وي افزود: صنعت دارو همچنين جزو صنايع انرژيبر محسوب نميشود و با توجه به آسيبهايي كه به بخش گاز و انرژي وارد شده، اين صنعت از اين محل فشار مستقيمي را متحمل نشده و اين موضوع يكي از مزيتهاي مهم آن به شمار ميرود.
گرامي با اشاره به شرايط ركودي اقتصاد گفت: با وجود ركود اقتصادي، بيكاري و تورم بالا، محصولات صنعت دارو جزو كالاهايي هستند كه مصرف آنها متوقف نميشود، زيرا مستقيماً با سلامت جامعه در ارتباط است و توليد و مصرف آن بايد تحت هر شرايطي ادامه داشته باشد. كارشناس بازار سرمايه درباره چالش تامين مواد اوليه نيز توضيح داد: نكته مهم در شرايط فعلي، نحوه تامين مالي و ورود مواد اوليه يا API به كشور است. بايد بررسي شود شركتهايي كه API وارد ميكردند چه ميزان از واردات خود را از مسيرهاي دريايي انجام ميدادند و آيا در شرايط فعلي امكان جايگزيني اين مسيرها وجود دارد يا خير. وي ادامه داد: در حال حاضر لازم است گزارشهاي ماهانه شركتها و همچنين وضعيت موجودي انبارها بهدقت بررسي تا مشخص شود شركتها تا چه اندازه توان ادامه عمليات توليد را دارند. بررسيها تا اينجا نشان ميدهد اغلب شركتها از منظر موجودي مواد اوليه در وضعيت نگرانكنندهاي قرار ندارند. گرامي با اشاره به ساختار بهاي تمامشده صنعت دارو اظهار كرد: بخش مهمي از هزينه توليد در اين صنعت مربوط به API و بستهبندي است. با حذف ارز ترجيحي ۲۸ هزار و ۵۰۰ توماني، عملاً اين صنعت ديگر ارز ترجيحي دريافت نميكند و افزايش نرخ ارز موجب رشد هزينههاي توليد شده است.