كمبود نفت باعث بحران پلاستيك در آسيا شد

۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۱:۵۹:۲۳
کد خبر: ۳۸۶۳۵۸

آسيا به دليل كمبود عرضه نفت و گاز ناشي از جنگ تحميلي عليه ايران، با كمبود پلاستيك مواجه است و لوازم پزشكي، بسته‌بندي و محصولات مصرفي بيشترين آسيب را در برابر اين شوك دارند.

آسيا به دليل كمبود عرضه نفت و گاز ناشي از جنگ تحميلي عليه ايران، با كمبود پلاستيك مواجه است و لوازم پزشكي، بسته‌بندي و محصولات مصرفي بيشترين آسيب را در برابر اين شوك دارند.

به گزارش ايسنا، روزنامه فايننشال تايمز در گزارشي نوشت: بزرگ‌ترين مشكل براي بزرگ‌ترين منطقه توليدكننده پلاستيك جهان، كمبود نفتا، ماده اوليه كليدي پلاستيك است. در نتيجه كمبود عرضه، قيمت اين ماده اوليه در آسيا دو برابر شده كه به افزايش قيمت طيف وسيعي از محصولات منجر شده و به روند تورم نگران‌كننده در آسيا دامن زده است. ژاپن اوايل ماه جاري اعلام كرد كه حجم كافي نفتا را تا پايان سال تامين كرده است، اما ساير كشورهاي آسيايي چندان خوش شانس نبوده‌اند. اندونزي، براي مثال، با بحران در صنعت عرضه نفتا روبه‌رو است و فعالان اين بخش به توليدكنندگان پلاستيك هشدار مي‌دهند كه ممكن است به دليل كمبود عرضه، مجبور به تعليق فعاليت خود شوند. اندونزي تقريبا به‌طور كامل براي تامين نفتاي خود به واردات وابسته است و بيشتر اين واردات از خاورميانه مي‌آيد. كشورهاي آسيايي از زمان آغاز تجاوز امريكايي صهيوني به ايران در اواخر فوريه و بسته شدن تنگه هرمز براي تجارت، تمام نفتي را كه مي‌توانستند به دست آورند، خريداري كرده‌اند. به لطف عرضه فراوان نفت خام دريايي كه عمدتا شامل نفت خام تحريم‌شده روسيه و ايران بود، شوك ناشي از عواقب جنگ در ابتدا تا حدودي كاهش يافت اما نه براي مدت طولاني. با اتمام اين عرضه، شوك بزرگ‌تر مي‌شود و اكنون اولين نشانه‌هاي مشكل پيش رو در حال ظهور است. بر اساس گزارش اويل پرايس، آسيا بزرگ‌ترين مصرف‌كننده نفت، گاز و خوراك پتروشيمي خاورميانه مانند نفتا است. با كاهش عرضه ناشي از جنگ، دولت‌ها با تعيين سقف قيمت سوخت، يارانه‌ها و حتي جيره‌بندي، براي تعديل تاثير اين آسيب اقدام كرده‌اند. با اين حال، غلبه بر كمبود فيزيكي اين خوراك كليدي با هر يك از اين اقدامات دشوار خواهد بود.

بیمه ملت