افزايش توليد نفت اوپك‌پلاس تصويب شد

۱۴۰۵/۰۲/۱۴ - ۰۰:۵۳:۵۱
کد خبر: ۳۸۵۷۰۳

اوپك‌پلاس روز يكشنبه در اولين نشست خود پس از خروج امارات متحده عربي، اعلام كرد كه با افزايش توليد نفت به ميزان ۱۸۸ هزار بشكه در روز موافقت كرده است.

به گزارش ايسنا، اين گروه متشكل از هفت توليدكننده بزرگ نفت اعلام كرد كه توليد ژوئن را كمي كمتر از افزايش توليد ۲۰۶ هزار بشكه در روز ماه مه، افزايش خواهد داد. رقم تصويب شده در روز يكشنبه، سهم امارات متحده عربي از توليد را كه رسما در اول ماه مه از اوپك خارج شد، شامل نمي‌شود.اين هفت كشور شامل عربستان‌سعودي، روسيه، عراق، كويت، قزاقستان، الجزاير و عمان هستند.اوپك در بيانيه‌اي اعلام كرد: «هفت كشور شركت‌كننده در تعهد جمعي خود براي حمايت از ثبات بازار نفت، تصميم گرفتند ۱۸۸ هزار بشكه در روز از محدوديت داوطلبانه عرضه اعلام شده در آوريل ۲۰۲۳ را احيا كنند.»از زمان آغاز تجاوز امريكايي صهيوني به ايران در ۲۸ فوريه (۹ اسفند)، عرضه نفت با مشكل مواجه شده، زيرا تنگه هرمز كه مسير حياتي كشتيراني براي تامين نفت و گاز جهاني به شمار مي‌رود، عملا بسته مانده است.قيمت نفت خام امريكا در معاملات روز جمعه بازار جهاني، ۱۰۱ دلار و ۹۴ سنت در هر بشكه و نفت برنت، ۱۰۸ دلار و ۱۷ سنت در هر بشكه بود. هر دو شاخص از ابتداي سال ۲۰۲۶ تقريبا ۷۸ درصد افزايش يافته‌اند.نگراني‌ها در مورد توليد نفت، هفته گذشته پس از خبر خروج غيرمنتظره امارات متحده عربي از اوپك سومين بيشتر شد. وزارت انرژي امارات در بيانيه‌اي كتبي اعلام كرد كه اين كشور خليج‌فارس پس از بررسي جامع سياست و ظرفيت توليد خود، به اين نتيجه رسيده كه خروج از اين گروه به نفع منافع ملي است.بر اساس گزارش شبكه سي‌ان‌بي‌سي، امارات متحده عربي طي نزديك به شش دهه عضويت در اوپك، نقش تاثيرگذاري در تصميمات اين سازمان داشته و در ماه فوريه، پس از عربستان‌سعودي و عراق، سومين توليدكننده بزرگ نفت اين گروه بوده است.

در اين بين، بلومبرگ گزارش كرد شركت نفتي ادنوك امارات، پس از خروج اين كشور از اوپك در اول ماه مه، اعلام كرد كه قصد دارد طرح رشد خود را با ۲۰۰ ميليارد درهم (۵۵ ميليارد دلار) پروژه شامل عمليات بالادستي و پايين‌دستي تسريع كند. اين شركت دولتي روز يكشنبه در بيانيه‌اي اعلام كرد اين هزينه ۵۵ ميليارد دلاري، بخشي از ۱۵۰ ميليارد دلاري است كه اين شركت براي هزينه‌هاي سرمايه‌اي تا سال ۲۰۳۰ اختصاص داده بود و براي دوره ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۸ برنامه‌ريزي شده است و به ادنوك كمك مي‌كند تا تقاضاي جهاني رو به رشد انرژي را برآورده كند.