معامله دلار تراولی متوقف شد / خرید و فروش ارز زیر ذره‌بین مقام ناظر

۱۴۰۵/۰۲/۰۷ - ۰۹:۴۳:۰۳
کد خبر: ۳۸۴۷۴۵
معامله دلار تراولی متوقف شد / خرید و فروش ارز زیر ذره‌بین مقام ناظر

بررسی‌های میدانی تجارت‌نیوز نشان می‌دهد که معامله دلارهای موسوم به «تراولی» از روز شنبه ۶ اردیبهشت در بازار ارز متوقف شده است. در همین حال، فعالان بازار ارز از ورود مقام ناظر و توقف فعالیت برخی معامله‌گران دلار تراولی خبر می‌دهند.

طی هفته‌های اخیر مبادله‌ای با اصطلاح «دلار تراولی» در بازار شکل گرفته بود و گروهی از دلالان ارز تنها در برابر دریافت ایران‌ چک‌های درشت، حاضر می‌شدند دلار بفروشند. البته آنها در این روش، دلار را با تخفیف‌های وسوسه‌انگیزی تا ۳۰ هزار تومان ارزان‌تر از قیمت تابلوی بازار آزاد عرضه می‌کردند. این روش جدید در معاملات ارز طی هفته گذشته، سر و صدای زیادی به پا کرد.

حالا اما مشاهدات خبرنگار تجارت‌نیوز از چند نقطه معاملاتی در تهران طی دو روز گذشته حاکی از آن است که از ابتدای هفته جاری، دلارهای تراولی از چرخه معاملات آزاد خارج شده‌اند. بنابر اظهارات معامله‌گران، از روز شنبه هیچ خرید و فروشی با این روش در بازار انجام نشده است.

ورود مقام ناظر به معاملات بازار ارز

در همین راستا، یکی از فعالان بازار ارز به تجارت‌نیوز گفت: «از روز شنبه پنجم اردیبهشت مبادله ارز به ازای دریافت تراول‌های ۵۰۰ هزار و یک میلیون تومانی از بازار جمع شده است و حتی با برخی شعب بانک‌ها که گفته می‌شد اقدام به عرضه اسکناس می‌کردند، برخورد شده است.»

منابع مطلع در بازار ارز نیز از ورود مستقیم مقام ناظر به بررسی نحوه گردش این اسکناس‌ها خبر داده‌اند. به گفته آنان، طی روزهای اخیر تیم‌های بازرسی در چند نقطه از بازار حضور یافته و درباره منبع تامین و مقصد معاملات تراولی‌ها، از فعالان بازار توضیح خواسته‌اند.

در حال حاضر فضای بازار ارز در انتظار اعلام رسمی جزئیات نظارت‌ها و تصمیم‌گیری‌های بعدی است. به نظر می‌رسد با حذف تراولی‌ها، مرحله تازه‌ای از ساماندهی مبادلات اسکناسی آغاز شود.

منبع: تجارت نیوز