قیمت طلای جهانی امروز جمعه ۱۵ اسفند ۱۴۰۴

۱۴۰۴/۱۲/۱۵ - ۰۸:۳۰:۰۳
کد خبر: ۳۷۹۵۴۸

بازار جهانی طلا در معاملات اخیر بار دیگر زیر فشار قدرتمند دلار و افزایش بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا عقب نشست. در حالی که آتش جنگ در خاورمیانه همچنان شعله‌ور است، داده‌های مثبت بازار کار آمریکا مسیر بازار طلا را قدری تغییر داده است.

قیمت طلای جهانی امروز جمعه ۱۵ اسفند ۱۴۰۴ / چرا اونس طلا از رشد بازار‌ها جا ماند؟

به  گزارش تجارت نیوز، قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بخش مهمی از رشد روز چهارشنبه را از دست داد و با سقوط، به پایین‌ترین سطح دو روزه رسید. افزایش بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا و تقویت دلار مهم‌ترین عواملی بودند که فشار فروش در بازار فلزات گرانبها را تشدید کردند.

 

در زمان تنظیم این گزارش، هر اونس طلا در بازار جهانی با قیمت 5087 دلار معامله می‌شود، اما در برخی مقاطع به زیر 5,070 دلار هم رسیده که بیش از 1.35 درصد کاهش را نشان می‌دهد. اگرچه در این لحظه طلا اندکی رشد را نسبت به شب گذشته تجربه می‌کند، اما هنوز با ارقام بالای روز نخست هفته میلادی، فاصله زیادی دارد.

 

داده‌های اشتغال آمریکا مسیر بازار را تغییر داد

جریان تقاضای دارایی‌های امن در بازارهای مالی بیشتر به سمت دلار آمریکا متمایل شده است. شاخص دلار آمریکا یا DXY که عملکرد این ارز را در برابر 6 ارز مهم جهانی اندازه‌گیری می‌کند، بیش از 0.5 درصد افزایش یافته و به سطح 99.27 رسیده است. به این ترتیب، در شرایطی که انتظار می‌رفت تنش‌های نظامی جاری از قیمت طلا حمایت کند، داده‌های اقتصادی آمریکا اثر این عامل را تا حدی خنثی کرد.

 

داده‌های بازار کار؛ عامل فشار بر طلا

در همین حال، تنش‌های نظامی در خاورمیانه همچنان ادامه دارد و جنگ ایران و آمریکا وارد هفتمین روز خود شده است. با وجود این فضای پرتنش، داده‌های اقتصادی آمریکا فعلا توانسته‌اند اثر ژئوپلیتیک را تحت‌الشعاع قرار دهند. وزارت کار آمریکا اعلام کرده است که تعداد درخواست‌های اولیه بیمه بیکاری در هفته منتهی به 28 فوریه به 213 هزار نفر رسیده که کمتر از پیش‌بینی 215 هزار نفری بازار است و همچنان از پایداری بازار کار حکایت دارد.

 

همچنین گزارش شرکت Challenger, Gray & Christmas نشان می‌دهد، تعداد اخراج‌های اعلام شده در فوریه به 48.3 هزار نفر رسیده که نسبت به ژانویه 55 درصد کاهش داشته است.

 

سپیدار سیستم – چرخشی

سیگنال‌های فدرال رزرو از وضعیت اقتصاد

بانک مرکزی آمریکا در گزارش «بژ بوک» که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرده است، چشم‌انداز اقتصادی همچنان خوش‌بینانه ارزیابی می‌شود و اکثر مناطق فدرال رزرو انتظار رشد خفیف تا متوسط اقتصاد در ماه‌های آینده را دارند. در بخش اشتغال نیز مقام‌های این نهاد اعلام کردند شرایط بازار کار در هفته‌های اخیر به طور کلی باثبات بوده و هفت منطقه از مجموع 12 منطقه فدرال رزرو هیچ تغییری در روند استخدام گزارش نکرده‌اند.

 

در همین راستا توماس بارکین، رئیس فدرال رزرو ریچموند، اعلام کرد داده‌های اخیر تورم این پرسش را مطرح می‌کند که آیا بانک مرکزی واقعا توانسته فشارهای قیمتی را به طور کامل مهار کند یا خیر. به گفته او، تورم چسبنده همراه با بازار کار قدرتمند می‌تواند ارزیابی ریسک‌های سیاست پولی را تغییر دهد.

 

تغییرات در راس فدرال رزرو

در تحولی دیگر، دولت دونالد ترامپ نامزدی کوین وارش را برای جانشینی جروم پاول در ریاست فدرال رزرو به سنا ارائه کرده است. دوره ریاست پاول در میانه ماه می به پایان می‌رسد و بازارها با دقت تحولات مربوط به جانشین او را دنبال می‌کنند.

 

در این بین، توجه معامله‌گران به گزارش مهم اشتغال آمریکا در بخش غیرکشاورزی نیز معطوف شده است. اقتصاددانان انتظار دارند اقتصاد آمریکا در ماه فوریه 59 هزار شغل جدید ایجاد کند و نرخ بیکاری نیز در سطح 4.3 درصد ثابت باقی بماند.

 

در همین حال داده‌های پلتفرم Prime Market Terminal نشان می‌دهد بازارهای پولی در حال حاضر کاهش حدود 35 واحد پایه از نرخ بهره فدرال رزرو تا پایان سال را پیش‌بینی کرده‌اند؛ موضوعی که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران انتظار دارند سیاست پولی آمریکا نسبت به گذشته کمتر انبساطی باشد.