اهرم‌هاي فشار ايران عليه امريكا و اسراييل

۱۴۰۴/۱۲/۱۴ - ۰۶:۴۰:۲۸
کد خبر: ۳۷۹۴۴۲
اهرم‌هاي فشار ايران عليه امريكا و اسراييل

ابزارهاي ايران براي مقاومت در برابر امريكا و اسراييل چيست و چگونه مي‌توان از اين ابزارها براي مقاومت و حفاظت از ايران بهره برد؟ در شرايطي كه جنگ ايران با اسراييل و امريكا وارد ششمين روز خود مي‌شود، همچنان تاب‌آوري و مقاومت ايرانيان جهان را به تحير وادار ساخته است.

جعفر قنادباشي

ابزارهاي ايران براي مقاومت در برابر امريكا و اسراييل چيست و چگونه مي‌توان از اين ابزارها براي مقاومت و حفاظت از ايران بهره برد؟ در شرايطي كه جنگ ايران با اسراييل و امريكا وارد ششمين روز خود مي‌شود، همچنان تاب‌آوري و مقاومت ايرانيان جهان را به تحير وادار ساخته است. بسياري از كشورهاي جهان كه در برابر يك اخم ترامپ و امريكا سر خم مي‌كنند و در برابر خواسته‌هاي ناحق ترامپ تسليم مي‌شوند از اينكه ايران اينگونه در برابر امريكا ايستاده و هيمنه آن را شكسته، متعجبند. ترامپ وارد معركه‌اي شده كه شايد نداند تا چه اندازه مي‌تواند امريكا، منطقه و جهان را دچار آسيب و خسارت كند. آرام‌آرام اما نشانه‌هاي اين اشتباه در حال نمايان شدن است و صداهاي اعتراض در داخل امريكا و بيرون اين كشور شنيده مي‌شود.
ايران بر اساس همان نقشه راهي كه تعيين كرده بود در حال حركت است و به مواضع امريكا و اسراييل خسارت وارد مي‌كند. ايران   2 اهرم مهم در دست دارد، 1) اهرم نظامي است و 2) مورد بعدي هم اهرم اقتصادي و انرژي است. ايران در حوزه نظامي توانسته ضربات جدي به امريكا و اسراييل وارد سازد. هواپيماهاي امريكا سقوط كرده‌اند و باعث بروز انتقادات جدي عليه دولت امريكا و ترامپ شده است. يكي ديگر از اهرم‌هاي مهم ايران براي فشار به امريكا و كشورهاي اروپايي، موضوع اقتصاد و بحران انرژي است. امروز قيمت نفت به بالاترين نقطه از سال 2005 به اين سو رسيده است. از سوي ديگر بستن تنگه هرمز باعث شده تا قيمت اقلام انرژي در اروپا و جهان افزايشي فزاينده را تجربه كند. قيمت گاز در سطح جهان رشدي بيش از 60 درصدي را تجربه مي‌كند. همچنين بازار بورس بسياري از كشورهاي جهان از جمله كشورهاي جنوب شرق آسيا با نزول چشمگير مواجه شده است. نرخ تورم در امريكا نيز بالاترين رشد را طي سال‌هاي اخير تجربه مي‌كند. مردم امريكا نسبت به گراني بنزين گلايه‌مندند و ترامپ را مقصر اين وضعيت قلمداد مي‌كنند. در واقع ترامپ وارد مهلكه‌اي شده كه خروج از آن به اين سادگي‌ها نخواهد بود. در حوزه نظامي نيز هيمنه امريكا امروز در هم شكسته شده و ايران راسا با اسراييل قدرت اتمي و منطقه‌اي از يك طرف و امريكا به عنوان ابرقدرت جهاني در حال جنگ و نبرد است. شكستن اقتدار امريكا تبعات جبران‌ناپذيري براي اين كشور به دنبال خواهد داشت. امروز صداهايي از داخل امريكا شنيده مي‌شود كه ترامپ را به خاطر اين ماجراجويي غير ضروري شماتت مي‌كنند. از سوي ديگر، ايران توانسته كشورهاي همپيمان امريكا در منطقه را بمباران كند و اين كشورها احساس مي‌كنند ديگر امريكا نمي‌تواند از آنها در برابر ايران حمايت كند. صنعت گردشگري در امارات و عربستان و... تعطيل شده و ايران توانسته ضربات جدي را در حوزه اقتصادي وارد سازد. حتي هند هم نگران تبعات اين جنگ است. هند بيش از 2هفته ذخاير انرژي ندارد و در صورت تداوم نبرد، با فروريزي شديد اقتصادي مواجه مي‌شود.
 ايران اما تاب‌آوري بالايي دارد. هم در حوزه اقتصادي و هم در بخش‌هاي اجتماعي و نظامي اين تاب‌آوري در حال رخ نمايان كردن است. اين تاب‌آوري ناشي از سال‌ها جنگ و تحريم و فشار فزاينده است. ايران نسبت به سقوط بازارها، نوسانات ارزي و... رويين‌تن شده و انواع و اقسام نوسانات را تجربه كرده است. امروز ايران نه تنها موشك‌هايش را در اقصي‌نقاط منطقه به پرواز در مي‌آورد بلكه توانسته بسياري از ادوات نظامي امريكا و اسراييل را ساقط سازد. از سوي ديگر شهادت رهبر انقلاب در كنار شهادت دختران و هموطنان ايراني باعث شده، انسجام ايرانيان در بالاترين حد قرار گيرد. ايران به اين نتيجه رسيده كه ديگر نمي‌تواند متوقف شود و بايد تا مرحله آخر پيش برود. در ماه رمضان ايرانيان به اين مي‌انديشند كه بايد از تماميت ارضي و اقتدار كشورشان حفاظت كنند. اينكه دامنه وسيعي از ايرانيان هر شب در خيابان‌ها حاضر مي‌شوند و از انقلاب و ارزش‌ها حفاظت مي‌كنند نشان‌دهنده اين انرژي آزاد شده است. مردم مي‌دانند كه امريكا و اسراييل به دنبال تجزيه ايران هستند و به همين دليل با هر ابزاري كه دارند در برابر اين حملات دفاع مي‌كنند. مجموعه اين گزاره‌ها نشان مي‌دهد ايران تا به همين امروز هم در صحنه نبرد دستاوردهاي بسياري كسب كرده و اين دستاوردها را تا پيروزي نهايي و حفاظت از استقلال خود ادامه مي‌دهد.

بیمه ملت