عراقچي:

در باره موشك هايمان مذاكره نمي‌كنيم

۱۴۰۴/۱۱/۱۹ - ۰۰:۳۵:۳۰
کد خبر: ۳۷۶۴۵۴

سيد عباس عراقچي وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد ايران در خصوص موشك هايش مذاكره نمي‌كند زيرا اين موضوعي صرفا دفاعي است.

سيد عباس عراقچي وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد ايران در خصوص موشك هايش مذاكره نمي‌كند زيرا اين موضوعي صرفا دفاعي است.

وزير خارجه در مصاحبه با شبكه الجزيره گفت: مذاكرات با واشنگتن نقطه آغاز خوبي بود و اين يعني اينكه مي‌تواند به اين شكل و با اين روش ادامه يابد و البته همچنان راهي طولاني براي اعتماد سازي پيش رو است.

عراقچي در اين مصاحبه تاكيد كرد مذاكرات روز گذشته غير مستقيم و از طريق عمان و فقط در موضوع هسته‌اي بوده است و او در مسقط اعلام آمادگي كرد تا براي رسيدن به توافقي واقعي و سريع، تا هر زمان لازم باشد، بماند.

رييس دستگاه ديپلماسي جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه بحث ممنوعيت غني سازي از نظر ايران قابل مذاكره نيست و خارج از چارچوب مذاكرات است، گفت: غني سازي اورانيوم حق ايران است و بايد ادامه يابد، ميزان غني سازي به نياز ما بستگي دارد و اورانيوم غني شده از ايران خارج نمي‌شود، ما آمادگي داريم ميزان غني سازي را كاهش دهيم. آنها حتي با بمباران نيز نتوانستند توانايي‌هاي ايران در اين خصوص را ازبين ببرند.وزير خارجه خاطرنشان كرد ايران آماده رسيدن به توافقي مطمئن درخصوص غني‌سازي است.عراقچي در خصوص برنامه موشكي ايران نيز گفت: نه اكنون و نه در آينده نمي‌توان در خصوص موشك‌ها مذاكره كرد زيرا اين موضوعي صرفا دفاعي است.مسائل منطقه مربوط به خود منطقه است و ربطي به كشورهاي خارج از منطقه ندارد.جدا از اين، اين مساله‌اي داخلي و مرتبط با مردم ايران است و هيچ طرف خارجي نمي‌تواند در امور داخلي ما دخالت كند.ما اين را بارها بيان كرده ايم. وي تاكيد كرد، پرونده هسته‌اي ايران تنها با مذاكرات حل و فصل مي‌شود. وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران در مورد دور دوم مذاكرات با امريكا نيز گفت: روند مذاكرات بايد خالي از هرگونه تهديد يا اعمال فشار باشد، اميدواريم اين را در نگرش امريكايي‌ها ببينيم . وي افزود: هنوز زماني براي دور دوم مذاكرات مشخص نشده است اما تهران و واشگتن بر اين باور‌اند كه بايد به زودي برگزار شود.در مورد تغيير محل برگزاري دور دوم مذاكرات نيز بايد گفت چنين امري امكان پذير است .

عراقچي در خصوص احتمال وقوع جنگ و پاسخ ايران به حملات احتمالي امريكا نيز گفت: احتمال وقوع جنگ هميشه هست و ما براي آن و براي جلوگيري از وقوع جنگ آمادگي داريم. اين امكان براي ما وجود ندارد كه در صورت حمله امريكا به ما، به خاك امريكا حمله كنيم اما در صورت حمله به ايران، ما به پايگاه‌هاي امريكا در منطقه حمله خواهيم كرد.وزير خارجه تاكيد كرد كه ايران خواهان جنگ منطقه‌اي نيست اما هرگونه حمله امريكا، موضوع را تغيير مي‌دهد .در صورت مورد حمله امريكا قرار گرفتن، به كشورهاي همسايه حمله نخواهد كرد بلكه به پايگاه‌هاي امريكا حمله مي‌كند و بين حمله به پايگاه‌هاي امريكايي و كشورهاي همسايه تفاوت وجود دارد.

عراقچي در ادامه اعتمادسازي براي انجام مذاكرات واقعي جهت رسيدن به نتايج عادلانه و بر اساس اصل برد- برد را خواستار شد و گفت: واشنگتن عقب‌نشيني كرد و به ميز مذاكرات بازگشت در حالي كه پيش از آن با حمله نظامي آن را بمباران كرده بود. به گزارش ايرنا، دور جديد گفت‌وگوهاي هسته‌اي ايران و امريكا روز جمعه ۱۷ بهمن ماه در مسقط با وساطت سلطنت عمان برگزار شد. در اين دور از گفت‌وگوها، هيات‌هاي مذاكره كننده ايران و ايالات متحده؛ مجموعه‌اي از نظرات، ملاحظه‌ها و رويكردهاي خود را از طريق بدر بوسعيدي وزير خارجه عمان به يكديگر منقل كردند.سيدعباس عراقچي، وزير امور خارجه پس از پايان اين دور از مذاكرات غيرمستقيم با ايالات متحده در عمان، در جمع خبرنگاران حاضر در مسقط گفت: امروز ما گفت‌وگوهاي طولاني و فشرده‌اي داشتيم. جلسات متعددي برگزار شد؛ البته به‌صورت غيرمستقيم. آقاي بدر بوسعيدي، وزير امور خارجه عمان، امروز زحمت زيادي كشيدند؛ هم از باب مهمان‌نوازي، ميزباني و هم از باب انتقال صحبت‌ها و پيام‌هاي طرفين به يكديگر.

رييس دستگاه ديپلماسي با اشاره به اينكه چندين دور جلسات برگزار شد، گفت: صحبت‌هايي كه ما با ايشان داشتيم و سپس ايشان با طرف مقابل مطرح كردند، موجب شد پس از اين مدت طولاني كه گفت‌وگويي نداشتيم، نقطه‌نظرات به يكديگر منتقل شود. اين موضوع بسيار مهم بود. نگراني‌هاي ما منتقل شد و منافع ما، حقوقي كه مردم ايران دارند و همه مواردي كه بايد گفته مي‌شد، به‌نظر من در فضايي بسيار خوب منتقل شد و در عين حال ديدگاه‌هاي طرف مقابل نيز شنيده شد.

سيدعباس عراقچي با تاكيد بر اينكه مي‌توانم بگويم كه شروع خوبي بود، ادامه داد: اما ادامه‌ آن منوط به اين است كه ما در پايتخت‌ها مشورت‌هايي انجام دهيم و درباره چگونگي ادامه روند تصميم‌گيري كنيم. در مورد نفسِ ادامه گفت‌وگوها تقريباً توافق نظر وجود داشت و قرار شد اين روند ادامه پيدا كند؛ اما اينكه زمان، چگونگي و تاريخ آن چگونه باشد، در مشورت‌هاي بعدي و از طريق آقاي بدر بوسعيدي انجام خواهد شد. به نظر من فضاي خوبي حاكم بود و در يك جمله مي‌توانم بگويم كه شروع خوبي بود.