رييس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران پاسخ داد

آيا روغن سهميه‌اي شد؟

۱۴۰۴/۱۰/۲۴ - ۰۰:۰۲:۴۶
کد خبر: ۳۷۳۷۲۳

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران در گفت‌وگو با ايسنا، درباره تامين كالاي اساسي و اينكه آيا كمبودي در كشور وجود دارد يا خير؟ اظهار كرد: در راستاي تامين كالاي اساسي هيچ كمبودي وجود ندارد و تمام كالاهايي كه مشمول حذف ارز ترجيحي و مشمول قيمت‌گذاري جديد شدند تامين و در تمام فروشگاه‌ها و... عرضه شد.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران در گفت‌وگو با ايسنا، درباره تامين كالاي اساسي و اينكه آيا كمبودي در كشور وجود دارد يا خير؟ اظهار كرد: در راستاي تامين كالاي اساسي هيچ كمبودي وجود ندارد و تمام كالاهايي كه مشمول حذف ارز ترجيحي و مشمول قيمت‌گذاري جديد شدند تامين و در تمام فروشگاه‌ها و... عرضه شد. بنابراين هيچ كمبودي در فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي، سوپرماركت‌ها و خرده‌فروشي‌ها، بنكداري‌ها و ...وجود ندارد.

جبرئيل برادري افزود: علي رغم اينكه براي تمام دهك‌ها كالابرگ‌ تخصيص يافته و حجم تقاضا افزايشي است، اما همچنان مشكلي براي تامين نيست و به ميزان كافي كالا وجود دارد. در بازار تهران به‌طور كلي روزانه ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ تن مرغ وارد و با قيمت ۲۲۰ هزار تومان عرضه مي‌شود و مشكلي در تامين و قيمت‌گذاري وجود ندارد و تنها در گوشت قرمز كمي قيمت‌ها افزايشي بود كه در حال تعديل است و با عرضه دام زياد در ميادين ميوه و تره‌بار گوشت قرمز مخلوط گوساله با قيمت يك ميليون و ۳۰۰ هزارتومان و گوشت گوسفندي نيز با قيمت يك ميليون و ۲۰۰ هزار تومان عرضه مي‌شود. برادري تاكيد كرد: تخم مرغ نيز به اندازه كافي و با قيمت تعديل شده شانه‌اي ۴۱۰ تا ۴۲۰ هزار تومان عرضه مي‌شود و برنج وارداتي نيز در تمام فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي، سوپرماركت‌ها، بنكداري‌ها و ... عرضه شده و در حوزه لبنيات نيز تمام كالاها تامين است.

وي افزود: با توجه به ماده ۳۸ قانون كالاي اساسي كالايي كه ارز ترجيحي دريافت نمي‌كنند ديگر مشمول قيمت‌گذاري نيستند، اما مشمول ضابطه قيمت هستند كه سازمان حمايت اعلام مي‌كند و درهمين راستا قيمت‌گذاري مشخصي براي لبنيات صورت نمي‌گيرد و جلسه‌اي با انجمن لبنيات برگزار شده تا حقوق مصرف‌كننده و هم حقوق توليد‌كننده حفظ شود. در حال حاضر شير خام با قيمت كيلويي ۳۸ هزار تومان خريداري مي‌شود، اما در اين جلسه تصميم‌گيري خواهد شد تا قيمتي براي لبنيات در نظر گرفته شده و عرضه با همان قيمت جديد صورت گيرد، بنابراين هيچ التهابي در بازار كالاي اساسي وجود ندارد.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران با تاكيد بر اينكه عرضه و تقاضا مشخص‌كننده قيمت‌ها است، اظهار كرد: نكته مهم اين است كه براي كنترل بازار، قيمت‌هاي شاخصي در نظر گرفته شده تا بر اساس آن ناظرين، نظارت كافي و رصد بر بازار داشته باشند تا اگر به‌طور مثال خرده فروشي‌ها حق افزايش ۱۰ درصدي سود براي فروش كالا دارند، سود خود را به ۲۰ يا ۳۰ درصد نرسانند و وزارت صمت و باقي متوليان نظارت كافي دارند تا كالاها با فاكتور رسمي به دست مردم برسد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا با توجه به محدوديت خريد روغن، اين محصول سهميه‌بندي شده است يا خير؟ تصريح كرد: هيچ محدوديتي براي خريد وجود ندارد، اما به دليل اينكه بايد مخازني كه در كارخانجات روغن وجود داشت حسابرسي مي‌شد تا ارز آنها حذف شود و قيمت‌هاي جديد لحاظ شود، به كارخانجات تمام كشور اعلام كرديم تا توليدات در سطح گسترده انجام و نياز خانوار رفع شود و در همين راستا به فروشگاه‌ها اعلام شده كه به تعداد محدود توزيع شود تا زماني كه كارخانجات كسري خود را جبران كردند، محدوديتي ندارد و مردم به هر ميزاني كه نياز دارند مي‌توانند خريداري و مصرف كنند.

برادري درباره تفاوت بازار كالاي اساسي در بازه زماني قبل و بعد از حذف ارز ترجيحي اظهار كرد: دولت تصميم گرفت كه ارز ترجيحي حذف و اين هزينه به مصرف‌كننده منتقل شود، بر همين اساس نيز ارز ترجيحي كه به تجار و بازرگانان ارايه مي‌شد تا بتوانند نهاده وارد كنند به مصرف‌كننده منتقل مي‌شود تا رانت‌ها حذف شود، اين قضيه موجب مي‌شود كه توليدكننده بتواند با آسودگي خيال توليد داشته باشد و بتواند كالايي را كه با كمترين هزينه بيشترين بهره‌وري را دارد توليد كند و در چرخه مصرف قرار گيرد. كالاها رقابتي خواهند شد و شركت‌ها مي‌توانند تخفيف‌هاي مورد نياز خود را اعلام و حقوق مصرف‌كننده را حفظ كنند .

وي افزود: هنگامي كه قيمت‌ها دستوري نباشد عرضه و تقاضا موجب مي‌شود جنس با كيفيت‌تر با بازاريابي بهتري به دست مصرف‌كننده برسد و توليدكنندگان با حفظ حقوق مصرف‌كننده بازار رقابتي داشته باشند.

رييس سازمان جهاد كشاورزي استان تهران در پايان تاكيد كرد: تمام كالاها مشمول قيمت‌گذاري جديد هستند و كالابرگ‌ به معناي خريد با قيمت قبلي نيست و به قيمت جديد توزيع مي‌شود.