دسترسي به چه پلتفرم‌هايي در شرايط محدوديت اينترنت ممكن است؟

۱۴۰۴/۱۰/۲۲ - ۲۳:۵۷:۰۷
کد خبر: ۳۷۳۵۹۲

 سخنگوي مركز ملي فضاي مجازي گفت: در حال حاضر دسترسي مردم به شبكه‌هاي اجتماعي و پيام رسان‌هاي بومي وجود دارد و اين سكوها مشغول خدمت دهي هستند.

 به گزارش خبرنگار مهر، حسين دليريان سخنگوي مركز ملي فضاي مجازي در خصوص محدوديت دسترسي‌هاي مردم در فضاي مجازي گفت: تلاش ما بر اين است كه در آرامش مردم اختلال ايجاد نشود. بر همين مبنا از ساليان گذشته شركت‌هاي دانش بنيان، دانشجويان، بخش‌هاي دولتي و خصوصي تلاش كردند و زيرساخت‌هايي به صورت كاملاً بومي در كشورما ايجاد كردند لذا در حال حاضر اينطور نيست كه همه دسترسي‌هاي مردم به سكوها و پلتفرم‌ها قطع باشد. در حال حاضر در حوزه‌هاي مختلف سكوهاي بومي مشغول خدمات دهي هستند و مردم مي‌توانند از آنها استفاده كنند و تقريباً مي‌توان گفت كه اكثر نيازهاي مردم به حوزه‌هاي مختلف با اين سكوها مرتفع شده و مردم مي‌توانند از آن استفاده كنند.

وي افزود: مردم براي جست‌وجوي مطلبي در وب نياز به جست‌وجوگر ملي دارند. با توجه به اينكه شركت‌هاي دانش بنيان ما از قبل اين زيرساخت‌ها را فراهم كردند در حال حاضر موتورهاي جست‌وجوگر بومي مختلفي وجود دارند، به‌طور مثال موتور جست‌وجوي ذره‌بين يك موتور جست‌وجوي بومي است و كيفيت خوبي دارد، در اين چند روز هم زيرساخت‌هاي آن تقويت شده است. علاوه بر اين موتور جست‌وجوگر گردو و همچنين موتور جست‌وجوي كودكان به نام «شادبين» داريم كه مردم مي‌توانند از اين موتورهاي جست‌وجوگر استفاده كنند. 

دليريان در خصوص دسترسي مردم به شبكه‌هاي اجتماعي و پيام رسان‌ها گفت: در حال حاضر پيام رسان‌هاي ايراني مانند روبيكا و ايتا و … در حوزه‌هاي مختلف و سرگرمي در حال خدمات رساني هستند و همچنين خدمات پرداخت و هوش مصنوعي نيز انجام مي‌دهند. 

سخنگوي مركز ملي فضاي مجازي تصريح كرد: مردم مي‌توانند از ابزارهاي هوش مصنوعي بومي و همين طور در ارتباط با مسير يابي مي‌توان از مسيرياب‌هاي بومي مانند نشان استفاده كرد، براي دسترسي به ايميل كه دانشجويان به آن نياز دارند نيز دو ايميل ايراني وجود دارد. دليريان در خصوص تقويت زيرساخت‌ها براي استفاده مردم از سكوهاي بومي گفت: تقويت زيرساخت‌هاي لازم از قبل تدبير شده بود و در حال حاضر اين توانايي در اين سكوها و ابزارهاي بومي وجود دارد و همچنان در حال تقويت است و در حال حاضر با حجم افرادي كه در اين چند روز با اين شبكه‌ها كار مي‌كنند اختلالي ايجاد نشده و اين توانايي در اين شبكه‌ها ديده مي‌شود.

وي در خصوص پلتفرم شاد گفت: شاد شايد از قبل از لحاظ زيرساختي داراي مشكلاتي بود اما در حال حاضر اين سكو در اختيار دانش‌آموزان قرار گرفته كه با توجه به آلودگي هوا و غير حضوري شدن مدارس، دانش‌آموزان مي‌توانند از اين پلتفرم استفاده كنند.