ثبت نام جديد نهضت ملي مسكن آغاز شد

۱۴۰۴/۱۰/۲۱ - ۲۳:۱۴:۲۳
کد خبر: ۳۷۳۴۵۲

دور جديد ثبت‌نام پروژه‌هاي نهضت ملي مسكن در ۴۱ شهر آغاز شده است ضمن اينكه امكان استعلام ثبت نام جديد در طرح نهضت ملي مسكن از طريق سامانه جامع طرح‌هاي حمايتي مسكن وزارت راه و شهرسازي فراهم شده است .

دور جديد ثبت‌نام پروژه‌هاي نهضت ملي مسكن در ۴۱ شهر آغاز شده است ضمن اينكه امكان استعلام ثبت نام جديد در طرح نهضت ملي مسكن از طريق سامانه جامع طرح‌هاي حمايتي مسكن وزارت راه و شهرسازي فراهم شده است .

دور جديد ثبت‌نام پروژه‌هاي نهضت ملي مسكن در ۴۱ شهر آغاز شد و درحالي كه مسكن نياز اصلي جامعه است، اما شرايط مبهم پرداختي و بدقولي وزارت راه درتحويل واحد‌هاي قبلي ورود متقاضيان را به طرح جديد با، اما و اگر‌هاي زيادي همراه كرده است. 

به گزارش سرويس اقتصادي تابناك، وزارت راه و شهرسازي درحالي از ثبت نام جديد پروژه‌هاي جديد نهضت ملي مسكن رونمايي مي‌كند كه با وجود گذشت مدت زمان قابل توجه و وعده‌هاي مكرر ازسوي وزارت راه و شهرسازي، اما هنوز بخش‌هاي اصلي طرح‌هاي نهضت ملي مسكن به متقاضيان تحويل داده نشده است و همچنان مستأجران منتظر تحقق وعده‌ها هستند ضمن اينكه هنوز جزييات مهمي مانند محل دقيق احداث واحدها، تعداد دقيق آنها و شيوه تخصيص منابع به‌طور كامل و شفاف مشخص نشده است.

هفته گذشته احسان مسعودي مشاور معاون مسكن و ساختمان وزير راه و شهرسازي از آغاز ثبت‌نام جديد واحد‌هاي حمايتي مسكن مانند نهضت ملي مسكن در برخي استان‌هاي كشور خبر داد و گفت: ثبت‌نام نهضت ملي مسكن در ۴۱ شهر كشور آغاز شده است و تا ۱۵ دي‌ماه ۱۴۰۴ حدود ۲۰ هزار ظرفيت جديد در سامانه بارگذاري شده و در اين شهر‌ها ۶ هزار ثبت‌نام جديد انجام شده است همچنين امكان استعلام ثبت نام جديد در طرح نهضت ملي مسكن از طريق سامانه جامع طرح‌هاي حمايتي مسكن وزارت راه و شهرسازي فراهم شده است.  به دنبال اعلام بازگشايي امكان ثبت نام جديد در طرح نهضت ملي مسكن متقاضيان براي اطلاع از ظرفيت‌هاي جديد به سامانه جامع طرح‌هاي حمايتي مسكن وزارت راه و شهرسازي مي‌توانند به آدرس saman.mrud.ir مراجعه و با كليك برروي بخش نهضت ملي و ورود به اين بخش از قسمت «تما» نسبت به مشاهده و اطلاع از شهر‌هايي كه به تازگي امكان ثبت نام جديد طرح مذكور در آنها فراهم شده است اقدام كنند.  دور جديد ثبت‌نام پروژه‌هاي نهضت ملي مسكن درحالي آغاز شده است كه براساس آمار‌هاي وزارت راه بازار مسكن كشور با ۵ تا ۶ ميليون تقاضاي انباشته مواجه است و تعداد واحد‌هاي فرسوده و نيازمند بازسازي حدود ۸ ميليون واحد برآورد شده است كه براي رسيدن به تعادل در عرضه و تقاضا، كشور نيازمند ساخت سالانه ۱.۵ ميليون واحد مسكوني جديد است كه در صورت تحقق نيافتن اين هدف، ناترازي بخش مسكن تا سال ۱۴۱۰ دو برابر شده و به ۱۲ ميليون واحد خواهد رسيد.  موضوع مهم‌تر ديگر نيز اين است كه اگر قرار باشد توليد اين واحد‌ها از محل بودجه دولتي تأمين شود، باتوجه به ناترازي فعلي بودجه، تحقق آن بسيار بعيد است؛ چراكه دولت هم‌اكنون در شرايط محدوديت منابع قرار دارد و نمي‌تواند در چنين گستره‌اي، سرمايه‌گذاري گسترده انجام دهد؛ بنابراين اگر دولت بخواهد از منابع بانكي استفاده كند، بايد توجه داشت كه بانك‌ها حتي در طرح نهضت ملي مسكن نيز به تعهدات قانوني خود عمل نكردند و تسهيلات بلندمدت وعده داده شده را در اختيار متقاضيان قرار ندادند.