نقش نان‌هاي تيره در پيشگيري از چاقي و ديابت

۱۴۰۴/۰۹/۲۵ - ۰۲:۱۵:۵۷
کد خبر: ۳۷۰۰۷۴

رييس اداره نظارت و ارزيابي غذاهاي ويژه سازمان غذا و دارو اعلام كرد: نان‌هاي كامل و تخميرشده به دليل دارا بودن فيبر، ويتامين‌ها و مواد معدني، نقش موثري در ارتقاي سلامت جامعه و پيشگيري از بيماري‌هاي غيرواگير دارند.

رييس اداره نظارت و ارزيابي غذاهاي ويژه سازمان غذا و دارو اعلام كرد: نان‌هاي كامل و تخميرشده به دليل دارا بودن فيبر، ويتامين‌ها و مواد معدني، نقش موثري در ارتقاي سلامت جامعه و پيشگيري از بيماري‌هاي غيرواگير دارند. به گزارش ايسنا، زهره پوراحمدي با تأكيد بر نقش نان سالم در ارتقاي سلامت جامعه گفت: نان‌هاي كامل و تخميرشده به دليل دارا بودن فيبر، ويتامين‌ها و مواد معدني، نقش موثري در پيشگيري از بيماري‌هايي مانند ديابت، يبوست، چربي خون و چاقي شكمي دارند. وي با بيان اينكه نان غذاي اصلي سفره ايرانيان است، افزود: متاسفانه بسياري از نان‌هاي رايج در كشور از آردهايي تهيه مي‌شوند كه بخش عمده سبوس آنها در فرآيند آسياباني جدا شده و همين موضوع موجب كاهش ارزش تغذيه‌اي نان مي‌شود. وي با اشاره به ميزان سبوس‌گيري آردهاي مصرفي افزود: آرد بربري معمولا ۱۵ تا ۱۸ درصد، آرد تافتون ۱۳ تا ۱۵ درصد و آرد سنگك حدود ۷ تا ۱۰ درصد سبوس‌گيري شده‌اند، در حالي كه نان كامل از آردي تهيه مي‌شود كه كمتر از پنج درصد سبوس آن جدا شده و به همين دليل رنگ تيره‌تر و ارزش تغذيه‌اي بالاتري دارد. وي همچنين نسبت به مصرف نان‌هايي كه روي آنها سبوس خام، سبزي خشك يا افزودني‌هاي بدون مجوز پاشيده مي‌شود هشدار داد و گفت: سبوس خام خوراكي نيست و مي‌تواند مانع جذب مواد مغذي شده و حتي منجر به كم‌خوني شود. سبزي‌ها و افزودني‌هايي كه بدون مجوز سازمان غذا و دارو استفاده مي‌شوند نيز ممكن است آلوده و براي سلامت مضر باشند.