تهران بدون «نان كامل»
تهران در حالي با كمبود نانواييهاي عرضهكننده «نان كامل» مواجه است كه به گفته مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، عليرغم وجود كارخانه توليد آرد كامل در همه استانها، چالش قيمت و نبود صرفه اقتصادي براي نانوايان، به عنوان موانع اصلي اجراي برنامه ملي نان كامل در پايتخت مطرح ميشود.
تهران در حالي با كمبود نانواييهاي عرضهكننده «نان كامل» مواجه است كه به گفته مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، عليرغم وجود كارخانه توليد آرد كامل در همه استانها، چالش قيمت و نبود صرفه اقتصادي براي نانوايان، به عنوان موانع اصلي اجراي برنامه ملي نان كامل در پايتخت مطرح ميشود. دكتر احمد اسماعيلزاده با بيان اينكه پايتخت نانوايي عرضهكننده نان كامل ندارد، اظهار كرد: وزارت بهداشت، «دبيرخانه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي» و «دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت» بر ضرورت اجراي برنامه نان كامل در تمام كشور اصرار دارند. خوشبختانه، حداقل يك كارخانه توليدكننده آرد كامل در هر استان وجود دارد اما تهران با فقدان نانوايي نان كامل مواجه است. وي با بيان اينكه اقناع «حوزه تامين» و «نانوايان» در زمينه توليد نان كامل در پايتخت را انجام ميدهيم، توضيح داد: نانوايان در ارتباط با توليد نان كامل به مولفه «قيمت» اشاره ميكنند اما وزارت بهداشت متولي قيمت نان نيست و اين موضوع در اختيار وزارت كشور است. او ادامه داد: وزارت كشور، مسووليت بازنگري و تغيير قيمت نان كامل را برعهده گرفته است. اگر بازنگري قيمت نان كامل انجام شود و شرايط به نحوي باشد كه توليدكننده احساس ضرر مالي نكند، احتمال گرايش نانوايان به توليد نان كامل وجود دارد. قيمت نان كامل، چالش اصلي دسترسي اهالي پايتخت به نان كامل است؛ چرا كه نانوايان اظهار ميكنند توليد نان كامل به فرآيند تخمير نياز دارد و اين موضوع سبب كاهش توليد نان و در نتيجه درآمد كمتر ميشود.
