نصب رایگان سنسورهای هشدار دهنده در تهران

۱۴۰۴/۰۸/۲۷ - ۱۴:۵۷:۱۷
کد خبر: ۳۶۶۳۸۷
نصب رایگان سنسورهای هشدار دهنده در تهران

پویش سراسری پیشگیری از مخاطرات گاز مونواکسید کربن (Co) همزمان در تهران و ۱۹ کلانشهر کشور شروع شده است.

 پویش سراسری پیشگیری از مخاطرات گاز مونواکسید کربن (Co) همزمان در تهران و ۱۹ کلانشهر کشور شروع شده است.

 این طرح که در ۱۲۳ ناحیه و۲۲ منطقه تهران اجرایی می‌شود، در مراسم نمادین و منازلی از منطقه۱۴ آغاز شده که ایمنی کمتر دارند و سازمان آتش‌نشانی شهر تهران در خانه‌هایی که برای سیستم گرماشی از بخاری‌های گازی استفاده می‌کنند، سنسورهای هشداردهنده گاز مونواکسیدکربن (دتکتور) را رایگان نصب می‌کند و موارد ایمنی را به ساکنانش آموزش می‌دهد. همزمان با آغاز این پویش با نیروهای آتش‌نشانی همراه شدیم.

خیابان نظام‌دوست در شرق تهران، نخستین مقصد برای نصب سنسورهشداردهنده گاز مونواکسید کربن است. کارشناسان آتش‌نشانی بخاری گازی و دودکش‌ بخاری خانه‌ها را بررسی می‌کنند و وضعیت لوله‌کشی گاز آشپزخانه، ایمنی شیلنگ اجاق گاز و دودکش پکیچ واقع در حیاط و کنار پنجره آشپزخانه را مو به مو چک و در نهایت موارد ایمنی را به ساکنان تذکر می‌دهند. سپس سنسور هوشمند را در فاصله ۵/۱ متری از بخاری گازی نصب می‌کنند.

آموزش عملی
مقصد دوم منزلی در خیابان میرداماد محله شیواست. خانه۲طبقه با ۴۸متر مساحت که برای هردو واحدش سنسور هشداردهنده نصب می‌شود، البته آتش‌نشانان پایتخت، اتصالات بخاری گازی و دودکش خانه را هم بررسی و موارد ایمنی را به صاحبان خانه تذکر می‌دهند که شامل نحوه کار با سنسور هوشمند، زمان تعویض باتری سنسور و چگونگی اعلام خطر به شماره ۱۲۵در زمان فعال شدن سنسور است. این میان کارشناسان در پاسخ به سؤال صاحبخانه نحوه خرید کپسول آتش‌نشانی متناسب با ابعاد ساختمان و چگونگی کار با کپسول در زمان وقوع حریق را آموزش می‌دهند.

مقصد پایانی خانه‌ای در کوچه شهید قاسم احمدی است. از نمای بیرونی خانه، دودکشی دیده می‌شود که غیراستاندارد نصب شده و از پنجره بیرون آمده است. کارشناسان آتش‌نشانی در بدو ورود به خانه، توضیحاتی را مبنی بر ناایمن بودن دودکش بخاری به صاحبخانه می‌دهند و پس از جانمایی سنسور هشداردهنده، ‌از آشپزخانه و اتصالات اجاق گاز و پکیچ هم بازدید می‌کنند. لزوم باز بودن مسیر هوا در دودکش‌ها و بازگذاشتن پنجره در روزهای سرد برای رد و بدل شدن هوای تازه به داخل خانه از توصیه‌هایی است که به خانواده گفته می‌شود.

برای پیشگیری از حوادث در منزل ۵دقیقه وقت بگذارید
قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران:

در مسمومیت با گاز مونواکسید کربن کمتر کسی می‌تواند خودش را نجات دهد. این گاز به مرور وارد اکسیژن خون و در نهایت منجر به فوت می‌شود.

سال گذشته پس از آموزش مقابله با حریق به ۵/۱میلیون شهروند در تهران شاهد کاهش ۸درصدی حریق بودیم و امیدواریم امسال نیز با اجرای این پویش شاهد کاهش تلفات ناشی از گاز مونواکسید کربن باشیم و سال آینده بتوانیم رقم کاهشی تلفات با این گاز را اعلام کنیم.

اکنون در تمام کلانشهرها پویش پیشگیری از مخاطرات گاز مونواکسید کربن در حال اجراست و ما معتقدیم حتی نجات جان یک نفر هم با ارزش است. شهروندان درصورت بروز نشتی گاز مونواکسید کربن می‌توانند با سامانه ۱۲۵تماس و از کارشناسان سازمان آتش‌نشانی راهنمایی بگیرند، البته می‌توانیم از ظرفیت داوطلبان آتش‌نشان برای توزیع بروشورهای اطلاع‌رسانی استفاده کنیم.

چون در بافت فرسوده همه منازل از گاز شهری استفاده می‌کنند ولی برای چک‌کردن دستگاه‌های گازسوز یا محل خروج گاز مونواکسید کربن نه وقت می‌گذارند و نه هزینه می‌کنند. درحالی‌که فقط با ۵دقیقه وقت گذاشتن برای بازدید از وسایل گازسوز و موتورخانه و نصب سنسورهای هشداردهنده انتشار گاز مونواکسید کربن می‌توان شاهد ایمنی در منازل بود.

مرگ ۸۰۰نفر در سال در تهران با مونواکسید کربن
کامران عبدولی، معاونت حفاظت و پیشگیری حریق سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران:

سالانه ۸۰۰نفر در تهران بر اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن جان خود را از دست می‌دهند و ۱۰۰برابر این تعداد نیز دچار مسمویت و عوارض ناشی از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن می‌شوند. سازمان آتش‌نشانی هر سال با آغاز فصل سرد در یکی از مناطق کم‌برخوردار مانور سراسری پیشگیری از مخاطرات گاز مونواکسید کربن را برگزار می‌کند.