ايفاي بهموقع نقش نظارتي بانك مركزي ميتوانست مانع انحلال بانك آينده شود
صمد حسنزاده رييس اتاق ايران در نشست شوراي روساي اتاقهاي استاني ضمن تأكيد بر ايفاي بهموقع نقش نظارتي بانك مركزي، گفت: اصلاحات بانكي بايد در دستور كار ويژه دولت قرار گيرد.
صمد حسنزاده رييس اتاق ايران در نشست شوراي روساي اتاقهاي استاني ضمن تأكيد بر ايفاي بهموقع نقش نظارتي بانك مركزي، گفت: اصلاحات بانكي بايد در دستور كار ويژه دولت قرار گيرد.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران در نشست شوراي روساي اتاقهاي سراسر كشور با اشاره به انحلال بانك آينده، بر اهميت نقش نظارتي بانك مركزي تاكيد كرد و گفت: وضعيت بحراني بانك آينده كه منجر به انحلال آن شد، بار ديگر اهميت نقش نظارتي بانك مركزي در جلوگيري از بروز آشفتگي در نظام بانكي كشور را يادآوري ميكند.
صمد حسنزاده رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران افزود: ناترازي بانكي و بيانضباطي در شاخصهاي پولي و بانكي در كشور كه موجب افزايش پايه پولي، رشد تورم و خروج نقدينگي از بخشهاي مولد به بخشهاي غيرمولد ميشود.او تأكيد كرد: در صورتي كه بانك مركزي نقش نظارتي خود را در ساليان اخير به خوبي و به موقع ايفا ميكرد، بانك آينده دچار سرنوشت انحلال نميشد.حسنزاده با بيان اين مطلب كه اصلاحات بانكي بايد در دستور كار ويژه دولت قرار گيرد، تصريح كرد: اعتقاد داريم كه اصلاحات بانكي و رعايت استانداردهاي بينالمللي بانكي، يكي از مهمترين راههاي بازسازي اعتماد عمومي، تقويت ثبات اقتصادي و كنترل تورم در كشور است.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران بر ضرورت مقاومسازي شبكه بانكي تأكيد كرد و افزود: بهبود نسبت كفايت سرمايه بانكها بايد در اولويت بانك مركزي قرار گيرد و بانكها ملزم به بازيابي سرمايه و اصلاح ساختار داراييهايشان شوند.او در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد از برخي بياخلاقيها نسبت به توليدكنندگان، گفت: با وجود اينكه كارآفرينان و توليدكنندگان در كشور بار اصلي پويايي اقتصادي و تأمين نيازهاي جامعه را برعهده دارند؛ اما گاهي نسبت به آنها تنگنظري و بياخلاقي صورت ميگيرد.حسنزاده، فضاسازي عليه توليدكنندگان را جوسازي عليه توسعهگرايي ارزيابي كرد و ادامه داد: گاهي با فضاسازيهايي، توليدكننده را چنان بدهكار نشان ميدهند كه گويي همه زيرساختها و سياستها درست و تراز بوده و فقط توليدكننده است كه در برههاي از فعاليت خود دچار ناترازي شده است. رييس اتاق ايران افزود: كارآفرين و توليدكنندهاي كه در واحد توليدي خود، صدها شغل ايجاد كرده و با وجود همه ناترازيها در تامين انرژي، نقدينگي و ... باز هم به فعاليت توليدي ادامه داده، بايد داراي عزت و اعتبار بزرگي در جامعه و نزد متوليان باشد. اما در برخي مواقع شاهد هستيم كه شأن و اعتبار توليدكننده حفظ نميشود.او تصريح كرد: علاوه بر اينكه كارآفرينان و توليدكنندگان با ايجاد اشتغال و توليد ثروت در ايجاد و حفظ آرامش و امنيت جامعه نقش كليدي دارند، همواره اين افراد از ديرباز تا به امروز، مشاركت جدي در طرحهاي مسووليت اجتماعي، محروميتزدايي و توانمندسازي نخبگان و بسياري از اقدامات نيكوكارانه داشتند. رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران از روساي اتاقهاي بازرگاني در سراسر كشور خواستار شد تا از طرق مختلف از جمله طراحي برنامههاي تجليل از كارآفرينان و توليدكنندگان، و همچنين با مشاركت در طرحهاي مسووليت اجتماعي، جايگاه و شأن كارآفرينان و توليدكنندگان و همچنين انديشه توسعه گرايي را پاس دارند.
