لبنيات فله، خطر جدي براي سلامت
فوق تخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيات علمي در دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي با هشدار نسبت به تهيه لبنيات فله از مكانهاي غيرمطمئن گفت: تب مالت يكي از خطرناكترين بيماريهاي مشترك بين انسان و دام است كه بر اثر تماس مستقيم با دام آلوده يا مصرف لبنيات غيرپاستوريزه به انسان منتقل ميشود.
فوق تخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيات علمي در دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي با هشدار نسبت به تهيه لبنيات فله از مكانهاي غيرمطمئن گفت: تب مالت يكي از خطرناكترين بيماريهاي مشترك بين انسان و دام است كه بر اثر تماس مستقيم با دام آلوده يا مصرف لبنيات غيرپاستوريزه به انسان منتقل ميشود. كوروش يوسفي، فوق تخصص بيماريهاي عفوني و عضو هيات علمي در دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي با اشاره به اينكه عامل بيماري يك باكتري مقاوم است كه ميتواند مدتها در بدن مخفي بماند، افزود: مهمترين راه ابتلا، مصرف گوشت نيم پز يا كبابي كه كامل پخته نشده، مصرف لبنيات فله از جمله شير خام، دوغ محلي، پنير تازه و كشك غيربهداشتي است؛ بنابراين مردم بايد بدانند كه ظاهر سالم يك محصول، به معني ايمني آن نيست. يوسفي شدت علايم اين بيماري را بسيار جدي توصيف كرد و اظهار داشت: تبهاي طولاني، تعريق شبانه، درد شديد مفاصل و ضعف عمومي از نشانههاي شايع تب مالت است و در صورت تاخير در مراجعه به پزشك، اين عفونت ميتواند كبد، قلب، استخوان و سيستم عصبي را درگير و درمان را بسيار سخت و طولاني كند. اين پزشك فوق تخصص با تاكيد بر ضرورت پيشگيري به جاي درمان گفت: تنها راه مطمئن پيشگيري، استفاده از لبنيات پاستوريزه و داراي مجوز بهداشتي است. همچنين دامداران بايد واكسيناسيون دامها را جدي بگيرند و هنگام تماس با دام يا محصولات آن از دستكش و وسايل حفاظتي استفاده كنند.
