پیش نویس قطعنامه برای تمدید لغو تحریم ها رای نیاورد

۱۴۰۴/۰۷/۰۴ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۳۵۸۹۷۰

شورای امنیت سازمان ملل که امشب برای رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ ارائه شده از سوی روسیه و چین برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ نشست برگزار کرد، به سبب کارشکنی قابل پیش بینی غربی‌ها به این قطعنامه رای نداد.

مکانیسم ماشه فعال شد/ فرداشب تحریم ها برمی‌گردند

به گزارش تسنیم، نشست شورای امنیت سازمان ملل از لحظاتی پیش برای رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ ارائه شده از سوی روسیه و چین برای تمدید قطعنامه 2231 آغاز شد.

سخنان نمایندگان کشورهای شرکت کننده در نشست شورای امنیت پیش از رای‌گیری

نماینده روسیه: اروپایی‌ها به جای تشدید تنش، لغو تحریمها علیه ایران را تمدید کنند

نماینده روسیه در نشست شورای امنیت:

تروئیکای اروپایی، فشارهایی را علیه ایران که مبتنی بر دروغ  است،  اعمال کرده است.

ایران مسئولانه رفتار کرد و به توافق با آژانس بین  المللی انرژی  اتمی دست یافت.

گمان می کردیم که کشورهای اروپایی به جای تشدید تنش، لغو تحریمها علیه ایران را تمدید می کنند.

ایران دوراندیشی راهبردی را از خود در بررسی پرونده هسته ای نشان داد، در حالی که کشورهای غربی هیچ امتیازی ندادند، این(رویکرد غربی ها) دیپلماسی نیست، بلکه فریب و حقه است.

رای گیری  امروز آخرین فرصت برای دستیابی به توافق درباره برنامه هسته ای ایران است.

سخنان نماینده چین در نشست شورای امنیت: آمریکا علت این چالشهای امروز است

نماینده چین در نشست شورای امنیت : خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران(برجام)، علت چالش هایی است که امروز می بینیم.

ادعای نماینده فرانسه در نشست شورای امنیت: برای جلوگیری از بازگشت  تحریمها علیه ایران خیلی  تلاش کردیم!

نماینده فرانسه در نشست شورای امنیت مدعی شد: تلاشهای  دیپلماتیک را برای دستیابی به راه حل که از بازگرداندن تحریمها علیه ایران اجتناب کند، انجام دادیم.

وی در اظهاراتی وقیحانه ادعا کرد: ما از ایران می خواستیم اقدامات ملموسی را انجام دهد، ولی نپذیرفت.

پس از اظهارنظر این نمایندگان، از سوی رئیس کره ای دوره کنونی شورای امنیت اعلام رای گیری شد که همانطور که پیش بینی می شد به سبب کارشکنی غربی ها، قطعنامه پیشنهادی روسیه و چین رای نیاورد. چهار عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت، دو عضو، رای ممتنع و 9 کشور هم رای منفی دادند که این کشورها غربی ها و دنباله روهای آنها بودند.

روسیه و چین در سومین تلاش یک ماهه اخیر خود پیش‌نویس به‌روزشده‌ای از قطعنامه خود برای تمدید شش‌ماهه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه 2231 شورای امنیت ارائه کردند و در این نشست به رای گذاشته می شود.