وزیر جهاد کشاورزی: نرخ ارز ترجیحی تغییر نکرده بنابراین قیمت نهاده‌های وارداتی هم بدون تغییر است

۱۴۰۴/۰۶/۲۸ - ۱۱:۲۸:۰۱
کد خبر: ۳۵۷۹۵۳

وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با «تجارت‌نیوز» درباره نوسانات قیمت نهاده‌های کشاورزی، گفت: چون نرخ ارز ترجیحی افزایش پیدا نکرده است بنابراین نرخ نهاده‌هایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند هم تغییری نداشته است.

نرخ ارز ترجیحی تغییر نکرده بنابراین قیمت نهاده‌های وارداتی هم بدون تغییر است / خرید و فروش در سامانه بازارگاه براساس قیمت تعیین شده است

به گزارش تجارت نیوز، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره نوسانات قیمت نهاده‌های کشاورزی، گفت: چون نرخ ارز ترجیحی افزایش پیدا نکرده است بنابراین نرخ نهاده‌هایی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند هم تغییری نداشته است.

قیمت خرید نقدی در سامانه بازرگانی مشخص است

وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به انتقادها درخصوص سامانه بازارگاه و تاکید بر دخالت واسطه‌ها برای کنترل قیمت‌ها براساس این سامانه توضیح داد: قیمت خرید نقدی در این سامانه مشخص است.

ارتباطاتی بین فروشندگان و خریداران برای خرید و فروش‌های توافقی و مدت‌دار در سامانه بازرگانی وجود دارد

او درباره تاثیر واسطه‌ها در این سامانه عنوان کرد: ارتباطاتی بین فروشندگان و خریداران برای خرید و فروش‌های توافقی و مدت‌دار در این سامانه وجود دارد، یعنی این گروه به صورت غیررسمی رویه‌ای تعیین کرده‌اند که با توافق طرفین انجام می‌شود.

با خرید و فروش‌های توافقی و مدت‌دار موافق نیستیم

نوری قزلجه با انتقاد از رویه‌های توافقی در سامانه بازارگاه تاکید کرد: ما با این رویه‌ها موافق نیستیم چون هدف از این سامانه این است که کالاها با همان قیمت نقدی مصوبی که وارد کشور می‌شود در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد.

او در ادامه افزود: به هر حال خریداران و فروشندگان توافقاتی در این سامانه با هم دارند که نمی‌توانند نسبت به عواقب آن معترض باشند. چون روند درست خرید و فروش در این سامانه این است که خریداران نقدی و براساس قیمت اعلام شده خرید خود را انجام دهند.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که بسیاری تاکید دارند این خرید و فروش خارج از چارچوب بر قیمت بازار تاثیر می‌گذارد و موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود، گفت: نه! روی بازار و قیمت کالاها تاثیری ندارد. همه قیمت‌گذاری‌ها براساس همان قیمت نقدی و مصوب انجام می‌شود. توافقی بین خودشان وجود دارد و یک روش تامین مالی نیمه‌رسمی یا غیررسمی است و هیچ تاثیری روی قیمت‌های مصوبی که ما تعیین می‌کنیم، نخواهد داشت.