شروع طرح جدید عرضه مستقیم گوشت قرمز

۱۴۰۴/۰۶/۲۴ - ۲۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۵۷۴۳۳

رئیس انجمن کارفرمایى توزیع کندکان فرآورده‌های گوشتى خام گفت: برای کاهش ثیمت تمام شده گوشت طرحی با همراهی شرکت پشتیبانی امور دام کشور اجرا می شود تا بر اساس آن دام‌ تولیدی دامداران بدون واسطه در اختیار توزیع‌کنندگان و بسته‌بندی‌کنندگان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم حسین شاه‌آبادی، رئیس انجمن صنفی کارفرمایى توزیع کندکان فرآورده‌های گوشتى خام اظهار داشت: با خرید مستقیم دام از دامداران و عرضه در بازار، در پی کاهش قیمت هستیم و در این زمینه با شرکت پشتیبانی امور دام کشور رایزنی شده تا دام‌ها بدون واسطه به توزیع‌کنندگان و بسته‌بندی‌کنندگان تحویل شود.

او  با اشاره به اقدامات لازم برای تنطیم بازار گوشت قرمز افزود: واردات به‌موقع و متناسب می‌تواند با افزایش عرضه، قیمت بازار را تعدیل کند.

قیمت انواع گوشت مرغ تازه و بسته‌بندی و قطعه‌بندی اعلام شد

شاه‌آبادی ادامه داد: توقف واردات باعث نوسان قیمت گوشت شد، در حالی‌که انجمن و بخش خصوصی می‌توانند بازوی کمکی عرضه باشند. به گفته او، اتحادیه‌ها قادرند در تأمین، واردات و عرضه گوشت نقش حمایتی ایفا کنند و وزارت جهاد کشاورزی باید از این ظرفیت استفاده کند.

وی با ارائه راهکار برای مهار قیمت گوشت گفت: دولت باید با بهره‌گیری از توان تشکل‌ها، گوشت وارداتی را مستقیماً به دست مصرف‌کننده برساند. همچنین پیشنهاد می‌شود اتحادیه دامداران نرخ دام را مشخص کند تا چند نرخی در بازار شکل نگیرد و خرید و عرضه روان‌تر شود.

رئیس انجمن توزیع‌کنندگان گوشت همچنین توصیه کرد دولت علوفه یارانه‌ای در اختیار دامداران بگذارد و گوشت ارزان از آن‌ها بخرد. او توضیح داد که نهاده‌های وارداتی اغلب به دست دامداران نمی‌رسد و آن‌ها ناچارند بخشی از علوفه را گران تر از بازار آزاد تهیه کنند که انگیزه تولید را کاهش داده است.

ظرفیت بخش خصوصی؛ راهی برای تنظیم بازار گوشت

محسن عباسی، نایب‌رئیس انجمن توزیع‌کنندگان گوشت، با تأکید بر ضرورت صدور به‌موقع مجوز تأمین ارز و واردات گفت: شب عید گوشت وارداتی کیلویی 280 هزار تومان بود، اما با توقف واردات به بهانه حمایت از تولید داخل، قیمت به 630 هزار تومان رسید.

 وی افزود: واردات با یک نرخ ارزی موجب توزیع با همان نرخ و رقابت سالم می‌شود، اما ارز دو نرخی فساد و کمبود ایجاد می‌کند. 

به گفته عباسی، از شب عید به دلیل توقف صدور مجوز واردات گوشت، بازار دچار نوسان شد، در حالی که واردات مدیریت‌شده می‌تواند به تنظیم بازار کمک کند.

تغییر سهم تولید در تامین گوشت قرمز

احمد شاد، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی توزیع‌کنندگان گوشت، نیز اظهار داشت: زمانی  90 درصد  تولید گوشت مورد نیاز کشور  در داخل و مابقی وارد می‌شد؛ اما این رقم اکنون تغییر کرده است میزان وابستگی به واردات بیشتر شده است.

او افزود: امروز با وجود افزایش جمعیت، مصرف گوشت قرمز در کشور  کاهش یافته است و رشد قیمت‌ها  این محصول با درآمد  خانوار همخوانی ندارد و گوشت از سبد غذایی برخی خانوارها حذف یا کم شده است.

شاد تأکید کرد: سیاست‌های نادرست تجاری و شعار خودکفایی باعث کاهش شدید واردات شد که نتیجه آن افت عرضه و رشد قیمت است.

انتهای پیام/