نان تكنرخي شود

رييس اتاق اصناف تهران با بيان اينكه بايد آرد باكيفيتتري به مردم برسد، گفت: پيشنهاد نهايي ما اين است كه نرخ نان در كشور تكنرخي شود تا جلوي رانت و مشكلات فعلي گرفته شود.
رييس اتاق اصناف تهران با بيان اينكه بايد آرد باكيفيتتري به مردم برسد، گفت: پيشنهاد نهايي ما اين است كه نرخ نان در كشور تكنرخي شود تا جلوي رانت و مشكلات فعلي گرفته شود.
رييس اتاق اصناف تهران، امروز درباره تعيين دستوري نرخ برخي از اصناف گفت: يكي از اشكالات موجود اين است كه نرخها دير به دست ما ميرسد و وارد فرآيند رسيدگي، تأييد يا تعيين تكليف ميشود. اكنون در ماه مرداد قرار داريم، اما هنوز چند اتحاديه نتوانستهاند نرخ خود را دريافت كنند؛ به عنوان مثال، نرخ اتحاديه آرايشگران بايد از سوي اتاق اصناف تأييد شود. ما مسووليت خود را انجام دادهايم، اما مشخص نيست چرا اين فرآيند تا مرداد به طول انجاميده است.
حميدرضا رستگار افزود: اگر ما مرجع هستيم، نرخهايي كه ارايه ميدهيم پس از تصويب كميسيون نرخگذاري و بر اساس بررسيهاي ميداني، هزينه آب، برق، گاز، ماليات، كارگر و آناليزهاي دقيق تعيين ميشود. متأسفانه پس از انجام كار توسط ما، سازمان مرتبط بايد تعيين تكليف كند كه اين كار را انجام نميدهد.
رييس اتاق اصناف تهران ادامه داد: در اين فاصله زماني، واحد صنفي نميتواند بدون نرخ فعاليت كند. همانطور كه حقوق كارمندان ابتداي سال تعيين ميشود، نرخها هم بايد به موقع مشخص شود. وقتي اجارهبها و هزينههاي آب، برق و ساير موارد بهروز ميشود، منطقي نيست كه نرخها معطل بمانند. او در ادامه بيان كرد: دستگاههاي مرتبط بايد حداكثر تا پايان فروردين نرخ را تصويب كنند تا ۱۱ ماه باقيمانده سال، فعاليتها طبق قانون و ضوابط انجام شود.
رستگار با اشاره به بحث نان اظهار كرد: به دليل حساسيت ملي و سهم بالاي يارانهاي كه دولت پرداخت ميكند، هدف اين است كه اين يارانه به دست مصرفكننده نهايي برسد. اما چند نرخي بودن نان باعث ميشود نتوانيم نظارت و بازرسي دقيق انجام دهيم. اتحاديه نانوايان آناليز نرخ نان را ارايه كرده است، ولي اگر واحد صنفي را موظف به پخت نان دولتي كنيم، هزينه و درآمد بايد منطبق با واقعيت باشد و نميتوان از نانوا خواست با هزينه شخصي اين كار را انجام دهد.
او در بخش ديگري از اظهاراتش گفت: پيشنهاد نهايي ما اين است كه نرخ نان در كشور تكنرخي شود تا جلوي رانت و مشكلات فعلي گرفته شود و يارانه مستقيم به دست مردم برسد. در حال حاضر، طبق آمار، بيشتر نانواييها مخصوصا در شهرستانها نان دولتي ميپزند، اما بايد به سمت تكنرخي شدن حركت كنيم. رييس اتاق اصناف تهران درباره اينكه گفته ميشود با خروج اجباري اتباع افغان، حدود ۶ درصد از مصرف نان كاهش يافته است، گفت: همچنان نان غذاي اصلي مردم ماست. همانطور كه آب نياز همگان است، نان نيز چنين جايگاهي دارد. البته بخشي از جامعه از نظر معيشتي ضعيفتر است و بايد تدبيري براي آنها انديشيد. اتباع نيز مهمان ما هستند و بايد با حساب و كتاب به آنها خدمات داد.
به گفته او، امروز متأسفانه نان خشك گرانتر از نان تازه است. اين به خاطر آن است كه برخي نان يارانهاي را خشك كرده و ميفروشند. مردم هم بايد در مصرف دقت كنند تا منابع هدر نرود. رييس اتاق اصناف تهران اظهار كرد: كيفيت نان نيز جاي بحث دارد كه بخشي مربوط به تجهيزات و آموزش نانوايان و بخشي مربوط به كيفيت آرد است. بايد آرد باكيفيتتري به مردم برسد. او با اشاره به اينكه نانوا موظف است نرخ نان را در محل نصب كند، گفت: اين يك فرهنگ و مطالبه عمومي است و مردم نبايد نسبت به آن بيتفاوت باشند. اگر گزارشي داريد، حتما به ما ارايه دهيد تا رسيدگي كنيم. رستگار گفت: درد و درمان اين موضوع مشخص است و تنها راهحل، تكنرخي شدن نان و رساندن يارانه به انتهاي زنجيره است.
