زائرین اربعین حسینی این غذاها را نخورید

۱۴۰۴/۰۵/۰۱ - ۱۷:۰۸:۲۲
کد خبر: ۳۵۰۴۹۱
زائرین اربعین حسینی  این غذاها را نخورید

زائرین اربعین حسینی باید در طول مسیر پیاده‌روی با رعایت نکات تغذیه‌ای و بهداشتی از بروز مسمومیت‌های غذایی و گرمازدگی پیشگیری کنند.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با انتشار راهنمایی برای زائرین اربعین تاکید کرد: زائرین باید از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه مانند پنیر، شیر و کره محلی که به‌صورت فله‌ای عرضه می‌شوند خودداری کرده و فقط از لبنیات بسته‌بندی‌شده با مجوز بهداشتی استفاده کنند.

به گزارش خبر آنلاین؛ همچنین مصرف سالاد و سبزیجات خام و نپخته در طول سفر توصیه نمی‌شود. میوه‌ها باید با آب سالم به‌خوبی شسته شده و پوست‌گیری شوند. غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بمانند و نباید بیش از یک‌بار گرم شوند. نگهداری غذای مانده برای وعده بعدی نیز خطرناک بوده و باید از آن پرهیز شود.

در ادامه این راهنما آمده است: از مصرف کنسروهای بادکرده، زنگ‌زده یا سوراخ‌ شده و همچنین کنسروهایی که بوی نامطبوع دارند خودداری شود. همچنین بهتر است از تخم‌مرغ آب‌پز سفت‌شده به‌جای نیمرو استفاده شود، چرا که احتمال آلودگی آن کمتر است.

وزارت بهداشت توصیه کرده است زائرین برای جلوگیری از مسمومیت، همراه غذای خود از مواد طبیعی ضدعفونی‌کننده مانند ماست کم‌چرب، آبلیمو و لیموترش استفاده کنند. دوغ پاستوریزه نیز در پیشگیری از گرمازدگی مؤثر است و می‌توان آن را با نعناع یا پونه خشک مخلوط کرده و مصرف کرد.

بر اساس این گزارش، نوشیدن مقادیر کافی آب در طول روز بسیار ضروری است و استفاده از آب‌های بسته‌بندی‌شده و سالم به‌جای آب‌های باز توصیه می‌شود. همچنین زائرین باید از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بارمصرف شفاف یا لیوان‌های عمومی خودداری کرده و ترجیحاً لیوان شخصی همراه داشته باشند.

در بخش دیگری از توصیه‌ها آمده است: مصرف نان‌های سبوس‌دار به جای نان لواش می‌تواند از بروز یبوست جلوگیری کند. همچنین باید از مصرف غذاهایی که سریع فاسد می‌شوند، مانند سالاد الویه، غذاهای حاوی کشک، سس مایونز و کباب اجتناب شود.