عملیات اجرایی آزادراه پردیس-هراز آغاز شد

عملیات اجرایی آزادراه پردیس-هراز آغاز شد

۱۴۰۴/۰۴/۳۱ - ۰۹:۲۰:۳۳
|
کد خبر: ۳۵۰۲۸۱

طی مراسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی، عملیات اجرایی آزادراه پردیس-هراز آغاز شد. قرار است این آزادراه ۱۲ کیلومتری طی ۴.۵ سال ساخته شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پروژه راهبردی آزادراه پردیس–هراز(کنارگذر شمالی دماوند) به عنوان شاخه شمالی شهر بومهن، نقشی تعیین‌کننده در تکمیل زنجیره اتصال شرق استان تهران به جاده‌های شمالی کشور ایفا می‌کند.
این محور 12 کیلومتری به صورت دو باند رفت‌وبرگشت و چهار خط عبوری طراحی شده، پس از تبادل شرقی پردیس آغاز می‌شود و با عبور از شمال شهر بومهن به جاده فعلی هراز و در آینده نزدیک به واریانت امامزاده هاشم متصل خواهد شد.

این آزادراه از منظر ژئوپولیتیکی یکی از کریدورهای حیاتی تردد مسافر و حمل‌ونقل کالا در شرق استان تهران محسوب می‌شود، با وجود طول نه‌چندان زیاد به عنوان یکی از مؤثرترین پروژه‌ها برای رفع گره‌های ترافیکی منطقه و افزایش ایمنی و سرعت دسترسی به جاده‌های شمال کشور شناخته شده است.

پروژه آزادراه پردیس–هراز با مشارکت 70 درصدی یک شرکت بخش خصوصی به عنوان سرمایه‌گذار و 30 درصدی وزارت راه و شهرسازی در قالب مدل مشارکت عمومی–خصوصی (PPP) اجرا می‌شود.
دوره مشارکت این پروژه 26.5 سال شامل دوران احداث و بهره‌برداری تعیین شده است.
بر اساس برآوردهای صورت گرفته هزینه اجرای این آزادراه 12 کیلومتری 46700 میلیارد ریال است. زمان اجرای پروژه 54 ماه پیش بینی شده و آزادراه دارای 4 دستگاه پل به طول 1032 متر و 7 دستگاه تونل به طول 6462 متر است.

طول پروژه 12 کیلومتر عرض مسیر 28.6 متر بر ساعت حداقل شعاع قوس 560 متر حداکثر شیب طولی 6 درصد است.
تکمیل شبکه آزادراهی شرق تهران و اتصال به جاده‌های شریانی از جمله جاده هراز، کاهش زمان سفر و افزایش ایمنی در پرترددترین مسیر دسترسی به شمال کشور، روان‌سازی ترافیک محدوده شهرهای پردیس، بومهن و رودهن، رعایت الزامات پدافند غیرعامل با توجه به خطر زمین‌ لغزش در منطقه مبارک‌آباد و شرایط لرزه‌خیزی، کاهش مصرف سوخت و آلاینده‌های زیست‌محیطی، رونق گردشگری منطقه و کاهش سوانح رانندگی و افزایش ایمنی تردد از مزایای اجرای آزادراه پردیس–هراز اعلام شده است.