رييس‌جمهور در نشست سراسري استانداران در محل وزارت كشور:

ذخاير آبي ما در وضعيت نگران‌كننده‌اي است

۱۴۰۴/۰۴/۳۱ - ۰۱:۵۲:۳۴
|
کد خبر: ۳۵۰۲۱۷

رييس‌جمهور بر ضرورت هماهنگي با قواي مقننه و قضاييه و تشكيل تيم كارشناسي براي تقويت و ايجاد وحدت رويه در اجراي اختيارات تفويض شده به استانداري‌ها تاكيد كرد و گفت: تفويض اختيار اقدام صحيح و موثري بوده و ما هدف نهايي در اين زمينه را رها نخواهيم كرد. البته به‌طور طبيعي اين مساله ممكن است در مسير اجرا با اشكالاتي مواجه شود كه بايد با همكاري، همدلي و هماهنگي برطرف شوند.

رييس‌جمهور بر ضرورت هماهنگي با قواي مقننه و قضاييه و تشكيل تيم كارشناسي براي تقويت و ايجاد وحدت رويه در اجراي اختيارات تفويض شده به استانداري‌ها تاكيد كرد و گفت: تفويض اختيار اقدام صحيح و موثري بوده و ما هدف نهايي در اين زمينه را رها نخواهيم كرد. البته به‌طور طبيعي اين مساله ممكن است در مسير اجرا با اشكالاتي مواجه شود كه بايد با همكاري، همدلي و هماهنگي برطرف شوند.

مسعود پزشكيان صبح دیروز -  دوشنبه - با حضور در نشست سراسري استانداران در محل وزارت كشور، ضمن پاسداشت ياد و خاطره شهداي جنگ ۱۲ روزه و قدرداني از مردم به خاطر صبوري و استقامت در برابر تجاوزات دشمن گفت: پيش از هر چيز بايد از مردمي تشكر كنيم كه طي ۱۲ روز سخت و دشوار، ايستادگي كردند و با همراهي كم‌نظير خود، نقشه‌هاي شوم دشمن را نقش بر آب ساختند. اين همراهي بار مسووليت ما را مضاعف كرد و امروز بيش از هر زمان ديگري وظيفه داريم خدمتگزاران شايسته‌اي براي اين ملت  بزرگ  باشيم.
رييس‌جمهور همچنين با قدرداني از مديريت و رهبري استثنايي رهبر معظم انقلاب اسلامي در جريان جنگ ۱۲ روزه تأكيد كرد: دشمنان هرگز تصور نمي‌كردند كه پس از ترورهاي ناجوانمردانه، نظام تصميم‌گيري كشور در عالي‌ترين سطح، بتواند ظرف چند ساعت فرماندهان جديد را جايگزين كرده و آنان نيز با همان سرعت عمليات پاسخ به دشمن را پيش ببرند. اين واقعيت، يعني اميد و قدرت در كشور زنده است و ساختار فرماندهي و تدبير در جمهوري اسلامي ايران، برخلاف تصور دشمن، دچار خلأ و  تزلزل نمي‌شود.

پزشكيان در ادامه سخنانش با اشاره به جلسه امروز كه با موضوع محله‌محوري برگزار شده است، تصريح كرد: اين جلسه بايد به صورت كارگاهي برگزار مي‌شد تا بتوانيم از فكر، تجربه و انديشه يكديگر و كارشناسان بهره‌مند شويم و مسائل را  به  شكل عملياتي  بررسي كنيم.
رييس‌جمهور با تأكيد اينكه هر استاندار به عنوان رييس‌جمهور استان خود، بايد با آگاهي، تسلط و سرعت، امور را تحليل و هدايت كند، گفت: اگر مي‌خواستيم از طريق ساختارهاي سلسله‌مراتبي به اين سطح از تصميم‌گيري و اجرا برسيم،  به نتيجه  مطلوب  دست  نمي‌يافتيم.
پزشكيان در ادامه با اشاره به اينكه همه نظريه‌هاي مديريتي در سخن، عدالت را مي‌پذيرند، اما در عمل بسياري از آنها از اجراي واقعي عدالت فاصله مي‌گيرند، اظهار كرد: بايد بدون توجه به نژاد، دين، دوست يا دشمن بودن افراد، با همه مردم بر مبناي عدالت رفتار كنيم. عدالت در پذيرش پست‌ها، در احترام به جايگاه‌ها و در تعامل با انسان‌ها، لازمه وحدت و انسجام  جامعه  است.

رييس‌جمهور همچنين در تشريح شاخص‌هاي توسعه، توانمندي‌هاي اداري را از اركان مهم در پيشرفت جوامع دانست و گفت: انتخاب استانداران، يكي از نمونه‌هاي مشخص ارزيابي اين توانمندي‌هاست. و در دولت كنوني، استانداران با لحاظ تجربه، دانش و علم برگزيده شده‌اند. ساختار اداري كشور زماني قدرتمند خواهد شد كه ارتقا در آن به‌صورت پلكاني و بر پايه شايستگي صورت گيرد، نه ناگهاني و براساس سليقه. بر همين اساس استانداراني در ميدان عمل درخشيدند كه شايد كمتر كسي تصور مي‌كرد در جنگ ۱۲ روزه چنين عملكرد موفقي از خود نشان دهند.
پزشكيان با بيان اينكه تنها از طريق هم‌فكري و بهره‌برداري از توانمندي‌هاي اجتماعي است كه مي‌توان به طراحي نقشه راه، تصميم‌سازي و اقدامات موثر در كشور دست يافت، افزود: تجربه جنگ ۱۲ روزه به عنوان نمونه‌اي بارز از تجلي توانمندي‌هاي اجتماعي در كشور بود كه افراد در عرصه‌هاي مختلف با وجود آنكه حتي در نوبت كشيك نبودند، داوطلبانه به محل خدمت خود آمدند و به عنوان مثال كادر درمان، بدون توجه به منافع مادي، از خواب و آسايش خود گذشتند و صحنه‌هايي كم‌نظير از ايثار و همدلي را به نمايش گذاشتند.
رييس‌جمهور با اشاره به اينكه چنين رفتارهايي نشان از قدرت توانمندي‌هاي اجتماعي دارد كه بايد آن را تقويت و سازماندهي كنيم، اظهار داشت: خوشبختانه در اين حوزه زيرساخت‌هاي خوبي داريم؛ از جمله مساجد، نهادهاي عمومي، بسيج، هيئات مذهبي و ساختارهاي مردمي كه مي‌توانند پايه‌گذار الگوي جديدي در حكمراني  باشند.
پزشكيان با تاكيد بر اهميت تغيير در شيوه برگزاري جلسات و تصميم‌سازي‌ها تصريح كرد: اگر بتوانيم جلسات را به صورت كارگاهي برگزار كنيم، خواهيم توانست به زبان و نگاهي مشترك دست يابيم و از ظرفيت‌هاي واقعي جامعه استفاده كنيم. بايد شناسايي دقيقي از نهادهاي مردمي نظير سازمان‌هاي مردم‌نهاد، مساجد و دوره‌هاي فرهنگي انجام شود تا مشخص شود هركدام چه نقشي مي‌توانند ايفا كنند.
رييس‌جمهور تبلور مشاركت مردم را يكي از مهم‌ترين مصاديق موفقيت در دوره اخير دانست و خاطرنشان كرد: در همين مدت كوتاه، توانستيم با انگيزه و مشاركت مردم محله‌ها، اقدامات مهمي در زمينه توسعه مدارس انجام دهيم. در برخي نقاط كشور، طي ۴۷ سال گذشته همچنان مدارس سنگي، كانكسي داشتيم يا اساسا مدرسه‌اي وجود نداشت اما اكنون با اتكا به نيروي مردم، نهضتي نو در توسعه مدارس آغاز شده است كه مي‌تواند الگويي كارآمد براي حل ساير مشكلات نيز باشد.
پزشكيان تأكيد كرد: همه ما در دولت موظف هستيم كه همه مردم را ببينيم، به‌ويژه آنان كه در شرايط محروميت قرار دارند و توان مالي ندارند. اين مسووليت از دوش ما برداشته نمي‌شود و نبايد نسبت به رنج و محروميت بخشي از جامعه بي‌تفاوت باشيم. هيچ‌كسي در اين كشور نبايد تنها به اين دليل كه نان شب ندارد، با شكم گرسنه سر بر بالين بگذارد. همه استانداران، بخشداران و فرمانداران وظيفه دارند مردم را ببينند، صداي آنان را بشنوند و براي رفع مشكلات‌شان  اقدام كنند.
رييس‌جمهور با تأكيد بر ضرورت جلب مشاركت فراگير در اداره كشور اظهار داشت: بايد از همه احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها و آحاد ملت خواست كه بخشي از مسووليت‌ها را برعهده بگيرند و در مسير حل مشكلات كشور مشاركت كنند. باور دولت اين است كه مسوول مردم است؛ به‌ويژه نسبت به كساني كه محروم‌ترند  و نياز بيشتري به حمايت دارند.

پزشكيان با قدرداني مجدد از مقام معظم رهبري به‌خاطر تأكيد بر وحدت و انسجام ملي در ديدار اخير با مسوولان قوه قضاييه اظهار كرد: رهبري پيامي روشن به جامعه دادند كه دفاع از كشور محدود به يك گروه، دين يا لباس خاص نيست؛ بلكه هركسي با هر اعتقاد و ظاهر، اگر دل در گروی ايران دارد، بايد پاي كار بيايد. خوشبختانه در اين روزها ديديم كه ايرانياني  با  ظواهر  و  سليقه‌هاي متفاوت،  شجاعانه به ميدان آمدند و از كشور دفاع كردند.
رييس‌جمهور با اشاره به تعامل مثبت ميان قوا، تاكيد كرد: خوشبختانه امروز فضاي همكاري بسيار خوبي ميان دولت، قوه قضاييه و مجلس شوراي اسلامي برقرار است. در همين جا لازم مي‌دانم از رييس قوه قضاييه و مجموعه قضات محترم كه در سايه رهنمودهاي مقام معظم رهبري همكاري و انسجام مثبتي با دولت داشته‌اند، قدرداني كنم. همچنان از آقاي قاليباف و نمايندگان مجلس به خاطر همراهي‌هاي  صميمانه‌شان  سپاسگزارم.
رييس‌جمهور با طرح اين پرسش جدي كه آيا بي‌انصافي نيست كه كساني كه عليرغم برخي برخوردهاي نامناسب، باز هم پاي كشور، پاي ايران و پاي رهبري ايستادند و جان دادند، امروز ناديده گرفته شوند؟ تصريح كرد: بايد باور كنيم كه مردم مي‌توانند در حل مشكلات همراه ما باشند. كافي است آنان را به عنوان شريك و همدل در تصميم‌سازي‌ها وارد كنيم تا بخش بزرگي از چالش‌ها با تكيه بر همين سرمايه اجتماعي رفع  شود.
پزشكيان در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به بحران ناترازي آب در پايتخت خاطرنشان كرد: امروز تهران با كاهش شديد منابع آبي مواجه است و ذخاير ما در وضعيت نگران‌كننده‌اي قرار دارد. بدون هماهنگي با مردم، امكان عبور از اين بحران وجود ندارد. ارزيابي‌هاي دقيق نشان مي‌دهند كه ذخاير آبي در حال پايان يافتن است و نحوه مديريت منابع تاكنون نادرست بوده است. رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه نمي‌توان مسووليت وضعيت كنوني را به گردن طبيعت يا ديگران انداخت، تاكيد كرد: تصميمات اشتباه گذشته ما را به اين نقطه رسانده، لذا امروز بايد مسوولانه و دقيق مسير اصلاح را در پيش بگيريم؛ نيازمند مديريتي دقيق، علمي و آينده‌نگرانه هستيم. هم دولت و هم مردم بايد نهايت مراعات را داشته باشند و در كنار هم، با مشاركتي فعال، در اين روند ملي براي نجات كشور  از بحران آب  ايفاي نقش كنند.
پزشكيان همچنين با تاكيد بر ضرورت برگزاري جلسات به صورت كارگاهي اظهار داشت: بايد نقشه‌اي پيش رو بگذاريم، مسائل را به‌صورت دقيق شناسايي و بازيگران اصلي آن را مانند احزاب، نهادهاي مردمي و انجمن‌هاي تخصصي بشناسيم و در فرآيند تصميم‌سازي مشاركت دهيم. بايد هر بخش متولي امور مربوط به خود شود و دليلي ندارد مثلا يك كارمند دولتي براي هنرمند تصميم بگيرد؟

رييس‌جمهور افزود: امروز در كشور ۸۰ هزار مسجد داريم و به ازاي هر هزار نفر، يك نهاد فرهنگي-مذهبي وجود دارد. در حوزه بهداشت و درمان نيز تجربه‌اي مانند پزشك خانواده در وزارت بهداشت شكل گرفته كه مي‌تواند الگوي مناسبي براي روابط بين‌بخشي باشد. نهادهايي مانند شهرداري، گمرك و ادارات آب و برق نيز بايد تسهيل‌كننده اين روابط باشند و از ايجاد گره‌هاي اداري جلوگيري كنند.
پزشكيان با انتقاد از طولاني شدن فرآيندهاي اجرايي گفت: برخي مجوزها كه مي‌تواند در ۳۰ دقيقه صادر شود، شش ماه زمان مي‌برد. اين تعلل‌ها ناشي از نبود هماهنگي ميان ساختارهاست. ساختار كارآمد زماني شكل مي‌گيرد كه هماهنگي بين‌بخشي در آن نهادينه شود.
رييس‌جمهور همچنين با تأكيد بر نقش‌آفريني زنان در توسعه كشور اظهار داشت: زنان و خواهران را در همه سطوح مديريتي و اجتماعي بايد جدي گرفت و به آنها ميدان داد تا توانمندي‌هاي خود را   به‌ كار  بگيرند.

استانداران همچنين بر اهميت وحدت رويه در همكاري‌هاي بين‌بخشي و تعامل با ديگر قوا براي افزايش كارآمدي موضوع تفويض اختيارات به استانداري‌ها  تاكيد كردند. پزشكيان همچنين با تاكيد بر اهميت توازن و هماهنگي در موضوع توسعه و با اشاره به شعار دولت براي وفاق و انسجام اظهار داشت: شعار ما از ابتدا براي ايران بود و از اول هم تاكيد داشتيم كه براي توسعه ايران، بايد همه مردم صرف‌نظر از قوميت، باور، جنسيت و نژاد كنار هم باشند. همچنين اين انسجام بايد به كشورهاي همسايه و منطقه نيز تسري يابد، چرا كه توسعه پايدار در گروی توسعه همگون و متوازن در همه  منطقه  است.