دستورالعمل ايمني تغذيه‌اي ويژه هيات‌داران منتشر شد

۱۴۰۴/۰۴/۳۰ - ۰۲:۰۸:۵۰
|
کد خبر: ۳۵۰۰۹۰

دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با توجه به فرارسيدن ايام عزاداري و افزايش توزيع غذاهاي نذري در مراسم مذهبي، راهنمايي جامع براي مسوولان هيات‌ها و برگزاركنندگان اين مراسم منتشر كرد.

دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با توجه به فرارسيدن ايام عزاداري و افزايش توزيع غذاهاي نذري در مراسم مذهبي، راهنمايي جامع براي مسوولان هيات‌ها و برگزاركنندگان اين مراسم منتشر كرد. اين راهنما با هدف ارتقاء سطح بهداشت عمومي و كاهش خطرات ناشي از آلودگي مواد غذايي تنظيم شده است. در اين دستورالعمل تأكيد شده است: رعايت نظافت فردي و محيطي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. استفاده از ماسك توسط افرادي كه در فرآيند تهيه غذا حضور دارند، شست‌وشوي صحيح و مكرر دست‌ها با آب و صابون و استفاده از دستكش‌هاي يك‌بار مصرف از موارد ضروري ذكر شده است. همچنين تمام سطوح و تجهيزات بايد پس از هر بار استفاده شسته و ضدعفوني شوند. در اين راستا، ساخت محلول ضدعفوني خانگي با تركيب سفيدكننده و آب نيز آموزش داده شده است. دستورالعمل همچنين يادآور مي‌شود كه نگهداري غذا در دماي مناسب نقش كليدي در پيشگيري از رشد ميكروارگانيسم‌هاي بيماري‌زا دارد. غذاي پخته نبايد بيش از دو ساعت در دماي محيط باقي بماند و بايد به سرعت سرد و در دماي كمتر از ۵ درجه سانتيگراد نگهداري شود. همچنين باقيمانده غذا بايد حداكثر تا ۳ روز مصرف شود و از گرم‌كردن مكرر آن اكيداخودداري شود. در بخش ديگري از اين راهنما، روش صحيح شست‌وشوي ميوه‌ها و سبزي‌ها بر اساس دستورالعمل چهار مرحله‌اي وزارت بهداشت تشريح شده است: پاكسازي اوليه، انگل‌زدايي با محلول كفاب، ضدعفوني با محلول‌هاي استاندارد مانند پودر پركلرين يا وايتكس و در نهايت آبكشي كامل با آب ساده.