ركود بيسابقه در بازار لوازم خانگي؛ رونق تعمير وسايل كهنه
بازار لوازم خانگي پس از جنگ ۱۲ روزه در ركود مطلق فرو رفته و فروشندگان براي پاس كردن چكها ناچار به فروش زير قيمت شدهاند، در حالي كه مردم ترجيح ميدهند وسايل خود را تعمير كنند تا وسيله نو بخرند.
بازار لوازم خانگي پس از جنگ ۱۲ روزه در ركود مطلق فرو رفته و فروشندگان براي پاس كردن چكها ناچار به فروش زير قيمت شدهاند، در حالي كه مردم ترجيح ميدهند وسايل خود را تعمير كنند تا وسيله نو بخرند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم، بازار لوازم خانگي اين روزها با ركودي سنگين و بيسابقه دستوپنجه نرم ميكند؛ ركودي كه از اواخر خردادماه و همزمان با جنگ 12 روزه تشديد پيدا كرده و تا امروز ادامه دارد. در جريان اين بحران، فعاليت بازار بهطور كامل متوقف شد و بسياري از واحدهاي صنفي با تعطيلي يا كاهش شديد فروش مواجه شدند. با وجود فروكش كردن التهابهاي ناشي از جنگ 12 روزه، همچنان خبري از رونق نيست. بازار در شرايط «ركود مطلق» قرار دارد و فروشندگان براي جلوگيري از برگشت خوردن چكها، به ناچار به زيرقيمتفروشي روي آوردهاند. در اين وضعيت، نقدينگي به سمت توليدكنندگان بازنميگردد و همين موضوع، ادامه چرخه توليد را با مانع جدي روبرو كرده است. به گفته كارشناسان صنعت لوازم خانگي، با كاهش تقاضا و افت شديد فروش، بسياري از مشتريان نيز ترجيح ميدهند بهجاي خريد كالاي جديد، وسايل خانگي موجود خود را تعمير كنند. اين در حالي است كه طي اين مدت، قيمتها در بازار لوازم خانگي تغييري نداشته و افزايشي رخ نداده است؛ عاملي كه خود نشانهاي از عمق ركود و نبود تقاضاي موثر در بازار به شمار ميرود.
در اين ميان، نقش دولت در حمايت از بخش خدمات و بازار لوازم خانگي، مورد انتقاد جدي قرار گرفته است. فعالان صنفي ميگويند در بستههاي حمايتي اخير دولت، هيچ اشارهاي به استمهال چكهاي بانكي در بخش خدماتي نشده و همين موضوع فشار مضاعفي بر دوش فروشندگان گذاشته است. كارشناسان معتقدند ادامه اين وضعيت ميتواند پيامدهاي بلندمدتي براي صنعت لوازم خانگي كشور داشته باشد؛ از كاهش توليد گرفته تا افزايش بيكاري در بخش فروش و خدمات پس از فروش. به اعتقاد آنها، دولت بايد هرچه سريعتر راهكارهايي براي نقد شدن چكها، تزريق نقدينگي و حمايت از كسبوكارهاي خرد و متوسط ارايه دهد، تا پيش از آنكه ركود به يك بحران جدي تبديل شود.