ارسال ۲۰۰ آمبولانس به مراسم اربعين در خاك عراق

۱۴۰۴/۰۴/۲۹ - ۰۲:۴۲:۳۶
|
کد خبر: ۳۴۹۹۲۵

رييس جمعيت هلال احمر از آموزش و تجهيز ۷۰ هزار نفر نيروي واكنش سريع در كشور خبر داد و گفت: در زمان جنگ ۱۲ روزه ۸ هزار و ۲۰۰ نفر واكنش سريع در اين بازه زماني ماموريت انجام دادند و همچنين بالگردهاي هلال احمر به جاي امن انتقال يافتند.

رييس جمعيت هلال احمر از آموزش و تجهيز ۷۰ هزار نفر نيروي واكنش سريع در كشور خبر داد و گفت: در زمان جنگ ۱۲ روزه ۸ هزار و ۲۰۰ نفر واكنش سريع در اين بازه زماني ماموريت انجام دادند و همچنين بالگردهاي هلال احمر به جاي امن انتقال يافتند. به گزارش ايسنا، پيرحسين كوليوند گفت: ما در جمعيت هلال احمر ۳.۵ ميليون داوطلب و ۷۰ هزار نفر تيم واكنش سريع داريم كه از آنها در حادثه پيجرهاي لبنان، بندر شهيد رجايي استفاده كرديم و تجارب خوبي به دست آورديم. وي گفت: پيش از جنگ ۱۲ روزه اقداماتي مثل بازسازي تجهيزات، خريد ناوگان جديد و تقويت انبارها را نيز انجام داده بوديم. وي افزود: رييس‌جمهور در شروع دوره كاري خود از ما خواست نقش مساجد را پررنگ‌تر كنيم به همين دليل برنامه‌ريزي براي فعاليت «شبكه خادم » خدمات داوطلبانه معتمدين محلي در دستور كار جمعيت هلال احمر قرار داشت كه جنگ‌ آغاز شد. كوليوند ادامه داد: من در ايام جنگ، در حج بودم كه با من تماس گرفته شد و خبر دادند كه به ما حمله شده است و من سريعا از طريق زميني به كشور بازگشتم. در همين ساختمان صلح مركز عمليات اضطراري راه‌اندازي كرديم و ۲۴ ساعته تمام تحولات امدادي جنگ را مديريت كرديم. وي افزود: ارزيابي نقاط آسيب ديده اولين اقدام ما بود. در اين ۱۲ روز، بيش از ۵۲۰ محل كه هر كدام چند نقطه بود، مثلا زندان اوين ۵ نقطه مورد حمله قرار گرفته بود، مورد اصابت قرار گرفتند و نيروهاي ما جزو اولين نفراتي بود كه هميشه به محل مي‌رسيدند. رييس جمعيت هلال احمر ادامه داد: جست‌وجو و نجات دومين اقدام امدادگران بود، بيش از ۷۰ درصد مجروحان را نجاتگران ما از زير آوار بيرون كشيدند و با كمك ساير سازمان‌ها مثل اورژانس به بيمارستان‌ها منتقل كردند.

 خريد بالگرد جديد در دستوركار

رييس جمعيت هلال احمر در پاسخ به ايسنا درباره وضعيت بالگردهاي هلال احمر در زمان جنگ ۱۲ روزه، گفت: ما سريعا بالگردها را به جاي امن منتقل كرديم تا مورد هدف قرار نگيرند. وي افزود: در اين مدت ما نمي‌توانستيم زياد از بالگردها و پهپادها استفاده كنيم چون آسمان كلا بسته بود؛ اما در حال پيگيري براي خريد بالگردهاي جديد هستيم. كوليوند در ادامه با اشاره به اسكان اضطراري آسيب ديدگان، افزود: در تهران كسي از چادرهاي هلال احمر استقبال نكرد و ما اسكاني انجام نداديم؛ اما آسيب ديدگان توسط شهرداري در هتل‌ها و مراكز ديگر اسكان داده شدند. رييس جمعيت هلال احمر ادامه داد: يكي از اهداف دشمن قطع ارتباطات مديران با هم بود؛ اما ما ۵ قرارگاه عملياتي مشخص كرديم و حتي يك لحظه هم ارتباط ما قطع نشد و مديريت عمليات‌ها انجام شد. همچنين ظرفيت داشتيم تعداد اين قرارگاه‌ها را به ۱۰۰ عدد افزايش بدهيم كه لازم نشد. علاوه بر اين استان‌هاي معين نيز مشخص شده بودند تا در صورت نياز به ما كمك كنند.

 تهيه دستورالعمل  براي مصدومان احتمالي هسته‌اي 

كوليوند با اشاره به نگراني كه درباره مصدومان هسته‌اي وجود داشت، گفت: ما در آن شرايط درباره مصدومان احتمالي هسته‌اي نگران بوديم و تجربه‌اي براي مصدومان هسته‌اي نداريم؛ اما دانشش را داشتيم به همين دليل سعي كرديم خودمان را آماده كنيم. من با دعوت از وزير بهداشت نشستيم و دستورالعمل كاملي براي مواجهه با مصدومان احتمالي هسته‌اي آماده كرديم و گروه‌ها و بيمارستان‌هاي خاصي را مشخص كرديم كه مثلا در شعاع تا ۵۰۰ متر، ۱۵۰۰ متر و بيشتر چه اقداماتي انجام شود. همچنين اسكان اضطراري و تجهيزات نيز بررسي شد. رييس جمعيت هلال احمر ادامه داد: در شرايطي كه نسخه‌هاي پزشكي قابل رويت نبود و مردم امكان كارت به كارت هم نداشتند، مراكز توابنخشي و داروخانه‌هاي ما كاملا فعال بودند و هيچ خدمتي روي زمين نماند. علاوه بر اين سامانه ۴۰۳۰ نيز مجدد راه‌اندازي شد تا سوالات روانشناسي مردم را پاسخ دهد كه ۱۰۰ هزار تماس با آن برقرار شد. وي ادامه داد: پيگيري نقض حقوق بشر و اطلاع‌رساني درباره شهدا و مجروحان امدادگران را در سطح بين‌المللي انجام داديم و صليب سرخ عكس اين شهداي ما را در سايتش بارگذاري كرد و نوشت بايد اين تعداد بيشتر نشود. در اين مدت حتي ۲۱ مركز درماني و بيمارستان در اين حملات آسيب ديدند. كوليوند گفت: نيروهاي پليس نيز در قوانين بين‌المللي شامل دستگاه‌هاي خدمات رسان محسوب مي‌شوند؛ اما چند بار توسط رژيم صهيونيستي مورد حمله قرار گرفتند و ساختمان هلال احمر و چند بيمارستان نيز كه در كنار اين مراكز قرار داشتند، آسيب ديدند.

  ارسال ۲۰۰ آمبولانس به مراسم اربعين  در خاك عراق 

كوليوند درباره عمليات اربعين ۱۴۰۴ نيز گفت: ما هم در داخل كشور و هم در خاك عراق ارايه خدمت مي‌كنيم كه ۸۰۰۰ نفر نيروهاي داوطلب هلال احمر به عراق اعزام مي‌شوند كه اين افراد هيچ حق الزحمه نمي‌گيرند و فقط هزينه اياب و اسكان آنها با ماست.  وي افزود: همچنين نزديك ۲۰۰ دستگاه آمبولانس و خودروي نجات و لجستيك و خودروي فرماندهي به عراق اعزام مي‌شوند. يكهزار دستگاه آمبولانس نيز سهم وزارت بهداشت عراق و قول داده است تا هر ۱۰ كيلومتر يك آمبولانس قرار دهد. همچنين بيمارستان و درمانگاه‌هاي ما فعال خواهند بود. رييس جمعيت هلال احمر ادامه داد: در داخل كشور عراق از مرزها تا شهر نجف هر ۶۰ كيلومتر و از نجف تا كربلا هر ۳۵ كيلومتر يك مركز درماني ايجاد خواهد شد.