صف تخصيص ارز كماكان پابرجاست

۱۴۰۴/۰۴/۲۹ - ۰۲:۳۰:۳۲
|
کد خبر: ۳۴۹۹۱۸

عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران از استمرار سياست‌هاي قبلي تخصيص ارز و عدم تغيير محسوس در فرآيندهاي اجرايي مربوط به آن خبر داد.

عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران از استمرار سياست‌هاي قبلي تخصيص ارز و عدم تغيير محسوس در فرآيندهاي اجرايي مربوط به آن خبر داد. به گزارش اتاق بازرگاني تهران، احمدرضا فرشچيان تاكيد كرد: با وجود ارايه پيشنهادات مختلف از سوي بخش خصوصي و اظهار سخناني از سوي دولت مبني بر تسهيل فضاي كسب‌وكار، سياست‌هاي تجاري كه عمدتاً به منظور مديريت منابع ارزي اعمال مي‌شود، سرعت فرآيندهاي تجاري را كاهش داده و منجر به كندي انجام اين فرآيندها شده است.

عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: هرچند سامانه‌اي جديد براي بهينه‌سازي روند تخصيص ارز معرفي شده، اما اين سامانه هنوز رسميت نيافته و به گفته مسوولان مربوطه در حال اصلاح است. در عمل، شرايط تخصيص ارز همانند گذشته ادامه دارد.

او با اشاره به وضعيت واردات كالا در سه‌ماهه اول و دوم سال جاري گفت: سهميه‌هاي مربوط به سه‌ماهه اول و دوم امسال باز شده و بسياري از فعالان اقتصادي در حال ثبت سفارش هستند، اما تخصيص ارز همچنان با همان صف پنج تا شش‌ماهه مواجه است. حتي تخصيص‌هاي مربوط به واردات برخي كالاها از دي، بهمن و اسفند سال گذشته، هنوز تعيين‌تكليف نشده است. عضو هيات نمايندگان اتاق تهران با اشاره به پيگيري‌هاي بخش خصوصي در زمينه بهبود فرايندهاي تجاري بيان كرد: پيشنهادهايي براي تسهيل واردات از سال گذشته ارايه شد و در نهايت پيش از شب عيد، وزارت صمت با آن موافقت كرد تا سهميه‌ها كاهش نيابد. اما هنوز در اجرا شاهد تغيير محسوسي نيستيم. فرشچيان در بخش ديگري از سخنان خود به بازار مبادله ارز نيز اشاره كرد و گفت: وضعيت بازار مبادله بر اساس اصلاحات پيشنهادي بخش خصوصي مقداري بهبود يافته اما اين اصلاحات هنوز به‌صورت كامل عملياتي نشده است. تالار دوم نيز براي مبادله ارز اشخاص ايجاد شده تا معاملات به‌صورت توافقي انجام شود، اما روند اجرايي هنوز به مرحله تثبيت نرسيده و گروه‌بندي كالاها براي انتقال به اين بازار نيز نهايي نشده است. با اين شرايط، تنها سرعت فرآيندهاي تجاري كاهش يافته و به جاي تسهيل، نوعي كندي در انجام فرآيندها ايجاد مي‌شود.