برخورد جدي با مشتركان پرمصرف آب
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران بر عزم جدي شركت آبفاي استان تهران براي مقابله و برخورد با افرادي كه قطرههاي ارزشمند آب را براي مصارف اينچنيني هدر ميدهند، تاكيد و تصريح كرد: ديگر جاي مماشات وجود ندارد و اين شركت مطابق با اختيارات قانوني، در مقابل بدمصرفان و پرمصرفان و همچنين اشتراكها و استفادهكنندگان غيرمجاز برخورد قانوني بهعمل خواهد آورد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران بر عزم جدي شركت آبفاي استان تهران براي مقابله و برخورد با افرادي كه قطرههاي ارزشمند آب را براي مصارف اينچنيني هدر ميدهند، تاكيد و تصريح كرد: ديگر جاي مماشات وجود ندارد و اين شركت مطابق با اختيارات قانوني، در مقابل بدمصرفان و پرمصرفان و همچنين اشتراكها و استفادهكنندگان غيرمجاز برخورد قانوني بهعمل خواهد آورد.
بهگزار ش ايسنا، محسن اردكاني اعمال جريمه و تعرفههاي پلكاني و ايجاد محدوديتهاي مقطعي براي بدمصرفان و پرمصرفان را قطعي خواند و گفت: ضمن تشديد فعاليت همياران آب و گروههاي نظارتي شركت آبفاي استان تهران براي شناسايي و معرفي افرادي كه در محيطهاي عمومي به بدمصرفي تظاهر ميكنند، از شهروندان نيز درخواست ميشود به منظور دفاع از حقوق فردي و اجتماعي خود، مصاديق بدمصرفي را در صورت مشاهده به سامانه ۱۲۲ اعلام كنند.
مديرعامل شركت آبفاي استان تهران با يادآوري چندباره شرايط سخت كمآبي، راهكارهايي را براي گذر از اين شرايط و صرفهجويي عمومي حداقل ۲۰ درصدي برشمرد و گفت: با توجه به اعمال مديريت فشار در شبكه توزيع، از تمامي مشتركان بهويژه ساختمانها و مجتمعهاي داراي بيش از دو طبقه درخواست ميشود نسبت به نصب مخزن و تعبيه پمپ پس از آن همكاري و اقدام كنند.
وي همچنين تهيه و نصب تجهيزات كاهنده مصرف بر روي خروجي شيرآلات و سردوشهاي كاهنده را دستكم ۳۰ درصد در كاهش مصارف آب موثر دانست و افزود: با انجام روشهاي ساده ديگري نظير قرار دادن يك بطري پر از آب در داخل فلاشتانكها، استفاده از ظرفيت كامل ماشينهاي لباسشويي و ظرفشويي و شستشوي خودرو با يك سطل آب يا كارواشهاي داراي سامانه بازچرخاني آب، تجهيز استخرهاي خانگي به اين سامانهها و نظافت حياط و معابر عمومي با جارو ميتوان شرايط كمآبي را بدون ايجاد محدوديتهاي ناگزير سپري كرد.
او در عين حال از مديريت فشار شبكه به عنوان راهكاري جهت توزيع همگن و عادلانه آب در بين تمامي مشتركان و شهروندان تهراني نام برد و تصريح كرد: ممكن است اعمال اين مديريت، موجب محدوديتهاي مقطعي بهويژه در ساعتهاي اوج مصرف در شبكه آب برخي واحدهاي مسكوني و خانگي شود كه ضمن پوزش، از اينگونه مشتركان درخواست ميشود نسبت به تهيه مخزن و پمپ تدبير كنند.
وي با اعلام اينكه حجم بارندگيهاي استان تهران از ابتداي سال آبي جاري تاكنون حدود ۴۸ درصد در مقايسه با دوره مشابه درازمدت كاهش يافته است، گفت: اين استان براي پنجمين سال پياپي خشكسالي را تجربه ميكند كه رويدادي بيسابقه در مطالعههاي اقليمي و هواشناسي و داشتههاي آماري است.
وي ميزان بارشهاي استان تهران را در دوره آماري درازمدت، بهطور متوسط سالانه ۲۸۰ ميليمتر اعلام و تصريح كرد: اگرچه استان تهران در چهار سال گذشته بارشهاي كمتري را در مقايسه با دوره آماري درازمدت تجربه كرده و در طول اين چهار سال اغلب ميانگين بارش به كمتر از ميانگين نرمال رسيده بود، اما امسال را ميتوان استثناييترين سال به لحاظ شدت خشكسالي و كمبارشي در تاريخ ۶۰ سال اخير نام برد.
بهگفته وي، در شرايطي كه حدود ۱۰ ماه از سال آبي جاري سپري شده و تنها دو ماه گرم تا پايان اين سال باقي است، اما ميانگين بارشهاي استان تهران در اين مدت به ۱۴۹ ميليمتر رسيده كه بسيار كمتر از سال گذشته است. اردكاني وضعيت كنوني ذخاير سدها و حتي سفرههاي زيرزميني تامينكننده آب تهران را بهشدت متاثر از شرايط خشكسالي پنج سال اخير و بهويژه سال آبي جاري دانست و افزود: هماكنون ميزان ذخاير آبي موجود در سدهاي تهران به پايينترين سطح رسيده است و شرايط سفرههاي زيرزميني نيز بهگونهاي است كه در صورت خارج شدن سدهاي تهران از مدار بهرهبرداري، اين سفرهها براي تامين آب شهروندان اكتفا نميكند.
وي با بيان اينكه در سالهاي گذشته تمامي طرحها و ظرفيتهاي تامين آب براي استان تهران شناسايي، مطالعه، امكانسنجي، اجرا و به بهرهبرداري رسيده و تعداد انگشتشماري طرح و پروژه ديگر در حال اجراست، اظهار كرد: به بيان ديگر، ظرفيت قابل دسترس ديگري در پيرامون تهران وجود ندارد كه بتوان بهراحتي از آن براي تامين آب استفاده كرد.
اردكاني افزود: بنابراين دردسترسترين راه براي تامين پايدار آب تهران، مديريت مصرف آب با بهكارگيري روشهاي فني و مهمتر از آن همراهي و همكاري مشتركان و شهروندان تهراني است. زنگ خطر كمآبي سالهاست كه به صدا درآمده و اين شركت در سه سال اخير به صورت مداوم و مستمر، چالش كمآبي را گوشزد و رفع اين چالش را مستلزم عزم و همكاري جمعي و همگاني اعلام كرده است.
وي با قدرداني از تمامي دستگاهها و شهرونداني كه در سالهاي اخير براي رفع اين چالش همراهي و همكاري كردهاند، گفت: به عنوان مثال، ميزان مشتركان بدمصرف شركت آبفاي استان تهران از ۹ به ۶ درصد كاهش يافته است اما وجود حتي يك مشترك بدمصرف در شرايط سختي كه هر قطره آب ارزش حياتي دارد، مطلوب نيست و همه شهروندان بايد در اين زمينه مسووليت جدي احساس و همكاري كنند.
مديرعامل شركت آبفاي استان تهران با بيان اينكه آب كالايي قابل توليد نيست كه بتوان حتي با سرمايهگذاري هنگفت آن را توليد كرد، افزود: بايد خود را با شرايط خشكسالي و تغيير اقليم سازگار كنيم و اين سازگاري زماني كارساز خواهد بود كه تكتك شهروندان نسبت به هدررفت حتي يك قطره آب حساس باشند. وي تصريح كرد: هر شهروند بايد خود را به عنوان يك هميار آب در مقابل هدررفت و استفاده از اين كالاي حياتي در موارد غيرضروري ازجمله شستشوي حياط، معابر، خودروها و نظير آن ذيربط و ذينفع دانسته و افراد بدمصرف و پرمصرف را به رعايت الگوي مصرف دعوت و توصيه كند چراكه سكوت در مقابل چنين رفتارهايي، به زيان همگان خواهد بود.