هشدار كانون كارگردانان سينما به مخالفان يك فيلم
كانون كارگردانان سينماي ايران با محكوم كردن تلاشها براي توقف اكران فيلم «پيرپسر» با ابراز اميدواري براي اكران ديگر فيلمهاي پشت سد توقيف متني را منتشر كرد.
كانون كارگردانان سينماي ايران با محكوم كردن تلاشها براي توقف اكران فيلم «پيرپسر» با ابراز اميدواري براي اكران ديگر فيلمهاي پشت سد توقيف متني را منتشر كرد.
به گزارش ايسنا، در روزهاي گذشته برخي اظهارنظرهاي تند در فضاي مجازي در نقد فيلم «پير پسر» اكتاي براهني تا جايي پيش رفت كه با ادبياتي عجيب وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي را نيز نشانه گرفت. اين جريان به فشارهايي براي تلاش در توقف اكران فيلم منتهي شده كه با واكنشهاي صنوف مختلف سينمايي نيز همراه شده است. صنوف تهيهكنندگان، انجمن سينماداران و كانون پخشكنندگان به اين وضعيت معترض شده و از اكران فيلم حمايت كردند.
آنها در بيانيهاي خواستار برقراري وفاق و وحدت ملي با بر هم نزدن امنيت روحي، رواني و حرفهاي اهالي فرهنگ و هنر شدند و ناسزاگوييهاي اخير نسبت به اين فيلم را نشانهاي براي تضعيف دولت و باجخواهيهاي پس پرده دانستند. جمعه ۲۷ تيرماه كانون كارگردانان سينماي ايران نيز بيانيهاي را با حمايت از اكران اين فيلم منتشر كرده و نسخهاي از آن را دراختيار ايسنا قرار داده است.
در اين بيانيه آمده است: «سينماي اجتماعي ايران چندي است كه با اكران فيلم «پيرپسر» رونقي دوباره گرفته و عليرغم موضوع خاص و زمان طولاني فيلم، در كمال تعجب تماشاگران زيادي را به سالنهاي سينما جذب كرده است ولي طبق معمول گروهي از سيهفكران ضد سينما و هنر از استقبال مردم عصباني شدند و شروع به عربدهكشي كردند و شرمتان باد كه چنين تبر بر تن خسته سينماي اجتماعي ميزنيد. سينماي اجتماعي در چند سال گذشته و خصوصا در دولت قبل با موجي از توقيف و مميزي و تشكيل پروندههاي قضايي براي سينماگران روبهرو شد كه نتيجه آن قهر انبوه تماشاگران مشتاق اين سينما از سالنها و قهر كارگردانان جوان و خوشفكري شد كه ديگر به مجوزهاي سينمايي اهميتي ندادند و پرشور و خلاقانه فيلمهاي خود را ساختند و در نتيجه آن سياستها، سبد اصلي فروش سينما فقط و فقط متعلق به فيلمهاي كمدي عامهپسند شد. كانون كارگردانان سينماي ايران ضمن محكوم كردن تلاشها براي توقف اكران اين فيلم، حمايت خود را از فيلم «پيرپسر» و كارگردان جوان و خوشفكر آن آقاي اكتاي براهني اعلام ميكند.» در بخشي از اين بيانيه از برخي رفتارها به عنوان «رفتارهاي تند» نام برد شده است و هشدار داده شده است كه «دوره اينگونه رفتارها با اهداف سياسي و جناحي در سينما رو به اتمام است.»