معاون اول رييس‌جمهور:

از درگيري‌هاي سياسي نتيجه‌اي حاصل نمي‌شود

۱۴۰۴/۰۴/۲۸ - ۰۲:۱۳:۰۱
|
کد خبر: ۳۴۹۷۰۱

معاون اول رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه دولت چهاردهم و رييس‌جمهور نگاه به اساتيد و نخبگان دارد و براي بهره‌گيري از نظرات اين بخش از جامعه همواره اعلام آمادگي كرده است، تصريح كرد: دولت علاوه بر بهره‌گيري از پيشنهادهاي نخبگان و دلسوزان معتقد است كه اگر نظرات آنان كاربردي است، مي‌توانند وارد ميدان عمل شوند.

معاون اول رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه دولت چهاردهم و رييس‌جمهور نگاه به اساتيد و نخبگان دارد و براي بهره‌گيري از نظرات اين بخش از جامعه همواره اعلام آمادگي كرده است، تصريح كرد: دولت علاوه بر بهره‌گيري از پيشنهادهاي نخبگان و دلسوزان معتقد است كه اگر نظرات آنان كاربردي است، مي‌توانند وارد ميدان عمل شوند.

محمدرضا عارف در جلسه‌اي با كميسيون اقتصادي مجمع وزيران ادوار با اشاره به اينكه در جنگ ۱۲ روزه و ميدان رزم چهره‌هاي برجسته و از هر نظر شايسته به همراه اساتيد بزرگي را از دست داديم، اما در تهاجم تحميلي كه ما شروع نكرديم در چند جبهه نظامي، اجتماعي و اقتصادي پيروز شديم، گفت: روز اول فعاليت دولت چهاردهم با ترور شهيد هنيه به عنوان مهمان عزيز دولت شروع شد و در همان ابتداي كار دولت به اين جمع‌بندي و راهبرد رسيديم كه بايد آرامش جامعه حفظ شود، اما دولت در وضعيت جنگي قرار گيرد بنابراين راهبرد اداره كشور در وضعيت جنگي به ويژه بخش اقتصادي با سناريوهاي مختلف تدوين شد.

عارف افزود: راهبرد نظام مذاكره بود كه به راهبرد درستي رسيديم و در چارچوب سياست‌ها و منويات مقام معظم رهبري در اين بخش حركت كرديم و كشور وارد مذاكره شد كه در ميانه مذاكرات جنگ به ما تحميل و مشخص شد كه دشمنان به قصد براندازي آمده‌اند. معاون اول رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران توسط دشمنان به پروژه‌اي سياسي تبديل شد، به انتخاب فرماندهان نظامي كشور بعد از تجاوز رژيم صهيونيستي به كشور اشاره كرد و گفت: انتخاب يك مدير در دستگاه هفته‌ها زمان مي‌برد، اما ظرف ۱۰ روز جنگ تحميلي بخش دفاعي كشور پس از دست دادن سرداران خود به همان سياق قبلي ادامه كار داد. البته شهدايي كه از دست داديم بهترين‌ها بودند، اما جايگزين‌ها ظرف كمتر از ۱۰ ساعت عمليات موفق انجام دادند. وي ادامه داد: دشمنان تحليلي داشتند كه در روز دوم جنگ مردم به ميدان مي‌آيند و روز سوم ايران براي تسليم به مذاكره مي‌رود اما ديديم چه اتفاقي افتاد و تحليل‌هاي آنها اشتباه از آب درآمد. معاون اول رييس‌جمهور تصريح كرد: مردم در ميدان اقتصادي موفق شدند و تغييرات فروش فروشگاه‌ها در جنگ ۱۲ روزه ۲۰ درصد بود كه برخلاف تصور هيچ هجومي به هيچ‌وجه به فروشگاه‌ها نشد و تنها صف بنزين تشكيل شد كه اين امر نيز تابع قوانين اقتصادي عرضه و تقاضاست، اما در همين صفوف بنزين نيز مردم ظرفيت خود را نشان دادند كه بي‌نظير بود و همچنين كمبود كالاها در برخي استان‌ها بلافاصله جبران شد.
وي تاكيد كرد: مردم فرماندهان و سرداران جبهه اقتصادي بودند تا جايي كه كسبه و مردم داوطلبانه كمك مي‌كردند و كالاها به قيمت خريد يا رايگان به فروش مي‌رسيد.
عارف با اشاره به جلسات مختلف خود با برخي جناح‌هاي سياسي كشور براي بهره‌گيري از نظرات نخبگاني آنها افزود: هيچ حزب، گروه يا مجمعي جز انتقاد حتي يك نامه يك صفحه‌اي ننوشتند كه پيشنهاد اجرايي داده باشد يا تنها شعار و رهنمود داده شد كه اين رهنمودها زماني كه همراه با پيشنهاد عملياتي باشد، ارزشمند است. معاون اول رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه نياز به استفاده از نظرات نخبگان در كشور داريم، به راهبرد واگذاري اختيارات به استانداران و وزرا در قالب ۴ كارگروه در جنگ ۱۲ روزه اشاره و بيان كرد: از اين تصميم جواب خوبي گرفتيم و روز اول جنگ ساز و كار تصميم‌سازي و تصميم‌گيري در دولت مشخص و مصوبات ارايه شده در كارگروه‌ها سريعا اجرايي شد. وي ادامه داد: در جنگ تحميلي نگران بنادر بوديم و با اختيار ويژه‌اي كه داديم حجم تخليه بنادر دو برابر متوسط سال شد كه در اين مسير همه نهادهاي امر به دليل اختيارات همكاري كردند و حتي كالايي تخليه شد كه ثبت سفارش نشده بود.
عارف با تاكيد بر اينكه راهبرد دولت اين است كه با بخش‌هاي فعال اقتصادي جلسات مختلف براي ارايه راهكار و روايت همراه با آسيب‌شناسي از جنگ ۱۲ روزه برگزار شود، ادامه داد: اولين گزارش روايت ۱۲ روزه در جلسه دولت ارايه شده است كه ظرف هفته‌هاي آينده اجرايي مي‌شود كه در كنار آن از توصيه‌هاي صاحب نظران، مسوولان و وزراي قبلي در كشور استفاده مي‌كنيم. معاون اول رييس‌جمهور با تاكيد بر اينكه راهي جز بهره‌گيري از همه نيروهاي زبده و جوانان نداريم، افزود: راهبرد اصلي حفظ سرمايه اجتماعي است كه در انتخابات گذشته رياست‌جمهوري همه جريانات تلاش كردند و حداكثر ۱۰ درصد در دور دوم به مشاركت انتخاباتي اضافه شد و ۵۰ درصد در صحنه حاضر نشدند، اما همين ۵۰ درصد در جنگ ۱۲ روزه آمدند و حضور آنان در جبهه جنگ موثرتر بود و نقش آفريني كردند كه اين سرمايه بايد حفظ شود. وي خاطرنشان كرد: اتحاد ملي كه مقام معظم رهبري نيز بارها تاكيد كرده‌اند، ميثاق يكايك ماست كه بايد در عمل و نه حرف و بيانيه باشد و ۴۰ سال به يكديگر پاسخ داديم اما نتيجه‌اي نداد. مردم در جنگ۱۲ روزه اعلام كردند ما وحدت و انسجام مي‌خواهيم و وظيفه دولت اين است كه در راس اين اتحاد به جلو حركت كند.
معاون اول رييس‌جمهور با بيان اينكه در يك آسيب‌شناسي كلي به اين نتيجه رسيديم كه بايد تحولي در كشور داشته باشيم، تصريح كرد: بسياري از سازوكارهاي دهه ۶۰ كه الزامي بود، شايد امروز ضرورتي ندارد و حتي بايد عكس آن عمل شود. عارف با طرح اين پرسش كه الان چه تحول و چه اولويت‌هايي نياز داريم، گفت: از نظر دولت اقتصاد و معيشت مردم در اولويت همه برنامه‌ها و يك اصل است كه همه برنامه‌هاي دولت پيوست معيشتي دارند و در قالب كالا برگ‌هاي الكترونيكي يا تثبيت قيمت‌ها پيگيري شده است و اميدواريم كساني كه نقد مي‌كنند به اين اقدامات دولت نيز توجه كنند. معاون اول رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: در برنامه هفتم پيشرفت كه ميثاق اجرايي دولت است و در ماده ۴۸ اين قانون آزادسازي قيمت‌ها ديده شده است اما با توجه به شرايط كنوني با هماهنگي سران قوا موقتا تصميماتي ضروري و فراقانوني براي مديريت صحيح و سريع كشور در اين ۱۲ روز گرفتيم . عارف گفت: برخي معدود شركت‌ها با سوءاستفاده از شرايط جنگ قيمت‌ها را افزايش دادند كه دولت تصميم‌هاي لازم را در اين خصوص اتخاذ كرد كه اين كارشكني شركت‌ها اخلال در بازار است البته بخش‌هاي اقتصادي ديگر در اين جنگ حتي كالاهاي خود را ۱۰ درصد زير قيمت نيز به فروش مي‌رساندند. وي با اشاره به برخي سودجويي‌هاي دلالان در بازار كالاهاي اساسي و خوراكي تاكيد كرد: آيا حكومت و دولت حق برخورد با اين اقدامات را ندارد؟ بايد با اين واسطه‌ها و دلال‌ها كه كالاهاي خوراكي و مورد نياز مردم را از كشاورزان جمع‌آوري كرده‌اند، برخورد شود.

وي با بيان اينكه از نخبگان و مسوولان و وزراي ادوار در طول ۴۰ سال گذشته درخواست مي‌كنيم به دولت راهكار بدهند، ادامه داد: دولت از بدنه همين بخش كشور است و ما ادعايي نداريم كه اعضاي دولت برتر هستند، چراكه با سازوكارهايي براي اين مناصب انتخاب شده‌اند و حال بايد مسائل كشور حل شود كه بايد به ما راهكار بدهيد و آمادگي كامل داريم و اين وظيفه دولت است كه به نظرات نخبگان و مسوولان دوره‌هاي گذشته توجه كند.
معاون اول رييس‌جمهور تاكيد كرد: بايد فضاي آرام جامعه را حفظ كنيم، چراكه سرمايه اجتماعي پشتوانه پيروزي در همه جبهه‌هاست و اگر امروز اعلام مي‌كنيم كه در ميدان اقتصادي پيروز شديم به دليل حضور مردم بود و ما در دولت تنها كارگزار بوديم.

وي با تاكيد بر اينكه امروز يك صدا از ايران و نظام به گوش مي‌رسد، تصريح كرد: از درگيري‌هاي سياسي نتيجه‌اي حاصل نمي‌شود از همه اساتيد و صاحب‌نظران خواهش داريم كه به دولت كمك كنيد كه براي حفظ اين سرمايه اجتماعي چه اقداماتي انجام شود و قطعا به رهنمودهاي شما عمل مي‌كنيم و مساله همراه با راهكار مي‌خواهيم.
عارف همچنين به حضور مردم در تمام صحنه‌هاي نهضت اسلامي و تاريخ انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: نگاه امام اين بود كه خود را كارگزار مردم مي‌دانستند.
وي اضافه كرد: اميدواريم با مذاكره و در چارچوب اصول كشور به نتيجه برسيم. معتقديم استفاده از فناوري‌ها و توسعه و توليد علم حق همه انسان‌ها و كشورهاست و فناوري گزينشي نيست. البته كاربرد غير اخلاقي از فناوري‌ها در قاموس سياسي ايران وجود ندارد.