
آژیر قرمز سدهای تهران
بررسی وضعیت منابع آبی استان تهران نشان میدهد که شرایط سدهای تأمینکننده آب شرب پایتخت، نسبت به سالهای گذشته دستخوش تغییراتی قابل توجه شده است. تازهترین ارزیابیها حاکی از آن است که سهم قابل استفاده از مخازن سدهای استان در سطحی پایینتر از معمول قرار دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان - بر پایه دادههای رسمی، حجم فعلی آب ذخیرهشده در سدهای تهران به حدود ۱۴ درصد ظرفیت مخازن رسیدهاست؛ رقمی که در مقایسه با سال گذشته و میانگین درازمدت، کاهش چشمگیری را نشان میدهد. این کاهش، همراستا با افت بارندگیهای فصلی و سالانه در استان ارزیابی میشود.
به گفته مسوولان، تهران برای پنجمین سال پیاپی شرایطی کمبارش را پشت سر میگذارد. میزان بارندگی ثبتشده از ابتدای سال آبی جاری، رقمی نزدیک به ۱۵۳ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته است. فصل بهار که معمولاً یکی از مقاطع مؤثر در افزایش روانابها و پر شدن مخازن بهشمار میرود، امسال نیز بارندگی چشمگیری نداشته و ثبت بارشها در اردیبهشت ماه نشان میدهد این ماه با کاهش بیش از ۹۰ درصدی نسبت به متوسط درازمدت روبهرو بوده است.
در همین حال، افت سطح آبهای سطحی و زیرزمینی در سطح استان نیز به عنوان یکی از نشانههای تداوم خشکسالیهای سالهای اخیر مطرح شده و بر اساس تحلیل روندها، سال جاری در زمره سالهای با کمترین ورودی آب به مخازن سدها قرار گرفته است.
تا جایی که عباس علیآبادی - وزیر نیرو اعلام کرد که ممکن است ما تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم و به ترتیب لتیان، لار و کرج از مدار خارج شوند.