واحدهای تولیدی استان تهران در کانون حمایت
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در گفتوگو با ایلنا و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «درخواست واحدهای تولیدی و صنایع بعد از جنگ ۱۲ روزه از سازمان صمت چیست؟» گفت: ما بعد از جنگ ۱۲ روزه با دو مدل واحد تولیدی روبرو بودیم. یکسری واحدهای تولیدی مستقیم یا غیرمستقیم در جنگ آسیب دیدند. یکسری واحدهای تولیدی نیز متاثر از شرایط جنگی در بحث فروش، بدهی بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و... دچار خسران شدند.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در گفتوگو با ایلنا و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «درخواست واحدهای تولیدی و صنایع بعد از جنگ ۱۲ روزه از سازمان صمت چیست؟» گفت: ما بعد از جنگ ۱۲ روزه با دو مدل واحد تولیدی روبرو بودیم. یکسری واحدهای تولیدی مستقیم یا غیرمستقیم در جنگ آسیب دیدند. یکسری واحدهای تولیدی نیز متاثر از شرایط جنگی در بحث فروش، بدهی بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و... دچار خسران شدند. محمود سیجانی، با اشاره به بسته حمایت تولید که ازسوی وزارت صمت ابلاغ شده است، در مورد جزییات این بسته حمایتی گفت: ما در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، این بسته را برای همه واحدها؛ چه واحدهایی که آسیب دیدهاند و چه واحدهایی که متاثر از شرایط جنگ بودند، دیدیم. در این بسته برای این دو گروه از واحدهای تولیدی، حمایتهای گمرکی، بانکی، مالیاتی و تامین اجتماعی لحاظ شده است. سیجانی افزود: بحث تامین مالی و ارزی هم جزو مواردی است که بر حسب کالاها و نوع واحدهای تولیدی پیگیری میکنیم و اولویتبندی خواهیم کرد.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در پاسخ به این سوال که «بسته حمایت از تولید قرار است از چه زمانی اجرایی شود؟» گفت: این بسته ابلاغ شده است. گام اول اجرای این بسته، شناسایی واحدهای تولیدی بوده که شناسایی را انجام دادهایم؛ بنابراین بهزودی عملیاتی خواهیم کرد. سیجانی افزود: گرچه واحدهایی شناسایی شده که به صورت مستقیم در جنگ آسیب دیدهاند و این واحدها مورد حمایت قرار میگیرند؛ اما واحدهایی نیز هستند که در بحث فروش و تامین مواد اولیه و تعطیلی و عدم ایفای تعهدات در بحث ارز و صادرات قطعا دچار مشکلاتی شدهاند که آنها هم در بحث تنفس، استمهال وام بانکی و بخشودگی جرایم دیده خواهند شد.حشمتالله عسگری، معاون اقتصادی استاندار تهران نیز در گفتوگو با ایلنا در مورد جزئیات بسته حمایت از واحدهای تولیدی گفت: با توجه به شناخت میدانی از مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی در ایام جنگ و پس از آن، لازم بود دولت تصمیماتی بگیرد. بنابراین، وزارت صمت به سرعت با همکاری سایر وزارتخانهها طرحی را آماده کرد و به کمیسیون امور زیربنایی و صنعت هیأت دولت و کمیسیون اقتصاد به صورت مشترک پیشنهاد داد که در دولت تصویب و ابلاغ شد. معاون اقتصادی استاندار تهران با بیان اینکه این بسته، بسته کاملی است و حوزه تامین اجتماعی و مالیاتی و هم موضوع همراهی در تمدید چکهای برگشتی را در برمیگیرد، گفت: بسیاری از چکهای فعالان حوزه تولید در طول ۱۲ روز جنگ برگشت خورد. در این بسته علاوه بر اینکه چکها تمدید شده، مسائلی از این دست دیده شده که به تنفس واحدهای تولیدی کمک میکند. وی خاطرنشان کرد: اگرچه این بسته ویژه سراسر کشور است؛ اما از واحدهای تولیدی و صنایع استان تهران بیشتر از استانهای دیگر حمایت خواهد شد زیرا این استان در کانون جنگ بود. علاوه بر آن، واحدهای بزرگتر در استان تهران تحت تاثیر این مسائل قرار گرفتند و این واحدها کل کشور را پشتیبانی میکنند و به طور طبیعی در اولویت توجه هستند.