فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي برنج ۸۰ هزارتوماني را ۳۰۰ هزار مي‌فروشند متولي كيست؟

انتقاد از نوري قزلجه بالا گرفت

۱۴۰۴/۰۴/۲۶ - ۰۳:۱۵:۰۵
|
کد خبر: ۳۴۹۵۶۸

نماينده مردم آستانه اشرفيه مي‌گويد: «فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي با خريد برنج از كشاورزان به قيمت ناعادلانه ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان و فروش همان برنج به قيمت ۳۰۰ هزار تومان، هم به كشاورزان ظلم مي‌كنند و هم جيب مردم را در خلأ نظارتي دستگاه‌هاي دولتي خالي مي‌كند، اما متأسفانه نظارتي از سوي وزارت صمت، جهاد كشاورزي و ستاد تنظيم بازار مشاهده نمي‌كنيم.» 

نماينده مردم آستانه اشرفيه مي‌گويد: «فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي با خريد برنج از كشاورزان به قيمت ناعادلانه ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان و فروش همان برنج به قيمت ۳۰۰ هزار تومان، هم به كشاورزان ظلم مي‌كنند و هم جيب مردم را در خلأ نظارتي دستگاه‌هاي دولتي خالي مي‌كند، اما متأسفانه نظارتي از سوي وزارت صمت، جهاد كشاورزي و ستاد تنظيم بازار مشاهده نمي‌كنيم.» 

ابراهيم نجفي، با اشاره به ضرورت حمايت از كشاورزان گفت: براي حمايت از كشاورز ابتدا بايد الگوي كاشت در كشور رعايت شود. بي‌ترديد اگر به كشاورزان استان‌هاي شمالي كشور بها داده شود و قيمت‌گذاري مناسبي انجام بگيرد، مشكلات فعلي به وجود نمي‌آيد. 

به گزارش دانشجو، وي افزود: هم‌اكنون فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي برنج را از كشاورزان كيلويي ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان خريده و امروز همان برنج را حدود ۳۰۰ هزار تومان مي‌فروشند، اما متأسفانه نظارتي از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزي و ستاد تنظيم  بازار مشاهده  نمي‌كنيم. 
عضو كميسيون عمران مجلس با اشاره به راهكارهاي حل اين مشكل گفت: اگر در قانون بودجه ۱۰ هزار ميليارد تومان اعتبار براي سازمان تعاون روستايي در نظر بگيريم، مي‌توانيم بازار را تنظيم كنيم. شركت بازرگاني دولتي با ۱۵۰ هزار تن ذخيره استراتژيك مي‌تواند برنج كشاورزان را خريداري و در زمان مناسب عرضه كند تا قيمت كنترل شود. 
نجفي با انتقاد از عملكرد فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي تأكيد كرد: اين فروشگاه‌ها در هر زمان كه تصميم بگيرند با جلوگيري از عرضه برنج، دولت را تحت فشار قرار مي‌دهند تا مجوز واردات با ارز ترجيحي بگيرند. اين اقدام هم به توليدكننده آسيب مي‌زند و هم مصرف‌كننده را ناراضي مي‌كند. 
نماينده مردم آستانه اشرفيه در مجلس در ادامه به واردات غيرقانوني برنج اشاره كرد و گفت: در حالي كه قانون ممنوعيت واردات برنج در ماه‌هاي نزديك به برداشت (مرداد تا آبان) وجود دارد، معاون اول رييس‌جمهور اعلام كرده موانع واردات برداشته شده است. اين در حالي است كه هم‌اكنون زمان برداشت برنج است و دولت بايد از ذخاير استراتژيك استفاده مي‌كرد. معاون اول رييس‌جمهور در جايگاه لغو قانون نبوده و اين امر به كشاورزان آسيب مي‌زند.  وي در پايان خاطرنشان كرد: تنها راه‌حل، حمايت مستقيم از كشاورزان است تا هم قيمت مناسب به كشاورزان پرداخت شود و هم بازار تنظيم شود.

در همين حال، حاجي‌پور سخنگوي كميسيون كشاورزي، آب، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس در تذكري خطاب به رييس‌جمهوري نيز گفت: يك روز شما در همين صحن علني مجلس بوديد و در راستاي حقوق مردم فرياد مي‌زديد. امروز زمان برداشت برنج است، ما قانون مصوب كرديم كه دو ماه قبل از برداشت برنج و دو ماه بعد از آن در راستاي منويات مقام معظم رهبري براي حمايت از توليدات داخلي، واردات برنج نداشته باشيم و برنج‌هاي وارداتي توزيع نكنيم اما نتوانستيد مديريت كنيد.
وي خطاب به وزير جهادكشاورزي، اظهار كرد: متولي توليد بخش كشاورزي كيست؟ چه كسي بايستي فرزندان و توليدكنندگان خود را حمايت كند؟ اگر در توليد محصول گندم به درجه خودكفايي رسيديم و اين موضوع توسط وزير و نماينده از پشت تريبون اعلام مي‌شود اما كشاورزان با اعتقادات خود و ايماني كه درعرصه توليد دارند، تلاش مي‌كنند.
حاجي پور گفت: ما مي‌خواهيم از برنج‌كاران حمايت كنيد. چه كسي بايد از آنها حمايت كند؟ جز اينكه آقاي وزير كشاورزي بايد فرياد بزنيد و حمايت كنيد؟ چرا به جاي حمايت از توليدكنندگان و برنج‌كاران، برنج وارد مي‌كنيد؟ مقام معظم رهبري بر ضرورت حمايت از توليدات داخلي تاكيد كردند اما شما مديريت بلد نيستيد.
وي عنوان كرد: ما در بحث مديريت به ۸۰۰ تُن برنج وارداتي نياز داريم، چرا اين گونه مديريت مي‌كنيد و توليدكنندگان و برنج‌كاران را ذليل مي‌كنيد؟
سخنگوي كميسيون كشاورزي، آب، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: الان فصل برداشت برنج است؛ آقاي رييس‌جمهور! آقاي عارف معاون اول! اين هم يك نوع جنگي است كه با توليدكنندگان مي‌كنيد؛ شما بايستي از توليدكنندگان حمايت كنيد اما به دنبال واردات هستيد. به خودتان بياييد. در زمان جنگ همه بايستي حامي توليدكنندگان و در كنار آنها باشيم.