نفت با تقاضاي تابستاني صعودي شد
قيمت نفت در معاملات آسيايي روز چهارشنبه، از دورنماي تقاضاي تابستاني قويتر در بزرگترين اقتصادهاي جهان حمايت يافت و صعود كرد.

قيمت نفت در معاملات آسيايي روز چهارشنبه، از دورنماي تقاضاي تابستاني قويتر در بزرگترين اقتصادهاي جهان حمايت يافت و صعود كرد.
به گزارش ايسنا، بهاي معاملات نفت برنت با ۳۶ سنت معادل ۰.۵ درصد افزايش، به ۶۹ دلار و هفت سنت در هر بشكه رسيد. بهاي معاملات وست تگزاس اينترمديیت امريكا با ۴۷ سنت معادل ۰.۹ درصد افزايش، به ۶۶ دلار و ۹۹ سنت در هر بشكه رسيد.
قيمت نفت در دو روز گذشته كه بازار پس از تهديد ترامپ براي اعمال تعرفه بر خريد نفت روسيه، احتمال اختلال عرضه را كم اهميت تلقي كرده بود، نزولي شده بود.
توليدكنندگان بزرگ نفت به نشانههاي رشد اقتصادي بهتر در نيمه دوم سال اشاره ميكنند و دادههاي منتشره در چين هم رشد مستمر را نشان داده است.
تحليلگران شركت LSEG در يادداشتي اعلام كردند با اوج گرفتن سفرهاي تابستاني و فعاليت صنعتي، تقاضاي فصلي قوي در حال حاضر، نيروي صعودي براي قيمت نفت فراهم كرده است. مصرف بالاتر بنزين به خصوص در امريكا در تعطيلات اخير اين كشور، وجود تقاضاي قوي را بارز كرد و به جبران فشار نزولي ناشي از ذخاير رو به رشد و نگرانيهاي تعرفهاي كمك كرد.
دادههاي جديد نشان داد رشد اقتصادي چين در سه ماهه دوم امسال آهسته شده است، اما اين كندي كمتر از ميزان پيشبيني شده بود و تا حدودي نگرانيها نسبت به وضعيت بزرگترين واردكننده نفت جهان را برطرف كرد. همچنين آمار نشان داد پالايش نفت خام چين در ژوئن، ۸.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته كه نشانه تقاضاي قويتر براي سوخت است.
با اين حال، برخي اين بهبود قيمت را موقتي دانستند. پريانكا ساچدوا، تحليلگر بازار شركت «فيليپ نووآ» اظهار كرد تثبيت بازارهاي نفت پس از دو روز معامله پرنوسان، نتيجه اصلاح فني ملايم بوده و تغيير قابل ملاحظهاي در عوامل بنيادين بازار روي نداده است.
سرمايهگذاران بايد انتظارات تورمي و نرخ بهره در امريكا را زيرنظر داشته باشند، زيرا ترامپ همچنان به دنبال اعمال تعرفههاي گسترده است كه ميتواند تورمزا باشد و به تقاضا براي سوخت در ميان مدت لطمه بزند.
بر اساس گزارش رويترز، ساچدوا به گزارش ماهانه اوپك كه عملكرد بهتر اقتصاد جهاني در نيمه دوم سال را پيشبيني كرده بود، اشاره كرد و گفت: روايت اوپك همچنان خوشبينانهتر مانده است.
اوپك پيشبيني كرد رشد اقتصاد جهاني در سال ۲۰۲۵، به ۲.۹ درصد و در سال ۲۰۲۶، به ۳.۱ درصد برسد. پيشبيني اوپك از رشد تقاضاي جهاني براي نفت در سال ۲۰۲۵، نسبت به گزارش قبلي اين گروه، تغيير نكرد و همچنان انتظار دارد كه تقاضا ۱.۳ ميليون بشكه در روز رشد كند.