نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار برگزار شد

نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار برگزار شد

۱۴۰۴/۰۴/۲۵ - ۱۴:۳۰:۵۷
|
کد خبر: ۳۴۹۴۷۶

یکصد و بیست و هشتمین جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، یکصد و بیست و هشتمین جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار برگزار شد.
معاون طرح های آماری و آمار های ثبتی مرکز آمار ایران گفت: برای انجام سرشماری ثبتی مبنا، ابتدا باید داده‌های اداری دستگاه‌های اجرایی، وارد پایگاه اطلاعاتی مرکز آمار شود تا پس از انجام راستی آزمایی ریز داده‌ها، ثبت های آماری در چهار حوزه جمعیت، آدرس، فعالیت و املاک و مستغلات تهیه و تولید شود.
این جلسه با حضور فریبا سادات بنی‌هاشمی، معاون طرح‌های آماری و آمارهای ثبتی، آرش فاضلی، مدیر کل دفتر استاندارها و نظارت و ارزیابی طرح‌های آماری و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو این کمیسیون، در روز سه شنبه 24 تیر ماه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، سخنرانی علمی با موضوع "حکمرانی هوشمند سازی داده‌ها در برنامه‌ریزی و تصمیم سازی کلان کشور" توسط دکتر فرزاد اسکندری؛ عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی ارایه شد.
در این سخنرانی بر مدل‌سازی، مصور سازی، محاسبه شاخص‌های ناهمگن، تحلیل‌های چند متغیری، خوشه بندی و استاندارد سازی، یکپارچه سازی، همگن سازی و سازگاری داده‌ها در سامانه‌های هوشمند دستگاه‌های اجرایی، تاکید شد.
در ادامه این جلسه، خانم دکتر بنی هاشمی، با اشاره به اهمیت و ضرورت آموزش و آشنا سازی دستگاه‌های اجرایی با فرایند و روش‌های تولید و تحلیل داده و آمارهای رسمی، بر بهره گیری بیشتر از شیوه‌های هوشمند در فعالیت‌های مختلف آماری با استفاده از الگوریتم‌های تازه و یادگیری ماشین تاکید کرد.
معاون طرح‌های آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار با اشاره به مصوبه کارگروه تعامل پذیری دولت، مبنی بر تهیه گزارشی توسط مرکز آمار ایران، از وضعیت پایگاه‌های اطلاعاتی کشور در دستگاه‌های اجرایی، اظهار داشت: همکاران مرکز آمار برای بررسی و ارزیابی وضعیت ریزداده‌ها در سامانه‌های پایگاه‌های آماری دستگاه‌های اجرایی مرتبط با متغیرها و اقلام سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا 1405 ، به دستگاه‌های اجرایی مراجعه می‌کنند.
وی با بیان اینکه در زمینه تهیه و تولید شاخص‌های آماری جدید و مورد نیاز کشور لازم است با دستگاه‌های دولتی و همچنین بخش خصوصی کشور با زبان و ابزار آمار و از طریق انجام ارتباطات علمی و تخصصی در ارتباط باشیم، خاطر نشان کرد: در موضوع آمارهای کارگاه‌های صنعتی در کشور، با همکاری وزارت صمت و اتاق بازرگانی بر اساس ماده 6 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کارهای کشور باید اقدامات لازم را انجام دهیم.
 بنی هاشمی در ادامه تصریح کرد: برای انجام سرشماری ثبتی مبنا، ابتدا باید داده‌های اداری دستگاه‌های اجرایی، وارد پایگاه اطلاعاتی مرکز آمار شود تا پس از انجام راستی آزمایی ریز داده‌ها، ثبت های آماری در چهار حوزه جمعیت، آدرس، فعالیت و املاک و مستغلات تهیه و تولید شود.
شایان ذکر است، در این جلسه، گزارش فعالیت کمیته آمارهای بخش خصوصی توسط نماینده اتاق بازرگانی و تقدیر نامه اهتمام به پیاده سازی چارچوب مدیریت کیفیت آمارهای رسمی، توسط وزارت صمت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دریافت شد.