دليل اقبال به صندوقهاي اهرمي
امير نديري، مدير صندوق اهرمي نارنج اعلام كرد: به رغم شرايط فعلي، رويكرد ما حفظ آمادگي و چابكي صندوق است تا بتوانيم با تغيير شرايط بازار، به سرعت به سمت بازده بهتر حركت كنيم.
امير نديري، مدير صندوق اهرمي نارنج اعلام كرد: به رغم شرايط فعلي، رويكرد ما حفظ آمادگي و چابكي صندوق است تا بتوانيم با تغيير شرايط بازار، به سرعت به سمت بازده بهتر حركت كنيم. وي درباره وضعيت صندوقهاي اهرمي توضيح داد: ماهيت صندوقهاي اهرمي اين است كه در فازهاي صعودي بازار ميتوانند بازده مضاعف خلق كنند. در شرايط نوساني فعلي، طبيعي است كه شاهد احتياط سرمايهگذاران باشيم، اما به محض ايجاد روندهاي مثبت، اين ابزارها ظرفيت جذب سرمايه بالايي خواهند داشت. به گفته او، ابهاماتي همچون تنشهاي ژئوپليتيك و برخي نگرانيهاي اقتصادي، باعث شده فضاي معاملاتي همچنان تحت فشار باقي بماند، اما تحليلها نشان ميدهد با كاهش اين ريسكها، شرايط ميتواند به سرعت تغيير كند. مدير صندوق نارنج درباره روند ابطال واحدها گفت: «در هفته گذشته حدود ۲۰ درصد از يونيتهاي صندوق نارنج ابطال شدهاند. اين اقدام در جهت مديريت بهتر ضريب اهرم و حفظ نقدشوندگي صندوق بوده است تا در شرايط موجود، سلامت صندوق و منافع سرمايهگذاران حفظ شود. او تاكيد كرد: ابطال واحدهاي سرمايهگذاري، بخشي از فرآيند مديريت حرفهاي صندوق در دورههاي پرنوسان است و اين موضوع به ما كمك ميكند در موقعيت بهتري براي جذب فرصتهاي جديد قرار بگيريم. نديري همچنين با اشاره به شرايط كلي بازار صندوقهاي اهرمي توضيح داد: در حال حاضر اغلب صندوقهاي اهرمي در محدوده منفي ۱۲ تا ۱۳ درصد قرار دارند. اين موضوع منعكسكننده وضعيت كلي بازار است و تفاوت معناداري ميان عملكرد صندوقها وجود ندارد. مدير صندوق نارنج گفت: با رفع تدريجي ريسكهاي كلان و ايجاد ثبات نسبي در فضاي اقتصادي و سياسي، صندوقهاي اهرمي از جمله نارنج ميتوانند با استفاده از اهرمهاي موجود، فرصتهاي خوبي را براي سرمايهگذاران خلق كنند. هدف ما، حفظ آمادگي و مديريت هوشمندانه منابع است تا در زمان مناسب، از ظرفيتهاي بازار بهرهبرداري كنيم. نديري گفت: يكي از دلايل اصلي اقبال سرمايهگذاران به صندوقهاي اهرمي، پتانسيل بازده بالاتر آنها در بازارهاي صعودي است. اين صندوقها با استفاده از ضريب اهرمي، عملكردي فراتر از شاخصهاي پايه دارند، اما در دورههاي نزولي نيز افت بيشتري را تجربه ميكنند. همين نوسانپذيري بالا، آنها را به گزينهاي جذاب براي سرمايهگذاران ريسكپذير و فعال تبديل كرده است.
امير نديري، ادامه داد: افزايش دامنه نوسان اين صندوقها از ۳ به ۴ درصد، تغييري مهم تلقي ميشود كه به كاهش شكاف قيمت تابلو و NAV كمك ميكند. اين اقدام ميتواند موجب بهبود كشف قيمت، افزايش نقدشوندگي و كاهش حباب قيمتي در بازار شود و در نهايت، اعتماد سرمايهگذاران نسبت به اين ابزارها را تقويت كند. به گفته نديري، صندوقهاي اهرمي نوعي صندوق سرمايهگذاري هستند كه با بهرهگيري از مكانيزم اهرم، امكان دستيابي به بازده بالاتر را براي سرمايهگذاران فراهم ميكنند. در اين ساختار، سرمايهگذار با استفاده از منابعي بيش از دارايي خود وارد بازار ميشود و در نتيجه، هم پتانسيل سود و هم ريسك زيان افزايش مييابد. مدير صندوق اهرمي نارنج، گفت: اين صندوقها داراي دو نوع واحد سرمايهگذاري واحدهاي عادي و واحدهاي ممتاز هستند. واحدهاي عادي، مناسب سرمايهگذاران كمريسك هستند و معمولاً سودي نسبتاً ثابت در حدود ۳۱ تا ۳۲ درصد سالانه دارند. در مقابل، واحدهاي ممتاز براي افراد ريسكپذير طراحي شدهاند و با بهرهگيري از ضريب اهرمي، به دنبال بازده بالاتر هستند.نديري در مورد آينده اين ابزارها پيشبيني كرد: چشمانداز صندوقهاي اهرمي بهشدت تحت تأثير وضعيت كلان اقتصادي و فضاي سياسي كشور قرار دارد. در شرايطي كه اقتصاد با نرخ بهره بالا، قيمتگذاري دستوري، مداخلات دولتي و نااطمينانيهاي سياسي روبرو باشد، اين صندوقها به دليل ماهيت اهرمي خود، افت بيشتري نسبت به ديگر ابزارهاي سرمايهگذاري تجربه ميكنند. اما اگر متغيرهاي اقتصادي و فضاي سياستگذاري بهبود يابد، اين صندوقها ميتوانند بازده چشمگيري براي سرمايهگذاران به همراه داشته باشند.