امنيت اقتصادي چگونه در جنگ ۱۲ روزه تضمين شد؟

۱۴۰۴/۰۴/۲۲ - ۰۱:۰۰:۴۰
|
کد خبر: ۳۴۸۸۸۱

عضو اتاق بازرگاني ايران اختصاص سريع و مناسب ارز مورد نياز براي واردات دارو و كالاهاي اساسي را در تامين امنيت اقتصادي دوران جنگ تحميلي اخير موثر دانست و گفت: عملكرد بانك مركزي در جنگ ۱۲ روزه در تامين ارز كالاهاي اساسي و جلوگيري از التهاب بازار، بسيار قابل توجه بود.

عضو اتاق بازرگاني ايران اختصاص سريع و مناسب ارز مورد نياز براي واردات دارو و كالاهاي اساسي را در تامين امنيت اقتصادي دوران جنگ تحميلي اخير موثر دانست و گفت: عملكرد بانك مركزي در جنگ ۱۲ روزه در تامين ارز كالاهاي اساسي و جلوگيري از التهاب بازار، بسيار قابل توجه بود.

سيديوسف حسيني در گفت‌وگوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي ايرنا با اشاره به عملكرد خوب دولت و بانك مركزي در مديريت بازار ارز در جنگ ۱۲ روزه اخير، به تامين به موقع ارز كالاهاي اساسي و نقش بي‌بديل همراهي و همدلي مردم در حفظ ثبات بازار اشاره كرد و گفت: در شرايط بحراني و نوسانات شديد بازار ارز، معمولا انتظار مي‌رود قيمت دلار به‌طور چشمگيري افزايش يابد، اما عملكرد مثبت بانك مركزي در جنگ ۱۲ روزه، بسيار موثر و قابل توجه بود.

وي افزود: برخلاف پيش‌بيني‌ها كه انتظار جهش قيمتي مي‌رفت، قيمت دلار نوساني محدود داشت كه حتي پس از آتش‌بس نيز به سرعت به كانال پايين‌تر بازگشت. اين موفقيت نشانه‌اي از مديريت و سياست‌گذاري دقيق بانك مركزي است كه اجازه نداد بازار ارز دچار التهاب و بي‌ثباتي شود.
اين فعال اقتصادي ادامه داد: يكي از عوامل مهم ديگر در حفظ ثبات بازار ارز، همراهي و همدلي مردم بود. مردم شريف ايران با رفتارهاي منطقي و عدم رفتارهاي هيجاني، تقاضاي غيرضروري براي ارز را كنترل كردند و اين موضوع به كاهش فشار بر بازار ارز كمك شاياني كرد. اين وحدت و همدلي در سطح جامعه و مديران اقتصادي، باعث شد كه نه تنها بازار ارز دچار نوسانات شديد نشود، بلكه كالاهاي اساسي نيز به موقع تامين و در دسترس مردم قرار بگيرد.

حسيني يادآور شد: بانك مركزي با تامين سريع و مناسب ارز مورد نياز براي واردات دارو و كالاهاي اساسي، توانست يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي اقتصادي در شرايط جنگ را به خوبي مديريت كند. اين اقدام به همراه نظارت دقيق وزارتخانه‌هاي مرتبط، مانع از بروز كمبود و افزايش قيمت‌هاي ناگهاني در بازار شد و امنيت رواني و اقتصادي مردم را حفظ كرد. عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني تبريز به نقش فعال و ميداني رييس كل بانك مركزي از همان روز اول جنگ اشاره كرد و افزود: وي در همان روزهاي ابتدايي جنگ شخصاً از شعب مختلف بانك‌هاي تهران بازديد و بر تداوم فعاليت شبكه بانكي نظارت داشت. اين حضور موثر و مديريت به موقع در كنار فعاليت شبانه روزي مديران بانكي و حضور آنها در شعب، باعث شد تا با وجود حملات سايبري و مشكلات محدود در سيستم بانكي، شبكه بانكي كشور بدون وقفه و با كمترين اختلال به فعاليت خود  ادامه  بدهد.
رييس پيشين كميته ارزي اتاق بازرگاني ايران همچنين به اعتماد عمومي نسبت به وزير اقتصاد جديد اشاره كرد و گفت: وي با سابقه و دانش خود، توانسته انتظارات مردم و فعالان اقتصادي را برآورده و در شرايط سخت، سياست‌هاي مناسبي را اجرا كند. اين اعتماد و اميدواري، زمينه‌ساز ثبات بيشتر در بازار و تقويت فعاليت‌هاي توليدي و تجاري است.
اين عضو اتاق بازرگاني خاطرنشان كرد: عملكرد بانك مركزي در مديريت بازار و تامين ارز كالاهاي اساسي در جنگ ۱۲ روزه، نمونه‌اي موفق از مديريت بحران اقتصادي بود كه با همراهي مردم و تلاش مديران ارشد اقتصادي، توانست ثبات را در بازار حفظ و از التهاب‌هاي شديد جلوگيري كند. اين تجربه نشان داد كه با برنامه‌ريزي دقيق، اتحاد ملي و مديريت مقتدر مي‌توان حتي در شرايط دشوار نيز امنيت  اقتصادي  را تضمين كرد.