لبنيات غيرپاستوريزه، عامل اصلي انتقال بيماري‌هاي مشترك انسان و حيوان

۱۴۰۴/۰۴/۲۱ - ۰۲:۴۶:۵۱
|
کد خبر: ۳۴۸۷۴۶

عضو هيات علمي گروه ميكروب‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي كاشان گفت: لبنيات غيرپاستوريزه همچنان يكي از مهم‌ترين عوامل انتقال بيماري‌هاي خطرناك از دام به انسان هستند.

عضو هيات علمي گروه ميكروب‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي كاشان گفت: لبنيات غيرپاستوريزه همچنان يكي از مهم‌ترين عوامل انتقال بيماري‌هاي خطرناك از دام به انسان هستند. محمدكاظم سياح، با تأكيد بر خطرات اين نوع لبنيات، اظهار كرد: مصرف فرآورده‌هاي لبني غيرپاستوريزه به‌ويژه در مناطق روستايي، يكي از اصلي‌ترين دلايل ابتلا به بيماري‌هاي عفوني است. شهروندان بايد تنها از لبنيات پاستوريزه و داراي مجوز بهداشتي استفاده كنند. وي افزود: رعايت بهداشت فردي، شست‌وشوي دست‌ها پس از تماس با دام و واكسيناسيون دام‌ها از جمله راهكارهاي موثر براي پيشگيري از انتقال بيماري‌ها است. سياح با تأكيد بر نقش آموزش و اطلاع‌رساني در ارتقاي سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزايش آگاهي عمومي در خصوص خطرات بيماري‌هاي مشترك، از بروز موارد جدي و حتي مرگ‌ومير ناشي از آن جلوگيري كنند. اين پزشك خاطرنشان كرد كه بي‌توجهي به نكات ساده بهداشتي مي‌تواند عواقب سنگيني براي سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهي، پيشگيري و رعايت بهداشت، سه ضلع اصلي حفظ سلامت در برابر بيماري‌هاي مشترك انسان و حيوان است. همچنين دكتر علي نظري عالم، عضو هيات علمي گروه ميكروب‌شناسي دانشگاه علوم پزشكي كاشان، نيز با اشاره به وجود بيش از ۱۷۰۰ عامل بيماري‌زا در جهان، گفت: تقريبا نيمي از اين عوامل مي‌توانند از حيوانات به انسان منتقل شوند و لبنيات غيرپاستوريزه يكي از رايج‌ترين مسيرهاي اين انتقال است. وي، تب مالت را يكي از شايع‌ترين بيماري‌هاي مشترك عنوان كرد كه از طريق مصرف شير و فرآورده‌هاي لبني خام يا سنتي به انسان منتقل مي‌شود.