فرمانده كل قوا را در اتاق جنگ در حال فرماندهي ديديم
رييس مجلس بيان كرد: در جنگي كه رژيم صهيونيستي آغاز كرد، حتما اين آغاز جنگ با امريكا هماهنگ بوده چون هيچ حركت نظامي، سياسي، منطقهاي و بينالمللي رژيم بدون هماهنگي امريكا انجام نميشود و ريشه اصلي امريكا است.
رييس مجلس بيان كرد: در جنگي كه رژيم صهيونيستي آغاز كرد، حتما اين آغاز جنگ با امريكا هماهنگ بوده چون هيچ حركت نظامي، سياسي، منطقهاي و بينالمللي رژيم بدون هماهنگي امريكا انجام نميشود و ريشه اصلي امريكا است. وي با بيان اينكه نتانياهو سه هدف را براي اين حمله اعلام كرد، گفت: رژيم صهيونيستي به دنبال تغيير نظام سياسي در ايران بودند، پايههاي قدرت ما را در حوزه هستهاي بزنند و بحث موشكي ما را هدف قرار دهند. قاليباف ادامه داد: امروز بنگاههاي رسانهاي در دنيا در دست صهيونيستهاست و آنچه را ميخواهند با صداي بلند و حجم و روشهاي متفاوت به جامعه القا ميكنند. با نگاهي به تحليلهاي صاحبنظران در انديشكدههاي امريكايي، غربي، اروپايي و شرقي، اين موضوع را ميبينيم. رييس مجلس تاكيد كرد: رژيم صهيونيستي در جنگ ۱۲ روزه شكست خورد و به هيچ كدام از اهدافش نرسيد البته نميگويم ما آسيب نديديم؛ جنگ، زد و خورد دارد. ما بيش از هزار شهيد داديم كه بخش قابل توجهي از آنها زنان، كودكان و مردم عادي بودند اما در پايان اين نبرد، موفقيتهاي بزرگي كسب كرديم؛ يكي از موفقيتهاي ما اين بود كه اجازه نداديم دشمن به هيچ كدام از سه هدف خود برسد و همچنين فرصتهايي نيز براي خودمان ايجاد شد. قاليباف درباره اينكه چرا ايران تا اين حد موضوعيت پيدا كردا و مورد كينهتوزي و ستيزه جويي قرار ميگيرد تا جايي كه نتانياهو پروژه و دستاورد سياسي خود را بهطور مستقيم، ايران ستيزي ميداند، گفت: بر فرض كه ايران نيز با رژيم صهيونيستي كاري نداشته باشيم اما اين رژيم قطعا با ايران كار دارد. وي توضيح داد: فارغ از بحث سياسي و سياست ما در جمهوري اسلامي كه البته مهم است و بايد به آن توجه شود، موقعيت جغرافيايي ايران بسيار مهم و حتي مهمتر از موضوع حوزه سياسي و سياستي ماست. قاليباف درباره اينكه آيا اسراييل با سياست ايران مشكل داشته باشد، با جغرافياي ايران مشكل دارد، گفت: بله چون اينها لازم و ملزوم يكديگرند. با بازگشتي به عقب و نگريستن به جنگ جهاني اول و دوم ميبينيم كه ايران اعلام بيطرفي كرد اما قدرتهايي كه آن روز درگير جنگ بودند هيچ كدام اين بيطرفي را نپذيرفتند. وي يادآور شد: متفقين و متحدين بنا به انديشهها، باورها، سياستها و خاستگاههاي خودشان، جغرافياي ايران را پل پيروزي ميدانستند. اين جغرافيا با اين تاريخ تمدني را در كنار مردمي قرار دهيد كه با اين باورها و با نقشي كه اسلام در حوزه انسانيت، شرافت، ظلم ستيزي، استقلال، منزلت، معرفت، قدرت، ثروت و ظرفيتهاي مادي و معنوي ايفا ميكند، در آن زندگي ميكنند و باعث حياتي شدن موقعيت آن شدهاند.
قاليباف اضافه كرد: از سوي ديگر اين كشور يكدست و يكپارچه بوده و ايران كنوني قابل پذيرش براي رژيم صهيونيستي با چنان باورها و تفكراتي نيست كه به دنبال توسعه فضايي و سرزميني بوده است. آنها بر اساس باورهاي خود و با حمايت تمامقد امريكا و غرب مقابل ايران ايستادند، از اين رو اگر ما با آنها كار نداشته باشيم، آنها با ما كار دارند. وي تاكيد كرد: تاريخ ايران با اين جغرافيا و در كنار اين باور، يك كشور مستقل قوي در بُعد مادي و معنوي است، جنگ اخير نيز آن را نشان داد. حتما اختلاف سليقههايي در داخل كشور وجود داشت و حتي در برخي زمينهها بيش از اختلاف سليقه بود بهطوري كه در اصول و مباني اصلي نظام و كشور شاهد تفاوت رويكرد بوديم اما زماني كه مورد تهاجم خارجي، آن هم تهاجم رژيم صهيونيستي و در ادامه دخالت و حمله مستقيم امريكا قرار گرفتيم، اين تمدن، باور، جغرافيا، عظمت و اين ايران همه يكپارچه شده و در كنار و در حلقه مركزي رهبر معظم انقلاب گرد آمدند و با يكصدايي، يك حرف زدند و اين همان قدرتي است كه رژيم صهيونيستي همواره نگران آن بوده است. وي اضافه كرد: باز هم به تاريخ برگرديم. به فلات ايران در گذشته بنگريد كه از شمال و جنوب به كجا كشيده شده بود و تقريبا دو برابر مساحت فعلي را داشت اما به دليل ضعف نظامهاي سياسي و در جريان جنگهاي مختلف طي ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال گذشته از دست رفت و آخرين آن، جدايي بحرين در سال ۱۳۵۲ بوده است. همه اين اتفاقات در نظامهاي سياسي مختلف رخ داد اما ملت ايران همواره در برابر آن بحث داشتند. آن زمان نظامهاي سياسي بود كه در واگذاريها نقش داشتند اما بعدتر امام (ره) در دوران جنگ تحميلي نشان داد كه ميتوان در برابر اين تهاجمات ايستاد.
قاليباف افزود: رژيم بعث و صدام در جنگ عليه ما تنها نبود و همه شرق و غرب با آنها و پاي كار صدام بودند. طراحيها و تانكها از سوي اتحاديه جماهير شوروي صورت ميگرفت، پول از طرف امريكا و وابستگان آنها در منطقه تأمين ميشد، ميراژهاي فرانسه را ميآوردند و از ارتشهاي كشورهاي متعدد استفاده ميكردند با اين حال ولايت فقيه و اين نظام سياسي يعني نظام جمهوري اسلامي توانست از كيان وطن و اسلام دفاع كند. وي افزود: ما در نحوه عمليات آنها غافلگير شديم. آنها كار خود را اينگونه آغاز كردند. در همان لحظه اول فرماندهان ما را زدند يعني حدود ساعت ۳ صبح كار خود را با زدن فرماندهان ما آغاز كردند. رييس ستاد، فرمانده قرارگاه خاتم، فرمانده هوافضا، فرمانده سپاه و ردههاي بعدي و دانشمندان كشور را زدند. تعبير من اين است كه آنها در وهله اول مغزهاي ما كه طراحيها را انجام ميدادند و بايد طراحيهاي خود را فرماندهي ميكردند، مورد هدف قرار دادند. در وهله بعد چشم (رادارها) ما را نيز زدند. آنها اين كار را با امكانات F۳۵، F۱۶، F۱۵ (جنگنده) و موشكهاي كروز و بالستيكي كه هواپرتاب هستند، انجام دادند به اين معنا كه هواپيماهاي آنها بر اساس اطلاعاتي كه از شنودها، ماهوارهها و قطعا از نفوذيهايي كه داشتند، اين پرتاب ها (شليك) را صورت دادند؛ از اين رو اين نوع عمليات ما را غافلگير كرد و بايد بپذيريم كه يك شوك به همه وارد شد. رييس مجلس گفت: در اينجا فرمانده كل قوا يعني مقام معظم رهبري، منحصر به فردترين كسي بود كه توانست نيروهاي مسلح را در اولويت اول قرار داده و ظرف چند ساعت آنها را با انتصاب افراد جايگزين از شوك بيرون بياورد. يعني تمام فرماندهان (جايگزين فرماندهان شهيد) در همان ۳ يا ۴ ساعت اول منصوب شدند. تصور نكنيد اين انتصاب صرفا دادن يك حكم به فردي بود كه در راديو خوانده شود؛ آن فقط براي اطلاع مردم بود.
ما مجددا فرمانده كل قوا را مانند سال ۱۳۵۹ در اتاق جنگ دوران دفاع مقدس در اهواز در سمت فرماندهي ديديم كه حكم داد و فرماندهان را آورد و به صورت حضوري آنها را توجيه كرد، به آنها فرمان داد و در ميدان قرار داد. وي اضافه كرد: عليرغم ضربهاي كه چه در حوزه راداري و چه در حوزه حذف فرماندهان به عنوان مغز طراحيها خورديم، باز هم فرماندهاني از همان نسل با همان تربيت و با همان سابقه به ميدان آمدند كه من آنها را ميشناسم. در ادامه طي ۱۷ تا ۱۸ ساعت بعد يعني جمعه شب قريب به ۱۵۰ موشك و ۳۵۰ پهپاد به سمت دشمن پرتاب كرديم. اين قدرت نظامي و حركت ما بود كه توانستيم آن را انجام دهيم.