تجاوز به توليدكنندگان انرژي نقض قوانين بين‌الملل و تهديد ثبات جهاني است

۱۴۰۴/۰۴/۱۹ - ۰۱:۰۷:۵۷
|
کد خبر: ۳۴۸۵۳۷

وزير نفت با تأكيد بر اينكه تجاوز به كشورهاي توليدكننده انرژي، نقض قوانين بين‌الملل و تهديد ثبات جهاني است، گفت: صنعت انرژي و به‌ويژه نفت، در جهان به‌هم‌پيوسته و در حال توسعه امروز، براي ايفاي نقش خود در ارتقاي رفاه ملي، منطقه‌اي و جهاني، نيازمند صلح و ثبات است.

وزير نفت با تأكيد بر اينكه تجاوز به كشورهاي توليدكننده انرژي، نقض قوانين بين‌الملل و تهديد ثبات جهاني است، گفت: صنعت انرژي و به‌ويژه نفت، در جهان به‌هم‌پيوسته و در حال توسعه امروز، براي ايفاي نقش خود در ارتقاي رفاه ملي، منطقه‌اي و جهاني، نيازمند صلح و ثبات است. به گزارش ايسنا، محسن پاك‌نژاد در پيامي ويدیويي به آيين افتتاحيه نهمين سمينار بين‌المللي اوپك با بيان اينكه متأسفانه به‌دليل شرايط نامطلوب كنوني، امكان حضور فيزيكي در جمع شما را نداشتم و ناگزير از اين طريق با شما سخن مي‌گويم، تأكيد كرد: اين سمينار مهم كه با شعار «ترسيم مسيرها با همديگر: آينده انرژي جهاني» برگزار مي‌شود، در پي پرداختن به چالش‌هاي جدي است كه مسير جهاني به سوي آينده‌اي امن در حوزه انرژي را تهديد مي‌كند.  وي ادامه داد: آنچه براي ما اهميت بيشتري دارد، وضعيت خاورميانه است؛ منطقه‌اي كه مهد ديرپاي انرژي جهان به‌شمار مي‌رود و اكنون با تهديدهاي فوري ناشي از جنگ‌طلبي آشكار و عريان رژيم صهيونيستي و امريكا روبرو شده است. وزير نفت افزود: با توجه به زمان محدود اين نشست و با عنايت به اينكه حضار گرانقدر از ابعاد انساني و مادي خسارات وارده به‌خوبي آگاه هستند، وارد جزييات منطق خيانت‌بار، اهداف و روند تهاجم نظامي ۱۲ روزه رژيم صهيونيستي نمي‌شوم. در اين تجاوز بيش از ۵ هزار مجروح و حدود (بيش از) يك هزار شهيد شدند كه در ميان آنها تعداد زيادي از زنان و كودكان بي‌گناه، همچنين استادان دانشگاه در حوزه انرژي و خانواده‌هايشان حضور دارند. پاك‌نژاد گفت: اين تجاوز نظامي وحشيانه عليه تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران كه يكي از تأمين‌كنندگان اصلي و ديرپاي انرژي جهان است، نقض آشكار حقوق بين‌الملل و منشور ملل متحد محسوب مي‌شود، آن هم در شرايطي كه مذاكرات ديپلماتيك درباره برنامه صلح‌آميز هسته‌اي ايران در جريان بود. وي تصريح كرد: در ادامه و با تمركز بر موضوع سمينار، اجازه دهيد توجه شما را به اصلي بنيادين جلب كنم كه در قلب صنعت انرژي و به‌ويژه نفت، در جهان به‌هم‌پيوسته كنوني ما قرار دارد. اين صنعت حياتي و در حال رشد براي ايفاي نقش خود در جهت ارتقاي رفاه در سطوح ملي، منطقه‌اي و جهاني، همچنين براي پيشبرد همكاري و توسعه در جهاني كه به سرعت در حال تغيير و پيچيده‌تر شدن است، نيازمند صلح و ثبات است. وزير نفت ادامه داد: تاريخ به ما آموخته است كه تأمين ايمن و پايدار انرژي كه سازمان ما طي حدود ۶۵ سال و بيانيه همكاري (موسوم به اوپك‌پلاس) از زمان شكل‌گيري در پايان سال ۲۰۱۶، بر آن تأكيد داشته، بر پايه صلح و روابط دوستانه و همكاري بين كشورها استوار است. پاك‌نژاد تأكيد كرد: هرگونه وضعيت بي‌ثبات، فارغ از علت آن، چه تجاوز و چه جنگ كه به اخلال در جريان روان عرضه نفت و گاز به بازارهاي بين‌المللي منجر شود، سبب افزايش نااطميناني براي توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان انرژي شده و اقتصادهاي ملي را با درجات مختلف، با دشواري‌هاي اقتصادي روبرو مي‌سازد.

وي با اشاره به اينكه با نگاهي به تصوير كلي و چالش‌هايي جدي‌ كه ما، اعضاي اوپك، همچنين كشورهاي اوپك‌پلاس، در مسير آينده با آن مواجه هستيم، بر اين باورم كه همه بايد موضعي اصولي عليه توسل به جنگ و استفاده از آن به عنوان ابزاري براي دستيابي به اهداف سياسي اتخاذ كنيم، گفت: اين رويه به نفع هيچ‌كس نخواهد بود. وزير نفت با تأكيد بر اينكه ما قوياً معتقديم پايبندي مستمر و حمايت موثر و عملي ما از اصول وحدت، ثبات و احترام به حقوق حاكميتي كشورها، همان‌گونه كه در «اساسنامه اوپك» و «بيانيه همكاري» تصريح شده، بنيان‌هاي اصلي براي حركت در مسير امن به سوي آينده انرژي محسوب مي‌شود، افزود: نيازمند آن هستيم كه يكديگر را چه در اين سمينار و چه در تمام تعاملات ديگر، به سوي يادآوري چنين اصولي سوق بدهيم. پاك‌نژاد تأكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از اعضاي موسس اوپك در سال ۱۹۶۰، به آرمان‌ها و اهداف مشترك اين سازمان كاملا متعهد باقي مانده و از اين فرصت سمينار براي گفت‌وگو استقبال مي‌كند. كشور ما سرزمين فرهنگ و تمدن، سرزميني آكنده از دوستي و خواهان ايجاد پل‌هايي از تعامل با ساير نقاط جهان است. وي با اشاره به اينكه اميدوارم آنچه طي دو روز آينده در اين سمينار حاصل مي‌شود، شفافيت بيشتر و واقع‌گرايي درخصوص آينده انرژي ما باشد، گفت: در اين مسير نياز به سرمايه‌گذاري بيشتر در تمام انواع انرژي، لزوم بهره‌گيري از تمام فناوري‌ها براي ارتقاي بهره‌وري و كاهش انتشار گازهاي گلخانه‌اي و ضرورت درك واقعيت‌هاي انرژي در كشورهاي مختلف جهان و پذيرش اين حقيقت كه مسيرهاي متعددي براي تأمين آينده انرژي وجود دارد، بايد مورد توجه باشد. وزير نفت افزود: برگزاري اين سمينار در اين مقطع حساس مي‌تواند پيامي پرقدرت در دفاع از اصول متعالي حاكميت، ثبات و صلح ارسال كند و در جهت ارتقاي منافع مشترك ما در منطقه و در سراسر جهان گام بردارد. پاك‌نژاد با بيان اينكه از تمام كساني كه در برگزاري اين سمينار با رويكردي جهاني نقش داشته‌اند، صميمانه تشكر مي‌كنم، بيان كرد: دبيرخانه اوپك كار بسيار ارزنده‌اي انجام داده است. اطمينان دارم كه همگي از شنيدن سخنان انديشمندان و سخنرانان عاليرتبه بهره‌مند خواهيم  شد.