سرويس مخفي امريكا و مبارزه با كلاهبرداري‌هاي رمزارزي

۱۴۰۴/۰۴/۱۷ - ۰۱:۳۳:۲۵
|
کد خبر: ۳۴۸۲۲۴

در مواجهه با موج فزاينده كلاهبرداري‌هاي رمزارزي در جهان، سرويس مخفي ايالات متحده (US Secret Service) دامنه عمليات خود را به عرصه جهاني گسترش داده و با استفاده از ابزارهاي ديجيتال و همكاري‌هاي بين‌المللي، به مبارزه با مجرمان سايبري برآمده است.

در مواجهه با موج فزاينده كلاهبرداري‌هاي رمزارزي در جهان، سرويس مخفي ايالات متحده (US Secret Service) دامنه عمليات خود را به عرصه جهاني گسترش داده و با استفاده از ابزارهاي ديجيتال و همكاري‌هاي بين‌المللي، به مبارزه با مجرمان سايبري برآمده است. اين آژانس كه بيشتر به‌خاطر حفاظت از روساي جمهور امريكا شناخته مي‌شود، اكنون به يكي از بزرگ‌ترين متوليان دارايي‌هاي ديجيتال ضبط‌شده در جهان است. به گزارش پيوست به نقل از بلومبرگ، تيم «مركز عمليات‌هاي تحقيقاتي جهاني» (GIOC) در سرويس مخفي امريكا حالا بخش مهمي از تلاش‌هاي بين‌المللي است كه به ويژه روي آموزش نيروهاي امنيتي ديگر كشور‌ها براي مبارزه با اين كلاهبرداري‌ها تمركز دارد و به تازگي با برگزاري كارگاه‌هايي در برمودا به ماموران محلي نحوه شناسايي و مقابله با كلاهبرداري‌هاي ديجيتال را آموزش داده است. كالي اسميت، وكيل و مسوول راهبرد رمزارزها در سرويس مخفي، هدايت اين تلاش‌ها را بر عهده دارد. به گفته او، بيش از ۶۰ كشور تاكنون ميزبان اين دوره‌هاي آموزشي رايگان بوده‌اند، از جمله كشورهايي با چارچوب‌هاي ضعيف نظارتي يا برنامه‌هاي اقامت در ازاي سرمايه‌گذاري دارند و معمولا هدف سواستفاده مجرمان قرار مي‌گيرند. سرويس مخفي ايالات متحده در اين آموزش‌ها روي رايج‌ترين روش‌هاي كلاهبرداري رمزارزي تمركز مي‌كند كه بدون شك وعده سرمايه‌گذاري يكي از مهم‌ترين موارد آنها است. سرويس مخفي همچنين با همكاري شركت‌هاي خصوصي مي‌تواند دارايي‌هاي ديجيتال به سرقت رفته را ضبط كند.

پكلاهبرداري از قربانيان با وعده سرمايه‌گذاري

يكي از روش‌هاي رايج كلاهبرداري كه اسميت و همكارانش بررسي كرده‌اند، از طريق ايجاد اعتماد در گفت‌وگوهاي آنلاين و سپس معرفي پلتفرم‌هاي جعلي سرمايه‌گذاري در رمزارزهاست. اين سايت‌ها ظاهر حرفه‌اي، نمودارهاي قيمتي و پشتيباني مشتري دارند و در ابتدا سودهاي اندكي براي فريب قربانيان ارايه مي‌دهند. اما در ادامه، با جذب سرمايه‌هاي بيشتر، ناگهان ارتباط قطع شده و تمام موجودي ناپديد مي‌شود. جيمي لم، تحليلگر ارشد تحقيقات سرويس مخفي، مي‌گويد: «آنها با ارسال عكس يك مرد يا زن جذاب شروع مي‌كنند، اما احتمالا پشت اين حساب يك مرد ميان‌سال در روسيه باشد.»

 سرويس مخفي حالا يكي از بزرگ‌ترين  متوليان رمزارزهاي ضبط شده است

تيم GIOC با بهره‌گيري از ابزارهاي متن‌باز، رديابي دامنه‌ها، كيف‌پول‌هاي رمزارزي و حتي خطاهاي لحظه‌اي VPN، توانسته‌اند مسير پول‌هاي سرقت‌شده را دنبال كنند. اين تلاش‌ها منجر به توقيف تقريبي ۴۰۰ ميليون دلار دارايي ديجيتال در يك دهه اخير شده كه بخش اعظم آن در يك كيف‌پول سرد نگهداري مي‌شود. در يكي از پرونده‌ها، يك نوجوان در آيداهو پس از ارسال تصوير شخصي به يك غريبه، با تهديد به افشاي تصوير، وادار به پرداخت چندباره شد. تحقيقات GIOC نشان داد كه پول‌ها از طريق يك نوجوان امريكايي ديگر به عنوان «حامل پول» منتقل شده و در نهايت به حسابي با تراكنش‌هاي بالغ بر ۶ هزار مورد رسيده كه فراتر از ۴.۱ ميليون دلار دارايي به آن ورود كرد و ريشه آن به نيجريه‌ مي‌رسد. مظنون اين پرونده هنگام ورود به بريتانيا دستگير شد و اكنون در انتظار استرداد است. بررسي‌هاي سرويس مخفي و پليس فدرال امريكا (FBI) نشان مي‌دهد كه اين كلاهبرداري‌ها علاوه بر تبعات مالي، با خشونت در جهان واقعي نيز همراه هستند.

گسترش خشونت در دنياي واقعي

طبق آمار اف‌بي‌آي (FBI)، تنها در سال ۲۰۲۴، امريكايي‌ها ۹.۳ ميليارد دلار در اثر كلاهبرداري‌هاي رمزارزي از دست داده‌اند؛ رقمي كه بيش از نيمي از كل خسارات اينترنتي آن سال (۱۶.۶ ميليارد دلار) را تشكيل مي‌دهد. قربانيان مسن‌تر بزرگ‌ترين سهم را داشته‌اند و حدود ۲.۸ ميليارد دلار تنها به دليل سايت‌هاي سرمايه‌گذاري جعلي از دست رفته است. برخي پرونده‌ها حتي به خشونت فيزيكي كشيده شده‌اند. در نيويورك، دو سرمايه‌گذار متهم به ربايش و شكنجه يك دوست قديمي براي دسترسي به كيف‌پول ديجيتال او شدند. در كنتيكت نيز، شش نفر به ربودن والدين يك هكر نوجوان متهم شدند كه پيش‌تر ۲۴۵ ميليون دلار بيت‌كوين دزديده بود.

همكاري با شركت‌هاي خصوصي  براي بازيابي دارا يي‌ها

سرويس مخفي براي بازيابي وجوه به سرقت‌رفته، به همكاري شركت‌هاي حوزه رمزارز نيز تكيه دارد. شركت‌هايي مانند كوين‌بيس و تتر كمك‌هايي در قالب رديابي تراكنش‌ها و فريز كيف‌پول‌ها را در اختيار نيروهاي امنيتي و سرويس مخفي مي‌گذارند.