چگونه التهاب بازار در جنگ ۱۲ روزه كنترل شد؟

۱۴۰۴/۰۴/۱۶ - ۰۳:۲۴:۵۳
|
کد خبر: ۳۴۸۰۶۳

جانشين وزير صمت در امور بازرگاني با بيان اينكه تزريق مازاد كالا به مراكز عرضه و افزايش حجم توليد در جنگ تحميلي ۱۲روزه موجب فروكش التهاب بازار شد، گفت: ما نگراني مردم و خريد مازاد را به رسميت شناختيم و با افزايش عرضه، نتيجه خوبي به دست آمد.

محمدصادق مفتح قيمت‌گذاري را متاثر از عرضه و تقاضا خواند و افزود: عرضه بايد بر اساس نياز باشد تا بازار به آرامش و ثبات برسد. بنابراين بايد از تمام ظرفيت توليدي كشور بهره گرفت و تسهيلات صادراتي را به‌منظور مديريتِ توليدِ انباشته اجرايي كرد. به گفته مفتح ارزان‌شدن فزاينده كالا موجب زيان توليدكننده خواهد بود؛ لذا كنترل صادرات، واردات و نظارت بر توليد و تامين نهاده‌هاي توليدي بايد به جد دنبال شود.

وي افزود: تامين برق از دغدغه‌هاي اصلي در حوزه نهاده‌هاي توليد است كه موجب تناسب عرضه و تقاضا خواهد شد.

 جانشين وزير صمت بخشي از افزايش قيمت كالا را ناشي از به هم ريختگي در تناسب عرضه و تقاضا دانست و تاكيد كرد: اين دو پارامتر بايد به تعادل برسد.
 وي با بيان اينكه دولت با ابزار واردات و صادرات سعي در توازن عرضه و تقاضا و كنترل قيمت‌ها دارد، گفت: مردم در مواقع بحران دچار نگراني شده و گاه شاهد ذخيره مازاد كالا هستيم.

مفتح افزود: مجموعه مديريت كشور در اين زمينه به پختگي رسيده و تجربيات خوبي دارد؛ بنابراين در بحران كنوني هم بازار مديريت شد و تبِ فزاينده روزهاي اول براي خريد را تخفيف داد. مفتح تزريق مازاد كالا به مراكز عرضه و افزايش حجم توليد در جنگ تحميلي 12روزه را موجب فروكش التهاب بازار خواند و تاكيد كرد: نگراني مردم با مديريت صحيح عرضه كاهش يافت. ما نگراني مردم و خريد مازاد را به رسميت شناختيم؛ ولي با افزايش عرضه، نتيجه خوبي به دست آمد.
وي به مهاجرت‌هاي چندميليوني مردم به دو استان شمالي كشور اشاره كرد كه مديريت عرضه آرد، نان و ديگر اقلام ضروري، جوي آرام را در بازار شهرهاي مسافرپذير رقم زد.