ثبات قيمت بليت هواپيما، براي جلوگيري از فشار به مردم
صنعت هوانوردي كشور پس از يك دوره پرتنش ناشي از تجاوزات رژيم صهيونيستي و بسته شدن حريم هوايي ايران و برخي كشورهاي منطقه، گامهاي جدي براي بازگشت به روال عادي برداشته و در اين ميان رييس سازمان هواپيمايي كشوري تأكيد كرده است كه هيچگونه افزايش قيمت بليت پروازها صورت نخواهد گرفت تا از بروز نارضايتي عمومي و فشار مضاعف بر هموطنان جلوگيري شود.
صنعت هوانوردي كشور پس از يك دوره پرتنش ناشي از تجاوزات رژيم صهيونيستي و بسته شدن حريم هوايي ايران و برخي كشورهاي منطقه، گامهاي جدي براي بازگشت به روال عادي برداشته و در اين ميان رييس سازمان هواپيمايي كشوري تأكيد كرده است كه هيچگونه افزايش قيمت بليت پروازها صورت نخواهد گرفت تا از بروز نارضايتي عمومي و فشار مضاعف بر هموطنان جلوگيري شود. حسين پورفرزانه، همچنين با اعلام خبر برگزاري نشست هماهنگي نقشآفرينان صنعت هوانوردي كشور گفت: همزمان با گشايش دوباره فضاي پروازي كشور و آغاز تدريجي فعاليتهاي پروازي، نشست هماهنگي صنعت برگزار شد. او تصريح كرد: آخرين وضعيت صنعت هوايي كشور پس از توقف ۲۰ روزه پروازها در پي تجاوزات رژيم صهيونيستي به صورت تخصصي بررسي شد. در اين نشست، بازطراحي برنامههاي پروازي متناسب با شرايط جديد منطقهاي، تأمين ايمني پروازها، حفظ استانداردهاي عملياتي و رسيدگي دقيق به حقوق مسافران از مهمترين محورهايي بود كه مورد بررسي و بحث قرار گرفت. رييس سازمان هواپيمايي كشوري تأكيد كرد: آمادگي كامل صنعت هوايي براي بازگشت به روال عادي وجود دارد و رعايت دقيق و كامل دستورالعمل حقوق مسافر از اولويتهاي جدي سازمان است. از شركتهاي هواپيمايي خواسته شده است در پاسخگويي به مطالبات مردم، شفاف، مسوولانه و منطبق بر ضوابط عمل كنند. او تصريح كرد: از هرگونه افزايش قيمت بليت پروازها خودداري خواهد شد تا از بروز نارضايتي عمومي و فشار مضاعف بر هموطنان جلوگيري شود.
محدوديت زماني پروازها براي ارتقاي ايمني
پورفرزانه همچنين از اعمال محدوديت زماني براي انجام پروازها در شرايط فعلي خبر داد و گفت: با هدف جلوگيري از بروز اختلال در پروازها و ارتقاي ايمني عملياتي، بر لزوم انجام پروازها در بازه زماني مشخص از ساعت ۵ صبح تا ۱۸ عصر تأكيد شده است. به گفته او، اين تصميم با توجه به شرايط فعلي و به منظور حفظ ايمني نشست و برخاست در فرودگاههاي كشور اتخاذ شده است. در اين ميان با باز شدن دوباره حريم هوايي ايران، پروازهاي شركتهاي هواپيمايي عربي نيز به ايران از سر گرفته شد. شركت هواپيمايي «فلاي دبي» اعلام كرد: از چهارم جولاي (۱۳ تير)، پروازها به بندرعباس، مشهد و تهران از سر گرفته شده است و همچنان وضعيت را از نزديك رصد ميكنيم و در صورت لزوم برنامه خود را تغيير ميدهيم و ظرفيت پرواز و رزرو بليت را افزايش داده يا هر جا لازم باشد، بازبيني ميكنيم. شركت هواپيمايي «امارات» كه پروازهاي خود به تهران را تا ۹ جولاي لغو كرده بود، اعلام كرد: از ۱۰ جولاي (۱۹ تير) فعاليت خود را از سر خواهد گرفت. همچنين، شركت هواپيمايي «اير عربيا» نيز اعلام كرد: پروازهاي شارجه به تهران و شيراز از روز يكشنبه ۱۵ تير به بعد برنامهريزي شدهاند و با ادامه باز شدن حريم هوايي منطقهاي، به تدريج پروازهايي كه قبلاً به حالت تعليق درآمده بودند، از سر گرفته خواهند شد. اين ايرلاين از مسافران خواست براي بررسي آخرين وضعيت پروازها به سايت شركت مراجعه كنند. در ادامه بازگشت صنعت هوانوردي به روزهاي پيش از جنگ، فرودگاه بينالمللي شهيد مدني تبريز نيز پس از انجام بازرسيهاي گسترده و رفع محدوديتهاي پروازي به چرخه خدماترساني بازگشت. بر اساس اعلام سازمان هواپيمايي كشوري، فرودگاه تبريز به عنوان يكي از شريانهاي اصلي هوايي در شمالغرب كشور، در جريان تجاوزات رژيم غاصب صهيونيستي در جنگ ۱۲ روزه اخير دچار آسيبهايي جدي در بخشهايي از زيرساختها و تجهيزات هوانوردي به خصوص در سطوح پروازي شده بود.پس از تلاش شبانهروزي متخصصان براي احياي زيرساختهاي فرودگاه، با اعزام تيمهاي تخصصي و ارزيابي سامانههاي ناوبري و باندها، مجوز بهرهبرداري مجدد از اين فرودگاه صادر شد. نخستين پرواز شركت هواپيمايي آتا به شماره پروازي 6601 از باند ۱۲ چپ فرودگاه تبريز به مقصد استانبول تركيه با موفقيت انجام شد. اين پرواز پس از توقف ۲۳ روزه پروازهاي اين فرودگاه انجام شد و نماد بازگشت تدريجي پويايي به آسمان تبريز است. سازمان هواپيمايي كشوري تأكيد كرد: تمامي شركتهاي هواپيمايي موظف به رعايت كامل الزامات ايمني، فني و حقوق مسافر در پروازهاي خود هستند.
لغو ۱۲ هزار پرواز در ايام جنگ و آتشبس
معاون هوانوردي و امور بينالملل سازمان هواپيمايي كشوري، در گفتوگو با ايلنا با اشاره به خسارت گسترده به ايرلاينها در ايام جنگ و آتشبس گفت: در ايام جنگ و آتشبس حدود ۱۲ هزار پرواز لغو شده است و گزارش اوليه خسارت به شركتهاي هواپيمايي به وزارت راه و شهرسازي اعلام شده است. حميدرضا صانعي، در خصوص قيمت بليت پروازهاي خارجي، گفت: جلسهاي با مديران شركتهاي هواپيمايي درباره كنترل قيمت برگزار شد و تأكيد خود شركتهاي هواپيمايي بر اين بود كه حتي در بخش بليت پروازهاي خارجي كه مشمول نرخ تكليفي و دامنه قيمتي نميشود، افزايش قابل توجهي نداشته باشند. او تأكيد كرد: البته بايد توجه داشت كه شركتهاي خارجي هم در پروازهاي خارجي به ايران حضور دارند كه نرخگذاري بليت اين شركتها كاملاً بر اساس عرضه و تقاضاي بازار است و مشمول هيچ قيمت دستوري نميشوند.
راهكار كنترل قيمت بليت
صانعي افزود: براي كنترل قيمت بليت پروازهاي خارجي تنها اقدام موثر، صدور مجوز براي ايرلاينهاي متعدد خارجي و داخلي است. از همان روز اول آغاز پروازهاي بينالمللي، با يك ايرلاين عربي مذاكره داشتيم كه سريعاً به مسير ايران ورود كند و مجوز ۹ پرواز در روز براي اين شركت صادر شده است و از طريق افزايش صدور مجوز پروازي و افزايش پروازها نرخشكني ميكنيم. او ادامه داد: در حال حاضر مسيرهاي دبي و تركيه برقرار است و پرواز چين و عمان هم برقرار ميشود و به مرور زمان تمامي مسيرهاي پروازي باز ميشوند و بدون محدوديت براي شركتهاي داخلي، مجوز پروازهاي خارجي صادر خواهد شد.معاون سازمان هواپيمايي كشوري درباره خسارتهاي جنگ تحميلي 12 روزه تأكيد كرد: خسارتها گزارش شده است و محاسبه دقيق ريالي در حال انجام است و گزارش اوليه به وزارت راه و شهرسازي ارسال شده است. كمك به ايرلاينها بابت خسارتهاي تحميل شده از طريق مصوبات هيات وزيران دنبال ميشود.