توصيه مهم به سرمايه‌گذاران در شرايط بحراني

۱۴۰۴/۰۴/۱۶ - ۰۲:۵۶:۵۵
|
کد خبر: ۳۴۸۰۴۶

احسان رضاپور كارشناس بازار سرمايه با اشاره به ريسك‌هاي سيستماتيك و شرايط جنگي و امنيتي كشور به عنوان مهم‌ترين دليل متزلزل شدن ثبات بازار سرمايه، گفت: طبيعي است كه وقوع چنين شرايطي، گروهي از سرمايه‌گذاران را از بازار دور كند و خريدها به زمان پيدايش وضعيت با ثبات‌تر و چشم‌انداز روشن‌تر موكول شوند.

صداي بورس| احسان رضاپور كارشناس بازار سرمايه با اشاره به ريسك‌هاي سيستماتيك و شرايط جنگي و امنيتي كشور به عنوان مهم‌ترين دليل متزلزل شدن ثبات بازار سرمايه، گفت: طبيعي است كه وقوع چنين شرايطي، گروهي از سرمايه‌گذاران را از بازار دور كند و خريدها به زمان پيدايش وضعيت با ثبات‌تر و چشم‌انداز روشن‌تر موكول شوند. وي ادامه داد: گروهي از افراد حاضر در بازار سرمايه و سرمايه‌گذاراني كه ريسك گريزتر هستند يا نگاه كوتاه‌مدتي دارند، به واسطه شرايط هيجاني و نيازي كه به نقدينگي دارند و ساير فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري كه ممكن است جذابيت بيشتري داشته باشند، تصميم به خروج از بازار را مي‌گيرند. وي با اشاره به اينكه شركت‌هاي حقوقي، سهامداران عمده و سرمايه‌گذاران نهادي حاكميتي ديدگاه‌هاي بلندمدت‌تر دارند، گفت: در شرايطي كه ثبات بازار سرمايه كاهش پيدا مي‌كند، با توجه به شناوري كمي كه در بازار سرمايه وجود دارد ريسك اين شركت‌ها افزايش پيدا نمي‌كند و بهاي تمام شده و منافع آنها تحت تاثير منفي قرار نمي‌گيرد. بنابراين طبيعي است كه اين شركت‌ها به عنوان حامي، نقش فعال‌تري سمت خريداران در بازار سرمايه بازي كنند. كارشناس بازار سرمايه ادامه داد: اين موضوع باعث شد كه در روزهاي پاياني هفته گذشته، توام با افت قيمتي سهام شركت‌ها، شاهد افزايش ورود منابع از سمت سرمايه‌گذاران در بازار باشيم كه تا حد زيادي به ثبات گروه زيادي از نمادها منجر شد. رضاپور با اشاره به پابرجا بودن احتمال افزايش تنش‌ها گفت: تا زماني كه سايه تهديد امنيتي و نظامي بر كشور وجود داشته باشد، طبيعي است كه سرمايه‌گذاران حد بالايي از احتياط را مدنظر قرار دهند و با به تاخير انداختن خريدهاي خود، به سمت گزينه‌هاي سرمايه‌گذاري با امنيت بيشتر تمايل پيدا كنند. وي با استناد بر گزارشات سه ماهه شركت‌ها، گفت: ۱۰ درصد از نمادهاي بورسي كه تاكنون افشاي گزارش انجام داده‌اند، نسبت به سال گذشته، رشد بالاي ۷۰ درصدي در درآمدهاي خود داشته‌اند. بنابريان بازار شامل نمادهايي است كه از نظر بنيادي شرايط بهتري دارند و مي‌توانند چشم‌انداز جذاب‌تري داشته باشند.

وي ادامه داد: در مقابل، ۱۰ درصد از نمادهاي موجود در بازار، رشدي كمتر از ۳۰ درصد را در درآمدهاي خود تجربه كرده‌اند و نتوانسته‌اند از تورم پيشي بگيرند. طبيعي است كه اين نمادها نتوانند رضايت سرمايه‌گذاران و تحليلگران بنيادي بازار را به خود جلب كنند و حتي در صورت بهبود بازار، سرمايه‌گذاران اقبالي به اين نمادها نداشته باشند. كارشناس بازار سرمايه با تاكيد بر اينكه سرمايه‌گذاران بايد به گزارشات بنيادي شركت‌ها اهميت بيشتري قائل باشند، گفت: اگر ريسك‌هاي موجود در بازار، ادامه داشته باشند، نمادهايي كه رشد بالايي در درآمد خود تجربه كرده‌اند، نقد شوندگي بهتري خواهند داشت و چنانچه فرصت فروش فراهم نشود اين نمادها مي‌توانند به واسطه سودآوري و تقسيم سودي كه از طريق مجمع صورت مي‌گيرد، همچنان بازدهي مطلوبي را براي سرمايه‌گذاران ايجاد كنند. رضاپور با اشاره به عدم برگزاري مجامع گروهي از شركت‌ها به واسطه شرايطي كه بر كشور حاكم بود، گفت: بازگشايي نمادها بعد از تقسيم سود و برگزاري مجامع، مي‌تواند براي سرمايه‌گذاران جذابيت داشته باشد و P/E و P/S بازار را اصلاح كند. با فروكش كردن التهابات در فضاي اقتصادي و امنيتي و كشور، چنانچه نمادي وضعيت با ثباتي در حوزه فروش و درآمدها داشته باشد، مي‌تواند بيشتر از ساير نمادها مورد توجه قرار گيرد. وي با توصيه به سرمايه‌گذاران و تاكيد بر مدنظر قرار دادن فاكتورهاي بنيادي، گفت: نمادهايي ريزش قابل توجهي را تجربه كرده‌ و به محدوده‌هاي قيمتي جذابي رسيده‌اند. اما سرمايه‌گذاران بايد ارزش‌هاي ذاتي نمادها، وضعيت ثبات و چشم‌انداز سودآوري شركت‌ها را مد نظر قرار دهند و به رفتار سهامداران عمده توجه داشته باشند.