اكو آخرين هشدار به حاميان اسراييل در منطقه
2 رخداد مهم طي روزهاي اخير و پس از حمله وحشيانه و مشترك امريكا در حوزه سياسي و ديپلماتيك رخ داد؛ نخستين موضوع، حضور دكتر مسعود پزشكيان، رييسجمهور اسلامي ايران در نشست سازمان همكاريهاي اقتصادي اكو در جمهوري آذربايجان و ديدار با برخي رهبران كشورهاي منطقه از جمله رييسجمهور تركيه، رييسجمهور آذربايجان و نخست وزير پاكستان بود.
2 رخداد مهم طي روزهاي اخير و پس از حمله وحشيانه و مشترك امريكا در حوزه سياسي و ديپلماتيك رخ داد؛ نخستين موضوع، حضور دكتر مسعود پزشكيان، رييسجمهور اسلامي ايران در نشست سازمان همكاريهاي اقتصادي اكو در جمهوري آذربايجان و ديدار با برخي رهبران كشورهاي منطقه از جمله رييسجمهور تركيه، رييسجمهور آذربايجان و نخست وزير پاكستان بود. بر اساس اعلام مسوولان دولتي اين سفر در چارچوب روابط سهجانبه ميان ايران، تركيه و پاكستان تعريف شده و نخستين گام در همكاريهاي منطقهاي ميان 10 كشور محسوب ميشود. سازمان همكاري اقتصادي (اكو) در ابتدا با مشاركت سه كشور ايران، تركيه و پاكستان بر اساس معاهده ازمير و با هدف اعتلاي سطح زندگي اقتصادي مردم منطقه در 1984 تاسيس شد و در سال 92ميلادي افغانستان، تاجيكستان، آذربايجان، ازبكستان، تركمنستان، قزاقستان و قرقيزستان به آن پيوستند. از جمله مهمترين اهداف اين سازمان گسترش تجارت درون منطقهاي و فرامنطقهاي و همچنين تلاش در جهت ادغام تجارت كشورهاي منطقه با تجارت جهاني است. اما با توجه به رخدادهاي اخير در منطقه و تجاوزات آشكار رژيم صهيونيستي به كشورهاي مختلف اين اجلاس فرصتي شد براي نزديكي بيشتر كشورهاي منطقه و تلاش براي افزايش مراودات اقتصادي و ايدهپردازي براي همكاريهاي مشترك در بخشهاي مختلف امنيتي، ارتباطي، راهبردي و...كه در دستور كار اعضا قرار گرفت. در اين اجلاس فضاي مناسبي به نفع ايران ايجاد و جهان شاهد تحرك ديپلماتيك ايران در حوزههاي مختلف شد. «تلاش براي تبادل نظر در موضوعات اقتصادي، اجتماعي، سياسي و نيز ايجاد زمينههايي براي همكاري مشترك در چارچوب منافع منطقهاي» از جمله مهمترين اهداف اين سفر عنوان شده است. پزشكيان ضمن ديدار با سران كشورهاي منطقه در حاشيه اجلاس، در سخنراني خود در نشست اكو به محكوميت تجاوز اسراييل و تبيين چشمانداز اقتصادي ايران براي اين سازمان پرداخت. رييسجمهور تاكيد كرد كه تجاوز «نقض آشكار ماده ۲ منشور سازمان ملل» بوده و با مشاركت نيروهاي امريكايي انجام شده است.
سفر پزشكيان نوعي هشدار به كشورهاي منطقه است. كشورهايي كه در طول جنگ تحميلي 12 روزه امريكا و رژيم صهيونيستي نقش تخريبي ايفا كرده و با صهيونيستها در حمله به ايران همكاريهاي جدي صورت دادند. اين آخرين فرصتي است كه رييسجمهور پزشكيان و مجموعه حاكميتي ايران به اين نوع كشورها كه عليه ملت ايران و همنوا با صهيونيستها عملياتي صورت دادهاند، ميدهند. اين كشورها بايد در سياستهاي خود بازنگري كنند، چراكه رژيم صهيونيستي نگاهي استعمارگونه به كشورهاي منطقه دارد و تلاش ميكند كل منطقه را با سياستهاي شوم خود درگير كند. به همين دليل است كه ديدارهاي پزشكيان با رجب طيب اردوغان، رييسجمهور تركيه و الهام علي اف، رييسجمهور آذربايجان ميتواند يك فهم درست ميان كشورهاي منطقه ايجاد كند تا از اسراييل فاصله گرفته و سياستهاي خود را نسبت به ايران تعديل كنند.
ايران به اصل دوستي با كشورهاي همجوار پايبند است، اما اگر قرار باشد اين كشورها در راستاي منافع دشمنان و عليه ايران وارد عمل شوند، ايران ابزارهاي بسياري در اختيار دارد كه از طريق آن ميتواند مقابله به مثل كند. نهايتا هم ديدارهاي پزشكيان با نخست وزير پاكستان به عنوان يكي از كشورهاي حامي ايران در جنگ 12 روزه انجام شد كه بازخوردهاي قابل توجهي در فضاي منطقهاي و بينالمللي پيدا كرد. ايران با مشاركت پاكستان و ساير شركاي منطقهاي و فرامنطقهاياش ميتواند طرحهاي امنيتي و راهبردي متفاوتي را طراحي و اجرا كند. سياستهايي كه منافع آن بدون كشور متوجه همه كشورهاي منطقه در برابر گردنكشيها و تجاوزات آشكار رژيم صهيونيستي ميشود. از سوي ديگر سفر آقاي دكتر عباس عراقچي، وزير خارجه ايران به برزيل براي حضور در نشست وزراي خارجه كشورهاي عضو بريكس نيز مورد توجه قرار گرفت. سفري كه از سوي رسانههاي بينالمللي داراي اهميت عنوان شده است، چراكه ميتواند يك جبهه گسترده جهاني عليه امريكا و رژيم صهيونيستي ايجاد كند.